У серпні в Кіровограді пройде міжнародна багатоденна велогонка «Race Kirovograd»

Днями президент Федерації велосипедного спорту України О. Башенко обговорив організаційні моменти згідно проведення міжнародної велогонки на шосе «Race Kirovograd», календаря Міжнародного союзу велосипедистів (UCI) 2 — 4 серпня в Кіровограді. Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією сайту Федерації.

В результаті узгоджених дій між ФВСУ і організаторами велогонки під егідою ЮСІ був підписаний договір про співпрацю, в якому зазначено, що федерація велоспорту планує всіляко підтримувати оргкомітет велогонки в підготовці і організації дебютних для Кіровограда стартах.

«Лиха біда початок! Починати будь-яку справу важко, особливо якщо ми говоримо про заходи міжнародного рівня. В Україну приїжджають спортсмени і менеджери велосипедних команд Європи, Азії, Америки та кожен старт повинен бути візитною карткою України на велосипедної арені. Завдяки п’ятирічному досвіду проведення міжнародних велогонок по всій країні федерація з радістю погодилася допомогти кіровоградцям з дебютом. Ми підписали з організаторами велогонок «Race Kirovograd» угоду про партнерство», — резюмує президент Федерації велоспорту України Олександр Башенко.

Нагадаємо, що організаторами велогонки виступили Кіровоградська обласна адміністрація та Федерація велоспорту Кіровоградської області на чолі з Миколою Монашок. За словами Олександра Башенко молодий президент федерації досить амбітний та здатен успішно реалізувати проведення престижної велогонки і гідно представить область на міжнародному рівні. Директором велогонки обрано майстра спорту міжнародного класу Юрія Симоненка.

Багатоденка Race Kirovograd остання велогонка календаря UCI на 2016 рік, з заявлених міжнародних змагань з шосейного велоспорту в Україні. Поряд з жіночими гонками, що стали абсолютним дебютом для українського велоспорту. Відзначимо, що український міжнародний велосезон на шосе стартує в травні з найпрестижнішого змагання Race Horizon Park (три одноденки): 27 травня — Horizon Park Race for Peace, 28 травня — Horizon Park Race Maidan, 29 травня — Horizon Park Classic.

Паралельно з чоловічим календарем 28 і 29 травня відбудуться жіночі старти — Horizon Park Women Challenge і VR Women IT. З 31 травня по 2 червня пройде Tour of Ukraine. 4 і 5 червня у Вінниці стартують Grand Prix of Vinnytsia і Grand Prix of ISD. З 2 по 4 серпня відбудеться багатоденка Race Kirovograd, а завершиться сезон міжнародних стартів в Одесі 6 і 7 серпня одноденками Tour de Ribas і Odessa Grand Prix.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар