Подвійна поразка кіровоградської “Зірки” в Туреччині

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Учора, 21 лютого, на зборах в Туреччині у кіровоградської «Зірки» був дуже напружений день: команда проводила відразу два товариські поєдинки, причому на доволі солідній відстані один від одного. Про це повідомляє прес-служба ФК “Зірка”.

Першим суперником «Зірки» була сенсація чемпіонату Словаччини – «Іскра» з Боршице. Молодий і самобутній колектив зараз веде боротьбу за вихід до вищого ешелону словацького футболу, і займає друге місце в західній зоні DOXXbet Liga – аналогу нашої першої ліги. І, варто зауважити, що боротьбу веде поки що вдало – команда всього на 1 пункт відстає від лідера. А якщо ще й згадати те, що команда є дебютантом ліги, то успіх для «Іскри» доволі таки вагомий. Команду можна сміливо назвати сплавом молодості й досвіду, адже поруч з тими, хто має досвід виступів за національну збірну Словаччини (Мирослав Барчик, Юрай Халенар, Ян Новак), грають і зовсім молоді футболісти. До речі, Ян Новак, який відзначився і в звітному матчі, є безумовною зіркою клубу – і за кар’єру вже забив понад 90 м’ячів в офіційних матчах.

Гра розпочалася трохи пізніше наміченого, адже в Белеку був доволі сильний дощ з градом. Головний тренер «Зірки» Сергій Лавриненко вирішив поексперементувати зі складами і цього матчу, випробуючи різні постановки і в захисті, і в нападі. Роман Локтіонов, який з’явився з самого початку гри на полі, вже на 2-ій хвилині відкрив рахунок, ударом головою, замкнувши передачу Григорія Баранця. Словацькі футболісти доволі швидко відігралися: помилка на своїй половині поля призвела до виходу нападника наших суперників сам на сам з Євгеном Пастом, який нічого не зміг вдіяти в цьому епізоді.

Ще в першому таймі кіровоградці мали вирішувати долю поєдинку на свою користь. На відміну від попереднього контрольного матчу, в цьому поєдинку шансів відзначитися у гравців «Зірки» було вдосталь. Двічі свої нагоди не реалізував Ігор Загальський, могли забивати Роман Попов та Олег Допілка. Але ворота «Іскри» залишалися неприступними. А в другому таймі футболісти з Боршиці реалізували один з небагатьох моментів: удар нападника з радіусу штрафного майданчика прийшовся точнісінько в дев’ятку воріт кіровоградців.

Друга гра відбулася на тому ж полі, на якому 3 дні тому кіровоградці грали проти польської «Медзі». І цим поєдинком «Зірка» відкрила серію з чотирьох ігор проти казахстанських клубів. Першим же в цьому списку був «Каспій» з Актау, з яким наші земляки вже зустрічалися 4 роки тому. Тоді «Зірка» перемогла 4:0. Цього ж разу команди розійшлися миром.

В цьому поєдинку, як і у вранішньому, «Зірка» активно провела перший тайм. Вже на початку матчу повинен був забивати Олександр Акименко, але обидва його удари парирував голкіпер. Кіровоградці все-таки забили швидкий м’яч – на 19-ій хвилині Артем Щедрий після виконання стандартного положення, зумів пробити у ближню дев’ятку і м’яч, зрикошетивши об когось з захисників, влетів у ворота.

Надалі «Зірка» знову могла закріплювати перевагу, коли свої моменти не реалізували Попов та Деребчинський. Але у «Каспія» на останньому рубежі добре відпрацацював голкіпер. А пропустили у свої ворота кіровоградці за 11 хвилин до кінця матчу, коли швидку флангову атаку ударом в упор головою завершив казахстанський футболіст.

Тепер попереду у «Зірки» ще три поєдинки. Нагадаємо, що наступними суперниками кіровоградців будуть клуби Прем’єр-ліги Казахстану: «Акжайик» Уральськ – 24.02.2016, «Жетису» Талдикорган – 26.02.2016, ФК «Атирау» (Атирау) – 29.02.2016.

«Іскра» (Боршице, Словаччина) – «Зірка» (Кіровоград, Україна) – 2:1 (1:1).
21 лютого 2016 року (неділя). Початок о 11:15. Туреччина. Белек. Поле готелю «Adora». +19 С. 50 глядачів. Міжнародний товариський матч.
Арбітр: Мурзак Ніколае (Молдова, Флорешти).
Асистенти арбітра: Єрмишкін Васілі (Молдова, Бендери), Терзі Віталіе (Молдова, Тараклія).

«Зірка»: 44. Паст Євген (33. Поштаренко Павло, 46), 5. Попов Роман (9. Щедрий Артем, 46), 8. Лупашко Владислав (24. Зубков Руслан, 46), 10. Допілка Олег (к/к) (23. Маткобожик Олександр, 46), 18. Кучеренко Олександр (2. Каваців Ярема, 46), 19. Куцев Євген (11. Бацула Андрій, 46), 21. Загальський Ігор (50. Акименко Олександр, 46), 22. Баранець Григорій (85. Керножицький Сергій, 46), 55. Ковальов Максим (20. Фатєєв Дмитро, 46), 77. Чичиков Олексій (7. Мостовий Андрій, 46), 99. Локтіонов Роман (17. Деребчинський Олександр, 46). Головний тренер: Лавриненко Сергій.

Голи: 0:1, Локтіонов Роман (2); 1:1, Новак Ян (11); 2:1, Лієнер Ерік (62).

«Каспій» (Актау, Казахстан) – «Зірка» (Кіровоград, Україна) – 1:1 (0:1).
21 лютого 2016 року (неділя). Початок о 17:30. Туреччина. Аланія. Поле готелю «Goldcity». +18 С. 50 глядачів. Міжнародний товариський матч.
Арбітр: Абрамавичус Орестас (Литва, Клайпеда).
Асистенти арбітра: Тамулінас Шарунас (Литва, Каунас), Юнушис Лукас (Литва, Вільнюс).

«Зірка»: 33. Поштаренко Павло (41. Льопка Роман, 46), 10. Допілка Олег (к/к) (20. Фатєєв Дмитро, 46), 23. Маткобожик Олександр (2. Каваців Ярема, 46), 18. Кучеренко Олександр (55. Ковальов Максим, 46), 11. Бацула Андрій (19. Куцев Євген, 46), 8. Лупашко Владислав (24. Зубков Руслан, 46), 77. Чичиков Олексій (7. Мостовий Андрій, 46), 9. Щедрий Артем (5. Попов Роман, 46), 50. Акименко Олександр (22. Баранець Григорій, 46), 21. Загальський Ігор (85. Керножицький Сергій, 46; 15. Збунь Олексій, 76), 99. Локтіонов Роман (17. Деребчинський Олександр, 46). Головний тренер: Лавриненко Сергій.

Голи: 0:1, Щедрий Артем (19); 1:1, (79).
Попередження: Зубков Руслан (60).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар