Завтра “Зірка” прийматиме “Полтаву”: представляємо суперника

Завтра, 6 травня, у рамках 25-го туру Чемпіонату України з футболу серед команд Першої ліги, кіровоградська “Зірка” прийматиме на своєму полі ФК “Полтава”. Матч розпочнеться о 17.30.

Напередодні зустрічі знайомимо вболівальників кіровоградської команди з майбутніми суперниками.

Футбольний клуб «Полтава» був створений рішенням сесії Полтавської міської Ради 25 червня 2007 року. Команда створена під патронатом мера міста Андрія Матковського, який став почесним президентом клубу, і Леоніда Соболєва, який став головним спонсором і президентом клубу. Свої виступи на професійному рівні колектив розпочав 2007 року, коли дебютував у групі «Б» другої ліги. І якщо дебютного сезону полтавські футболісти зайняли лише 11-е місце, то наступного команда посіла друге, поступившись… кіровоградській «Зірці» лише за кількістю перемог. Наступні два сезони команда теж була в трійці призерів. Але от підвищитися колектив не зміг, хоч в обох сезонах проводив матчі плей-офф. І лише в сезоні 2011/12 років наші сьогоднішні суперники зайняли перше місце в групі «Б» і здобули путівку до першої ліги. Хоча золотий матч за звання абсолютного чемпіона другої ліги ФК «Полтава» програла сумській команді.

В дебютному сезоні в першій лізі команда зайняла 13-е місце, не дивлячись на те, що команда довго була у верхній частині турнірної таблиці. А в другому своєму сезоні сталося навпаки: колектив тривалий час перебував внизу, а наприкінці сезону показав відмінний результат, здобувши в підсумку 4-у сходинку. І сталося це під керівництвом Іллі Близнюка, який за рік до цього очолював «Зірку».
Минулого сезону сталася чергова зміна тренера: замість Близнюка прийшов Олег Федорчук, який, щоправда, теж пропрацював недовго, і керувати командою було довірено знову Анатолію Безсмертному. А турнірні показники команди останні два роки доволі схожі: якщо минулий сезон колектив закінчив на 10-й сходинці, то цього року ФК «Полтава» переслідує чільну шістку, перебуваючи наразі на 7-й сходинці. Навесні полтавчани двічі зуміли перемогти вдома, і двічі зіграли внічию на виїзді, додавши при цьому додаткові три пункти без гри з тернопільською «Нивою».


Свою паузу «без гри» полтавчани заповнили матчем з молодими вихованцями полтавської «Ворскли» (U-17), яку наші сьогоднішні суперники перемогли без зусиль 8:1.

ВЗАЄМОВІДНОСИНИ
В історії протистоянь кіровоградської та полтавської команди зафіксовано 9 офіційних матчів. В другій лізі кіровоградці обидва рази поступилися з однаковим рахунком 1:2. Не зуміли футболісти «Зірки» перемогти й в сезоні 2012/13 років, коли була зафіксована нічия 1:1 та перемога ФК «Полтава» 1:0. А ось позаминулого сезону наші земляки до нічиєї в першому колі додали перемогу в другому. Завдяки ударам Олексія Чичикова та Андрія Мостового «Зірка» перемогла в Головківці 2:0.
В минулому чемпіонаті команди двічі розійшлися миром – 1:1 в Кіровограді і 0:0 в Полтаві. Перша гра в цьому чемпіонаті завершилася однією з 4-х поразок «Зірки» в цьому сезоні – 1:0 на користь ФК «Полтава».
Таким чином, баланс матчів виглядає зараз так: 9 ігор, всього 1 перемога «Зірки», 4 нічиї та 4 перемоги ФК «Полтава». Різниця м’ячів – 6-8=-2.

ЦІКАВІ ФАКТИ
• 4 гри 6 травня в національних турнірах для «Зірки» пройшли на виїзді. Перша гра і перемога 2:0 над стаханівським «Шахтарем» в 1994 році дозволила команді закріпитися в чільній четвірці другої ліги і в підсумку вийти до першої. А ось далі були поразки 0:1: у вищій лізі від «Волині» (1996 р.) і «Чорноморця» (2000 р.), в кубку від «Динамо» (1999 р.).
• Гра в Полтаві в 2014 році стала першою для Сергія Лавриненка, в якості го-ловного тренера «Зірки». Наразі в його активі 41 гра. За цим показником він займає 6-ту сходинку серед керманичів «Зірки» в національних турнірах.
• Єгор Іванов, Владислав Насібулін та Віталій Сокуренко у свій час виступали за «Зірку».

за матеріалами прес-служби ФК “Зірка”
Поширити:

Залишити коментар:

коментар