На рахунку кіровоградської “Зірки” вже дві перемоги у Туреччині

Футболісти кіровоградської «Зірки» продовжують серію спарингів в Туреччині. Суперником нашої команди 26 лютого був один з найстабільніших колективів останніх років чемпіонату Казахстану – «Жетису» Талдикорган.

Склад кіровоградців був практично «дзеркальним» до минулого поєдинку, і в стартовому складі вийшли ті гравці, які минулого разу на полі з’явилися у другому таймі. Відсутні були Ігор Загальський, який був травмований у попередній грі, та Роман Попов, котрий захворів.

Спортивний директор «Зірки» Самір Гасанов відзначив, що цей казахстанський колектив набагато потужніше підготовлений, аніж «Акжайик». Практично весь матч проходив у рівній боротьбі. Футболісти «Жетису» найбільшу небезпеку біля воріт «Зірки» створювали після розіграшів стандартів, адже у колективі чимало високих гравців. Саме завдяки цьому і виникала основна загроза біля воріт Павла Поштаренка.

В першому таймі кіровоградці практично не створили надзвичайної загрози біля воріт «Жетису». Запам’ятався удар Олексія Чичикова, але голкіпер в цьому епізоді вибрав правильну позицію, тож м’яч став легкою здобиччю стража воріт.

У другому таймі в «Зірки» активніше запрацювали фланги, а футболісти з Талдикоргана продовжували сподіватися на стандарти. Кіровоградці могли відзначитися після прострілу Допілки до штрафного майданчику суперників. Але Роман Локтіонов по м’ячу не попав, а Артем Щедрий не зумів влучити в ближній кут воріт. Той же Щедрий після швидкої флангової атаки вже у виконанні Бацули бив в один дотик, але воротар м’яч відбив.

Врешті-решт, «Зірка» забила. За дев’ять хвилин до кінця матчу до карного майданчику розрізну передачу виконав Андрій Бацула. Першим на м’ячі був Роман Локітонов, і захиснику «Жетису» нічого не залишалося, як порушити правила. Пенальті виконував Олександр Кучеренко, який розвів голкіпера та м’яч по різним кутам воріт.

Тож «Зірка» занесла собі в актив другу перемогу над колективом Прем’єр-ліги Казахстану. Тепер збори в Туреччині увійшли в свою фінальну фазу. Через три дні кіровоградці проведуть останній матч в Аланії. Суперником «Зірки» буде «Киран» з Шимкенту, адже у іншого казахстанського клубу (ФК «Атирау») змінилися плани зборів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар