Кіровоградська “Зірка” зазнала поразки від “Гірника” (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Кіровоградська «Зірка» провела другий товариський матч у цьому році. Аби це був офіційний матч, його можна було б сміливо назвати центральним у першій лізі, адже грали лідери турнірної таблиці – «Зірка» та «Гірник». Нашій команді вдалося забити доволі швидкий гол. Із незручної позиції в боротьбі з захисником подачу з лівого флангу Ігоря Загальського на 16-ій хвилині замкнув Дмитро Фатєєв. Та не пройшло й хвилини, як криворожани відігралися. Також подачу із лівого флангу Сантрапинських головою замкнув Рябов, який випередив захисників та голкіпера.

У середині першого тайму гості втратили декілька чудових можливостей відзначитися. Кучеренко від душі пробив метрів із 30-ти, та воротар господарів Ганєв парирував м`яч, який летів у верхній кут. А на 29-й хвилині «Зірка» могла схилити шальки терезів на свою користь, коли організувала контратаку три в три. Але удар Ігоря Загальського захисник своєчасно заблокував.

«Зірка» заволоділа невеликою ініціативою, але до голу справа не дійшла. А от «Гірник» за три хвилини до перерви вийшов уперед. Швидкий розіграш м’яча голкіперм дозволив провести блискавичну атаку. Боровський прорвався лівим флангом, і зробив передачу. Його подачу відбив Паст, але м’яч підхопив півзахисник господарів і невідпорно пробив у ліву від себе дев’ятку – 2:1.

По перерві Сергій Лавриненко провів ряд замін, але перший момент у другій 45-ти хвилинці створив все-одно «Гірник». Найбільш активний у складі господарів Євген Сантрапинських зі штрафного пробивав по воротах – Паст витягнув м’яч, що летів у верхній кут наших воріт. Господарі поля в другому таймі володіли перевагою, і могли відзначитися ще раз. За п’ять хвилин до фінального свистка «Гірник» тричі поспіль виконував подачі з кутового, а ще раз Баєнко потужно пробив по воротах «Зірки» – тут вже врятував Льопка.

Другий тайм завершився без забитих м’ячів, а відтак рахунок матчу – 2:1 на користь «Гірника». У цьому поєдинку, як і в попередньому, Сергій Лавриненко задіяв кількох молодих футболістів другої команди. Утім, ми знаємо, що результат у контрольних іграх не головне. Головне – якісно підготуватися до другої частини чемпіонату України.

«Гірник» (Кривий Ріг) – «Зірка» (Кіровоград) – 2:1 (2:1).

10 лютого 2016 року (середа). Початок о 13:00. Кривий Ріг. Стадіон НТБ ФК «Гірник» (поле зі штучним покриттям). + 5 С. 100 глядачів. Товариський матч.

Арбітр: Поліщук Максим (Кривий Ріг).

Асистенти арбітра: Левченко Максим (Кривий Ріг), Чеголя Владислав (Кривий Ріг).

«Гірник»: Ганєв Геннадій (Гурін Роман, 46), Солдат Ігор, Баєнко Володимир, Павлов Віталій (к/к) (Тєрєхов Артем, 76), Сантрапинських Євген (Дацюк Роман, 71), Дорош Роман (Яровой Ігор, 76), новачок (Бринько Олександр, 46), Григорик Андрій, Рябов В’ячеслав (Сніжко Олександр, 46), Боровський Богдан (Бука Ігор, 65), Ситало Артем (Чечеленко Владислав, 88). Головний тренер: Приходько Геннадій.

«Зірка»: Поштаренко Павло (Паст Євген, 31; Льопка Роман, 61), Фатєєв Дмитро, Кучеренко Олександр (Зубков Руслан, 67), Допілка Олег (к/к) (Маткобожик Олександр, 46), Куцев Євген (Бацула Андрій, 46), Зубков Руслан (Лупашко Владислав, 46), Збунь Олексій (Щедрий Артем, 46), Баранець Григорій (Мостовий Андрій, 46), Загальський Ігор (Керножицький Сергій, 46, Чичиков Олексій (новачок, 46), Деребчинський Олександр (Локтіонов Роман, 46). Головний тренер: Лавриненко Сергій.

Голи: 0:1, Фатєєв Дмитро (16); 1:1, Рябов В’ячеслав (17); 2:1, новачок (42).

Відразу після закінчення поєдинку прес-служба взяла короткий коментар у спортивного директора ФК «Зірка» Саміра Гасанова:

– Була рівна гра з обох боків. У нас є декілька травмованих футболістів, яких ми, на жаль, не змогли використати в цьому матчі. На сьогодні, мабуть, функціональний стан гравців «Гірника» кращий, адже вони грають вже восьму контрольну гру, а ми лише другу.

– Хто зараз у лазареті команди?

– Борис Баранець, Максим Ковальов, Ярема Каваців, Олександр Акименко та ще декілька молодих футболістів, яких ми залучили до роботи з першою командою.

– Як відіграв новачок команди Руслан Зубков і на якій позиції?

– Руслан за амплуа опорний півзахисник. Сьогодні, які і в попередній грі з «Олександрією», він відіграв на гарному рівні. Ми задоволені його підписанням.

– Подальші плани команди не змінилися?

– Ні. Вже 14-го ввечері ми виїжджаємо до Запоріжжя, звідки летимо в Туреччину.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар