Як “Зірка” виборювала важку нічию в Харкові (ВІДЕООГЛЯД)

Вчора, 10 травня, у рамках 26-го туру Першої ліги з футболу кіровоградська “Зірка” здобула нічию у матчі з харківським “Геліосом”. Матч завершився з рахунком 1:1.

Порівняно з попереднім матчем проти ФК «Полтава», у стартовому складі Сергій Лавриненко не провів жодної зміни. І найбільш активний гравець попереднього матчу Олександр Акименко вже на другій хвилині опинився на ударній позиції, але несильно пробив прямо в руки воротарю. Господарі відповіли подачею Віталія Субочева зі штрафного удару, але наші захисники винесли м’яч подалі. А за три хвилини Сергій Панасенко передачею намагався вивести сам на сам із Євгеном Пастом свого тезку Кравченка, але Максим Ковальов перехопив цей пас.

На початку другої десятихвилинки, метрів із 25-ти, по воротах цілив Григорій Баранець, та пробив над поперечиною. А за чотири хвилини поперечка врятувала «Геліос» від пропущеного м’яча, адже каркас воріт прийняв на себе удар Олександра Акименка після невеликого рикошету від Сергія Лобойка. А ще трохи згодом Віталій Комарницький головою виніс м’яч зі штрафного майданчика після подачі від Олексія Чичикова.

Ніщо для гостей не віщувало біди, проте на 22-й хвилині господарі повели в рахунку. Ілля Глушицький увірвався до штрафного майданчика «Зірки», але наші захисники вибили м’яч з-під його ніг. Щоправда, прямо на Віталія Субочева, який пробив у дальній кут воріт — 1:0. Одразу ж підопічні Сергія Лавриненка могли відновити рівновагу. Андрій Бацула відгукнувся на передачу Григорія Баранця в район 11-ти метрової позначки і пробив. На жаль, нашому захиснику трохи не вистачило влучності. «Зірка» продовжила тиснути на ворота підопічних Сергія Сизихіна, але серія подач від наших земляків не увінчалась успіхом.

У середині першої сорокап’ятихвилинки Сергій Панасенко протягнув м’яч через пів-поля, та в підсумку, на щастя для нас, пробив вище. Пізніше знову свою майстерність довелось демонструвати Максиму Ковальову, коли він перехопив небезпечну дальню передачу від Ігоря Чередніченка на Сергія Кравченка. Аби не впевнені дії нашого центрального захисника, суперник вибігав би «на побачення» з голкіпером. В останній п’ятихвилинці першого тайму спочатку Андрій Бацула заблокував удар Віталія Субочева, а згодом уже Ігор Луценко вибив м’яч із-під ніг Олексія Чичикова, який розганяв контратаку кіровоградців. Перед самим свистком на перерву дальній удар лівого захисника гостей Андрія Бацули парирував воротар Денис Сидоренко, а в атаці на протилежні ворота Сергій Панасенко пробив повз ціль.

Після перерви перші десять хвилин були більш-менш спокійними. Моментів команди майже не створювали. Та от на 54-й хвилині ніхто з партнерів не замкнув небезпечний простріл Григорія Баранця у штрафний майданчик. У черговий раз оборона «Зірки» перервала небезпечний пас «сонячних», які сподівалися вивести свого гравця на побачення з Євгеном Пастом. Цього разу перехопленням відзначився Андрій Бацула. За дві хвилини Віталій Комарницький пробив прямо у руки Євгену Пасту, а пізніше Антон Кіча, який щойно вийшов на поле, пробив повз ворота.

На 66-й хвилині було дуже гаряче у штрафному майданчику кіровоградців. У ворота нашої команди було призначено вільний удар після прикрої помилки Євгена Паста. Віталій Субочев відкотив м’яч Сергію Панасенку, удар якого прийняла на себе стінка, а з добиванням Іллі Глушицького впорався наш голкіпер, виправивши власну похибку. Після цього моменту підопічні Сергія Лавриненка вдалися до активних дій, адже матч необхідно було рятувати. На 72-й хвилині з небезпечним пострілом Григорія Баранця низом, метрів із 20-ти, впорався Денис Сидоренко. А вже на 74-й хвилині м’яч після небезпечного прострілу з правого флангу вимушений був перервати Ілля Глушицький. Але зробив він це рукою, перебуваючи у штрафному майданчику своєї команди. Вирок арбітра — жовта картка і пенальті, який без проблем реалізував Олександр Кучеренко, розвівши м’яч і голкіпера по різних кутах — 1:1.

Надалі підопічним Сергія Лавриненка довелося захищатись, аби зберегти принаймні нічию. Безумовно, далося взнаки те, що у кіровоградців було обмаль часу на відновлення сил після непростого матчу з ФК «Полтава». Наприкінці дуже небезпечним був удар головою під поперечину екс-гравця «Зірки» і ФК «Олександрія» Ігоря Чередніченка. На щастя, Євген Паст, зіграв у цьому моменті бездоганно й урятував команду.

Тож, нічия — 1:1. «Зірка» вкотре продемонструвала характер і повертається з Харкова, здобувши дуже важливу нічию. Яким буде відрив нашої команди від переслідувачів у турнірній таблиці — дізнаємося завтра, коли буде зіграна решта матчів 26-го туру.

«Геліос» (Харків) – «Зірка» (Кіровоград) – 1:1 (1:0, 0:1).

10 травня 2016 року (вівторок). Початок о 18:00. Харків. Стадіон «Сонячний». 1000 глядачів. Оцінка поля: 5. +18 С. Освітлення: природнє. Чемпіонат України, перша ліга, друге коло, 26-й тур.

Арбітр: Митровський Михайло (Ужгород).

Асистенти арбітра: Запороженко Дмитро (Запоріжжя), Ісаєв Антон (Запоріжжя).

4-й арбітр: Кривушкін Дмитро (Харків).

Спостерігач арбітражу: Соботюк Сергій (Київ).

Компенсований час: 0—5.

«Геліос»: 1. Сидоренко Денис, 5. Лобойко Сергій (к/к), 3. Чередніченко Ігор, 15. Васільєв Денис, 29. Глушицький Ілля, 20. Луценко Ігор, 13. Комарницький Віталій, 8. Субочев Віталій, 24. Єлоєв Булат (90. Кіча Антон, 61), 10. Панасенко Сергій (27. Соломка Юрій, 80), 17. Кравченко Сергій (16. Абєлєнцев Вадим, 90+2). Запасні: 31. Зарубін Руслан, 21. Гершман Владислав, 6. Помазан Роман, 7. Агапов Микола. Головний тренер: Сизихін Сергій.

«Зірка»: 44. Паст Євген, 8. Лупашко Владислав, 9. Щедрий Артем (95. Попов Роман, 64), 10. Допілка Олег (к/к), 11. Бацула Андрій, 16. Баранець Борис, 18. Кучеренко Олександр, 22. Баранець Григорій (24. Зубков Руслан, 90+3), 50. Акименко Олександр (17. Деребчинський Олександр, 70), 55. Ковальов Максим, 77. Чичиков Олексій. Запасні: 33. Поштаренко Павло, 2. Каваців Ярема, 20. Фатєєв Дмитро, 21. Загальський Ігор. Головний тренер: Лавриненко Сергій.

Голи: 1:0, Субочев Віталій (22); 1:1, Кучеренко Олександр (75, з пенальті).

Попередження: Луценко Ігор (17), Кравченко Сергій (39), Лупашко Владислав (55), Глушицький Ілля (74), Чередніченко Ігор (85).

за матеріалами прес-служби ФК “Зірка”
Поширити:

Залишити коментар:

коментар