Кіровоградські футболісти влаштували школярам “зірковий” урок футболу (ВІДЕО)

Вчора, 20 квітня, за ініціативи ПФЛ України та ФК «Зірка» в НВК №26 пройшов урок футболу для учнів п’ятого класу. Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби ФК «Зірка».

Спільно з учителем фізкультури цієї школи Дмитром Іщенком заняття для дітлахів провели помічник головного тренера ФК «Зірка» Сергій Таран та гравці нашої команди Владислав Лупашко й Олексій Чичиков. Приємно, що в уроці футболу брали участь не лише хлопці, а й дівчата.

На початку заняття школярі провели традиційну розминку на місці та в русі. А згодом наш опорний півзахисник Владислав Лупашко демонстрував бігові вправи, які учні повторювали за ним. Згодом п’ятикласники розбились на дві команди, до яких долучилися і гравці «Зірки» та позмагались в естафеті. Як саме потрібно долати дистанцію дітлахам продемонстрував Олексій Чичиков. У фінальному забігові зійшлись партнери в своїй команді, та суперники тут — півзахисники нашого клубу. І Олексій Чичиков обігнав Владислава Лупашка, тож саме команда вінгера «Зірки» перемогла.

Згодом, прийшов час попрацювати розумово і відповісти на запитання вікторини на знання історії нашого футбольного клубу. Учні правильно відповіли на запитання про те, скільки кубків УРСР має кіровоградська команда, скільки разів вона грала у півфіналах Кубку України, хто став автором першого голу збірної України на чемпіонатах світу тощо. Згодом, було запитання, на яке могло бути багато відповідей: «Назвіть найвидатніших вихованців «Зірки»». Одразу ж була неправильна відповідь – Євген Коноплянка. Згодом почали згадувати Олександра Кочуру, Андрія Порошина. Та на здивування всіх присутніх одна дівчинка назвала Валерія Поркуяна. Можна сміливо говорити, що юне покоління добре знає історію кіровоградського футболу.

А під кінець уроку перейшли до найголовнішого – до гри у футбол. Команда «помаранчевих» на чолі з Олексієм Чичиковим протистояла «синім», де головував Владислав Лупашко. Діями обох колективів з лави запасних керував Сергій Таран. В основний час матчу переможця так і не було виявлено, хоча одного разу дівчинка з команди Лупашка потужним ударом поцілила в поперечину. Тож, матч перейшов у серію пенальті, яка також завершилась бойовою нічиєю.

Під час заключного шикування школярі отримали подарунки від партнерів ПФЛ: напої від ТМ «Живчик», м’ячі ТМ Mitre, а також книги «Видавництва Старого лева», на яких згодом поставили автографи гравці кіровоградської команди. Не обійшлось і без сувенірів з символікою ФК «Зірка» – ручки, значки, брелки і квитки на наступний домашній матч нашого клубу проти «Нафтовика-Укрнафти». Хоча, мабуть, найголовнішими призами для дітлахів були приємні емоції, надзвичайні враження від уроку футболу з гравцями «Зірки».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар