Легкоатлети Кіровоградщини взяли участь в змаганнях у Сумах та Мінську

Минулого тижня місто Суми приймало учасників дорослого та молодіжного чемпіонатів України з легкої атлетики у приміщенні. За результатами цих змагань Кіровоград отримав чемпіонку України серед молоді з потрійного стрибка.

Нею стала вихованка Галини Михалюкової Юлія Фірсова, яка показала результат 12,97 метрів – і тим самим встановила не тільки особистий рекорд, а й рекорд області. Серед дорослих Юлія стала шостою.

Також слід відмітити фіналістів чемпіонату України серед дорослих із Кіровограда. Вадим Скворцов та Віталій Пархоменко, яких тренує Вячеслав Нищеменко, на дистанції 60 метрів посіли сьоме та восьме місця відповідно. Також сьомою у бігові на 3000 метрів із перешкодами стала вихованка Олександра Тесленка Вікторія Маруценко. На змаганнях серед молоді можемо відзначити сьомі місця, що їх посіли Анастасія Думчева у потрійному стрибку, Анастасія Каргополова у бігові на 60 метрів та Віктор Сенчишин у бігові на 800 метрів.

На жаль, не брав участі в цьому чемпіонаті Дмитро Яковенко, наша головна олімпійська надія, він щойно залікував свою травму, тому тренер спортсмена Геннадій Здітовецький вирішив не ризикувати здоров`ям свого підопічного, а відтак Дмитро пропустив цей старт.

У підсумку, серед дорослих команда Кіровоградська область посіла 21 місце, серед молоді – 16-те.

“Жорстка конкуренція на дорослому рівні не дозволила нам посісти вищу сходинку в командному заліку. Майстри вищої категорії в Кіровограді є, але їх поки що недостатньо, аби посідати високі місця на дорослому чемпіонаті. Хочу відзначити, що теоретично ми втратили ще одну медаль Тетяни Мельник у бігові на 400 метрів, яка у кваліфікації показала найкращий час. Але Таня отримала травму, тому у фінальному забігові участі не брала”, — відзначив старший тренер збірної команди Кіровоградської області з легкої атлетики Володимир Абраменко.

А ще під час змагань у Сумах відбулося вшанування найкращих арбітрів 2015 року. Нам приємно, що серед нагороджених подяками та золотими відзнаками ФЛАУ були й кіровоградські судді – Вячеслав Нищеменко та Володимир Політовський.

У той же час у столиці Білорусі Мінську проходила міжнародна матчева зустріч Білорусь-Франція-Латвія-Литва-Туреччина-Україна серед юніорів із легкої атлетики. Переможцем стала збірна команда України, яка набрала 117 очок і на два пункти обійшла білоруських суперників. Свій вклад у загальнокомандний успіх зробила Яна Качур, яка є вихованкою Гайворонської ДЮСШ (перший тренер Валерій Кузь). Вона здобула перемогу в бігові на 60 метрів, а також у змішаній естафеті 4 по 200 метрів.

“Очікувала високої конкуренції від француженок, які традиційно сильні на спринтерських дистанціях. Бігла так, ніби біжу востаннє в житті, і, дякувати Богу, перемогла”, – зазначила Яна Качур.

Відзначимо, що команда Франції посіла третє місце на цих змаганнях, відставши від білорусів аж на 26 очок.

Сергій Цигульський, “Спортревю NEW

Поширити:

Залишити коментар:

коментар