Як кіровоградська “Зірка” переграла гостей з Охтирки (ФОТО, ВІДЕО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У рамках 23-го туру першої футбольної ліги України кіровоградська «Зірка» вдома приймала охтирський ФК «Нафтовик-Укрнафта». Ще на 17-й хвилині гри Артем Щедрий реалізував штрафний удар і забив, як виявилося, переможний м’яч. У цьому матчі кіровоградці святкували мінімальну перемогу.

У стартовому складі Сергій Лавриненко провів дві зміни, порівняно з виїзним матчем проти МФК «Миколаїв». Ярему Каваціва замінив Борис Баранець, а відтак, до центру захисту повернувся Олександр Кучеренко. Також, замість Романа Локтіонова, з перших хвилин, грав Олександр Акименко.

На початку матчу ніхто не міг заволодіти ініціативою. Одразу ж команди обмінялися випадами на ворота один одного, але справжніх загроз не створили. На дев’ятій хвилині смачно пробити по воротах міг Борис Баранець, але не спіймав м’яч на ногу, після подачі від кутового прапорця. Одразу ж гості провели атаку у відповідь, у результаті якої мало сам на сам із воротарем Євгеном Пастом не вийшов Владислав Войцеховський, але нападника охтирців випередив Дмитро Фатєєв.

А от кіровоградці у своїй атаці заробили небезпечний стандарт поблизу штрафного майданчика, та ще й попередження для капітана суперників Леоніда Бояринцева. Й Артем Щедрий із цього штрафного відправив м’яч низом точно у дальній кут воріт, хоч і завдяки невеликому рикошету від захисника – 1:0.

Підопічні Володимира Книша шукали щастя біля воріт «Зірки» за допомогою флангових верхових подач. Одна з таких навіть перетворилася на удар в отвір воріт, але Євген Паст легко зафіксував м’яч у руках. Трохи згодом Леонід Бояринцев головою замикав подачу зі штрафного удару, але пробив досить неточно. Підопічні Сергія Лавриненка активізувалися в атаці вже ближче до перерви. На 37-й хвилині Григорій Баранець з лінії штрафного майданчика потужно пробив поруч зі стійкою. А вже у компенсований до першої половини зустрічі час кіровоградці декілька разів прострілювали та подавали до штрафного майданчика «Нафтовика-Укрнафти», але захисники щораз перекушували ці гострі передачі. Між тим, гості встигли провести ще один випад, який завершився подачею з лівого флангу. На щастя, нікого з суперників «Зірки» у штрафному майданчику не було, адже Євген Паст не з першого разу забрав м’яч до рук.

Другий тайм розпочався із вбивчого моменту «Зірки». Олексій Чичиков повинен був відзначатися забитим м’ячем після подачі зліва, але головою пробив над поперечиною. Відповідь охтирців була ще більш загрозливою. Спочатку Максим Ковальов намагався винести м’яч, але влучив в Олександра Кучеренка, й від останнього м’яч відлетів до Владислава Войцеховського. Добре, що поруч опинився Артем Щедрий і вибив м’яч із-під ніг нападника на кутовий. Стандарт приніс ще більш гострий момент біля воріт Євгена Паста. Після подачі від прапорця у поперечину влучив Леван Арвеладзе.

Цей епізод дещо завів підопічних Сергія Лавриненка й вони побігли подвоювати свою перевагу. На 60-й хвилині, на шаленій швидкості, лівим флангом прорвався Артем Щедрий, але його простріл захисники відбили на кутовий. Після подачі з цього стандарту Олексій Чичиков не дотягнувся до м’яча, а Максим Ковальов не зіграв на дальній стійці. За десять хвилин Роман Локтіонов, який замінив у другому таймі Олександра Акименка, вибігав на оперативний простір, та проти нього сфолив Леонід Бояринцев. Арбітр показав капітану «Нафтовика-Укрнафти» попередження, яке стало другим, тож за двадцять хвилин до завершення матчу гості лишились у меншості.

Це дало певну перевагу господарям. В одному з моментів Ігор Загальський, який вперше вийшов на поле у 2016 році після травми, поборовся у штрафному майданчику і відкотив м’яч Андрію Бацулі. Той подав на дальню стійку, звідки Олексій Чичиков сильно пробив, але паралельно лінії воріт. За п’ять хвилин той-таки Загальський розігнав контратаку «Зірки» та віддав праворуч на Бориса Баранця, який пробив прямо по центру воріт – голкіпер Роман Данкович відбив м’яч перед собою, але на добиванні нікого з господарів поля не було.

За нереалізацію моментів підопічні Сергія Лавриненка могли поплатитись уже в компенсований час. Перший удар із кута штрафного майданчика від гостей був зовсім неточним. А от перед самісіньким фінальним свистком із кута воротарського майданчика, головою у дальній кут, намагався поцілити Тимофій Листопад. На щастя, м’яч пролетів над поперечиною.

Тож, – 1:0. «Зірка» мінімально перемагає «Нафтовик-Укрнафту». Враховуючи втрату очок криворізького «Гірника» у матчі  «Десною», який завершився з рахунком 0:0, кіровоградці відриваються від другого місця на вісім очок.

На післяматчевій прес-конференції наставник охтирців Володимир Книш відзначив, що це була рівна гра, в якій його команда ні в чому не поступилася «Зірці». Вже третю гру поспіль «Нафтовик-Укрнафта» дограє вдесятьох, тож до такого розвитку подій вони звикли. Після вилучення гості заграли більш гостро в атаці, тому що втрачати вже було нічого. Потрібно було зрівнювати рахунок. А програти 1:0 чи 2:0 – особливої різниці немає.

Головний тренер «Зірки» Сергій Лавриненко привітав усіх уболівальників із перемогою і подякував їм за підтримку. Коуч відзначив, що гравці виконали практично усе з того, що було заплановано. Нейтралізували сильні сторони охтирців. Добре відіграли в усіх лініях. Щоправда, могли пропустити на останніх секундах, але удача в тому епізоді була на боці кіровоградської команди.

23 (727). «Зірка» (Кіровоград) – «Нафтовик-Укрнафта» (Охтирка) – 1:0 (1:0; 0:0).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар