Як у Кіровограді відбирали більярдистів до збірної України

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Гострий стукіт та чоловіки з “палицями” – ні, це не погроза. У Кіровограді відбувся Чемпіонат України з більярдного спорту “Динамічна піраміда” серед чоловіків та жінок – це є відбірковим туром спортсменів на Чемпіонат світу.

У кінці травня у Кіровограді завершився Чемпіонат України з більярдного спорту “Динамічна піраміда” серед юніорів, йому навздогін стартував аналогічний чемпіонат серед чоловіків та жінок.

“Усі кубки днями розібрали юніори, тому для загальних змагань залишились медалі та грамоти”, – зазначив у привітальному слові голова відокремленого підрозділу Національної федерації спортивного більярду України Кіровоградської області Олександр Сінякевич.

DSC_0860

Вік спортсменів необмежений: наймолодший більярдист 2008 р. н, а найстарший – 1958 р. н. Тож учитель міг зустрітись у двобої за звання чемпіона зі своїм учнем, або ж гравці різних команд – із різницею у віці в 20 років.

“Немає жодних обмежень віку та кваліфікацій, адже цей Чемпіонат має на меті популяризувати більярдний спорт, зокрема на Кіровоградщині”, – зазначив головний суддя Чемпіонату, суддя міжнародної категорії Ігор Мартинюк.

Усього на Чемпіонат до Кіровограда завітали представники 16 регіонів України (близько сотні спортсменів). Кіровоградська команда налічує 15 чоловіків і 6 жінок – це одна із найчисельніших команд Чемпіонату поряд із Дніпровською та Харківською.

DSC_1050

За підсумками Чемпіонату України з більярдного спорту “Динамічна піраміда”, обрано кращих спортсменів, які проходитимуть кваліфікаційний відбір до збірної на Чемпіонат світу.

“Основна мета цих змагань – формування складу збірної України до участі на Чемпіонаті світу з більярдного спорту, який восени пройде в столиці Республіки Киргистан у місті Бишкек. Володарі “золота” цього чемпіонату увійдуть до збірної автоматично. Далі із 8 найкращих спортсменів-чоловіків, за підсумками змагань у Кіровограді, за два місця до початку чемпіонату світу пройдуть кваліфікаційний відбір. Саме тоді буде відома квота для української збірної. Дівчат буде менше”, – розповів Ігор Мартинюк.

DSC_1000

“Гендерна нерівність” у відборі до збірної пов’язана з кількістю учасників у Чемпіонаті. Серед жінок беруть участь 14 спортсменок, серед чоловіків – 74. Тож для балансу рівня конкуренції було створено обмеження у кількості претенденток до збірної.

Кіровоград приймає подібного роду чемпіонату – мінімум раз на рік. Головний суддя змагань каже, що представники федерації більярду завжди впевнені в тому, що місто на Інгулі зустріне гостей із усієї України якісно.

У підсумку призові місця розподілились так:

Серед жінок:

1. Марія Пудовкіна (1996 р. н) – м. Дніпропетровськ

2. Поліна Кузніченко (2000 р. н) – м. Київ

3-4. Анастасія Ковальчук (1991 р. н) – м. Полтава

3-4. Анастасія Кликова (2002 р. н) – м. Миколаїв

Кіровоград: три сходинки блоку 5-8 місця, одна – із 9-12, також 13 та 14 місця.

Серед чоловіків:

1. Юрій Смірнов (1998 р. н) – м. Житомир

2. Ярослав Тарновецький (1990 р. н) – м. Чернівці

3-4. Андрій Родіонов (2002 р. н) – м. Харків

3-4. Владислав Косогов (1994 р. н) – м. Дніпропетровськ

Кіровград: одне місце із блоку 9-16 місця, три – із 17-32, три – із 33-48, вісім – 49-64, одне – 65-74.

Для довідки: блокові рейтинки використуються у випадках збігу кількості балів. Наприклад, усі більярдисти, які набрали 33 бали, одночасно посідають із 9 по 16 сходинку – знаходяться у так званому “рейтинговому блоці”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар