19 травня у Кіровограді стартує Кубок України з велосипедного туризму

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

З 19 до 22 травня цього року у Кіровограді проводитимуться відкриті змагання на Кубок України серед юнаків з велосипедного туризму.
Відкриття змагань відбудеться 19 травня о 17 годині на території комунального закладу “Кіровоградський обласний центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді” (м. Кіровоград, вул. Соколівська, 2).

Кубок України серед юнаків з велосипедного туризму проводиться з метою популяризації занять учнівської молоді спортивним туризмом, пропаганди серед молоді різноманітних форм і засобів здорового способу життя.

Основними завданнями Кубку є підвищення рівня туристсько-спортивної майстерності юних туристів України, обмін досвідом підготовки команд до змагань різного рівня складності, а також визначення найсильніших команд та окремих туристів-спортсменів.

Загальне керівництво Кубком здійснюється Українським державним центром туризму і краєзнавства учнівської молоді та управлінням освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської облдержадміністрації.

Останніми роками кількість прихильників велосипедного туризму постійно зростає, тож на цьогорічних змаганнях очікується представництво команд з Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Київської, Кіровоградської, Полтавської, Сумської, Харківської областей, міста Києва, а також з інших областей (орієнтовно 180 учасників у складі 20 команд).
Склад команди кожної вікової групи – 8 осіб (з них 6 учасників в молодшій віковій групі – не менше однієї дівчини), 1 тренер-представник команди та 1 суддя.

Кубок в молодшій групі проводитиметься відповідно до чинних Правил – на дистанціях ІІІ класу, в старшій віковій групі – на дистанціях ІV класу.

До програми Кубку включені змагання на дистанціях: “Велоралі” – командні змагання, а також “Комплексна дистанція” (“Фігурне водіння велосипеду”, “Велокрос”, “Тріал”) – особисті і командні змагання.

Розміщення учасників проводитиметься в польових умовах на території комунального закладу “Кіровоградський обласний центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді” (за адресою м. Кіровоград, вул. Соколівська, 2).

Закриття змагань відбудеться 22 травня о 10 годині на території Меморіального комплексу “Фортечні вали”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар