Кіровоградський дзюдоїст став чемпіоном України (ФОТО)

Кіровоградець Вадим Велков переміг на Чемпіонаті України з дзюдо серед юнаків (U18). Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією кіровоградського Дзюдо-Центру.

Змагання тривали два дні – 10-12 лютого на арені львівського манежу навчально-спортивної бази літніх видів спорту Міністерства оборони України та зібрали 450 дзюдоїстів з 22 регіонів України.

На шляху до «золотого» подіуму вихованець обласної комплексної ДЮСШ «Ніка» у вазі до 90 кг провів п’ять поєдинків, чотири з яких виграв достроково. У перших трьох сутичках Вадим Велков іппоном переміг по черзі суперників із Києва, Сум і Запоріжжя. Лише у півфіналі йому знадобився додатковий час, щоб взяти реванш в одесита Сергія Марушкіна, якому Вадим поступився минулого року на чемпіонаті України за вихід у фінал. Він був єдиним cерйозним суперником нашого спортсмена на шляху до чемпіонства. Поєдинок за перше місце кіровограець завершив також достроково, перемігши іппоном харків’янина Євгенія Вегеру.
За словами наставника новоспеченого чемпіона Сергія Нечмоні, перемога відкрила Вадимові шлях на участь у юнацькому Чемпіонаті Європи, що у червні пройде у Фінляндії. Та для цього необхідно пройти відбір – успішно виступити на міжнародних турнірах у Польщі, Чехії та Румунії. Хто набере найвищий рейтинг, той і поїде у місто Вантаа. Перемога Вадима цінна ще з однієї причини: він єдиний у трійці призерів у своїй вазі спорстмен 2000 р.н., у той час як всі його суперники на рік старші за нашого дзюдоїста.
Близькою до потрапляння на призовий подіум була ще одна дзюдоїстка з Кіровоградщини – Марина Свірідова. У ваговій категорії до 48 кг вихованка ОКДЮСШ «Ніка» зі Смоліно програла поєдинок за «бронзу» і посіла пяте місце.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар