На Кіровоградщині відбувся другий чемпіонат області імені Героя АТО Максима Бендерова (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка
Бендеров М.В.

В Олександрії 2 квітня відбувся другий відкритий чемпіонат області з військово-спортивного багатоборства (дисципліна «рукопашний бій»), присвячений пам’яті героя АТО, відомого олександрійського спортсмена і тренера, чемпіона Європи та світу Максима Бендерова.

Про чемпіонат кореспонденту Першої електронної розповів Андрій Ярошевський –  президент ВПСК «Захист», голова окремого підрозділу Всеукраїнської федерації військово-спортивного багатоборства в Кіровоградській області.

– Розкажіть, чи змінився за рік рівень чемпіонату?

– Так. Хочу звернути увагу на те, що дуже відповідально до змагань поставилися не тільки організатори, а й самі . Спортсмени дуже чекали на відкриття чемпіонату, багато хто хоче брати в ньому участь, але до змагань допускають  тільки кандидатів у збірну команду області. Отримати медаль з фотографією Максима – це дуже престижно, це мрія наших спортсменів, до боротьби за яку вони готуються майже цілий рік. Тренерський склад так-само відповідально підходить до підготовки, адже ці змагання є водночас відбірковими до чемпіонату України – перші номери автоматично потраплять до збірної команди області та 13-15 травня візьмуть участь в чемпіонаті країни в Харкові.

Читайте також: Максим Бендеров. Герої не вмирають

– Скільки спортсменів взяли участь у чемпіонаті?

– Цього разу зібралося 116 учасників, які представляли Олександрійський, Кіровоградський, Ульяновський райони, а також дебютували збірні команди Жовтих вод і Одеси. Вік учасників від 8 до 30 років.

– Тобто були вже і дорослі спортсмени?

– Так, вони входять до складу збірної України, зараз проходять ретельну підготовку, а кращим видом тренування є змагання.

– Чемпіонат Максима Бендерова – це все таки пам’ять про нього чи скоріше приклад для наслідування?

– Приклад. Тому що в кожних наших діях ми наводимо приклади Максима:  як він досягав успіху, як він тренувався і тренував, як служив. Тому наші вихованці знають його, хоч і не особисто, а з розповідей. І у них є велике бажання взяти участь в цих змаганнях, щоб довести, що вони гідні пам’яті Максима Бендерова.

Юрій Кузнєцов, Перша електронна газета.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар