Тренер “Олександрії” В.Шаран: «Я задоволений результатами нашої роботи»

31 січня, вечірнім рейсом Аланія – Бориспіль, після закінчення першого турецького навчально-тренувального збору  олександрійці повернулися в рідні пенати. Відразу ж по приїзду в Олександрію головний тренер ФК «Олександрія» Володимир Шаран дав інтерв’ю клубній прес-службі.

  • Запорукою успішного проведення навчально-тренувального збору являються умови, в яких він проводиться.

По традиції місцем проживання в Туреччині ми обрали туристично-спортивний комплекс «Голд Сіті». Ми знаємо практично всіх працівників комплексу, так само як і вони нас, тому розуміємо один одного з-пів слова. Побутові умови, а це проживання, харчування та організація тренувального процесу були на найвищому рівні. З точки зору погоди, то лише два дні йшов дощ, а всі інші – сприяли якісній роботі. Ну і звичайно команди з якими ми проводили спаринги. Дозволю собі констатувати, що в минулі роки таких сильних спаринг-партнерів у нас ще не було. Не зважаючи на те, що в жодному матчі ми не одержали перемоги, я дуже задоволений результатами нашої роботи.

  • Як правило, на перших навчально-тренувальних зборах увага приділяється закладенню хорошої фізичної підготовки. Як гравці справилися з цим завданням?

30-го січня ми проводили тестування виконавців і пересвідчилися в тому, що наша робота принесла свої плоди. Я наголошу, що це результати на даний період. Ми мали детально розроблений план зборів і радий, що весь колектив з ним впорався. Футболісти працювали під достатньо серйозним навантаженням, десь емоційно не всі були задоволені такою кропіткою та виснажливою роботою, але всі розуміли, що це завдання потрібно виконати і що фізична витривалість є успішним підґрунтям на весь футбольний рік. Я та мої помічники намагалися донести до кожного гравця, що неспецифічна робота теж потрібна і її теж потрібно виконати, переборовши себе.

  • Повернемося до спарингів. За інформацією в ЗМІ Ви не зовсім були задоволені організацією гри в обороні. В чому тут причина?

Звичайно, тут треба розглядати проблему в комплексі: деякі гравці лінії захисту залишили команду, дехто не приймав участь через травми, не зіграність, високі навантаження, і в першу чергу, помилки під час виконання суперниками стандартних положень, тому що після цих положень команда найбільше пропускала м’ячів. Намагаючись активно діяти в атаці, часто-густо забували про оборону. Ці помилки ми детально проаналізували і переконаний, що на наступних навчально – тренувальних зборах вони будуть ліквідовані. В контрольних матчах, які заплановані на другий збір в Туреччині ми будемо більше зосередженні на досягненні позитивного результату, а перемоги, звичайно, надають футболістам впевненості в своїх діях та можливостях. Хочу сказати, що хлопці дуже нервували, зазнаючи поразок, особливо, в передостанньому матчі з «Воєводиною», коли суперники забили нам гол вже на 3-й доданій до основного часу матчу хвилині. Але якому футболісту хочеться програвати, навіть, в товариському матчі? Тому всі чекають другого збору щоб на другому етапі в контрольних матчах реабілітуватися за перший навчально – тренувальний збір. Звичайно проблеми існують, але для того і проводяться такі тренувальні збори щоб, навіть, з негативного виокремити позитив і в подальшому не припускатися таких помилок.

  • Як плануєте провести другий навчально – тренувальний збір?

Ми збираємося в четвер, будемо працювати в двохразовому режимі, а в неділю знову летимо до Туреччини проводити спеціально підготовчий період, де будемо більше працювати над швидкісною витривалістю, швидкісно-силовою витривалістю, взаємодією в лініях, покоренням індивідуальної та колективної технічною підготовкою. Я так думаю, що ті гравці, які полетять на цей збір, вони і залишаться в команді. Але можливо, що ми в цей період будемо залучати ще одного виконавця на одну з позицій. У нас ще є одне вакантне місце для заявки, скажімо так. По графіку у нас заявка 25-го лютого.

  • Можливо Ви озвучите кількість спарингів і команд з якими будете зустрічатися?

Графік контрольних матчів: 10-го лютого – «Ружомберок» (Словакія), 13-го – «Дунайська Стреда» (Словакія), 16-го – «Атирау»(Казахстан), 18-го – «Судова» (Литва), 19-го – «Младость ДК» (Боснія і Герцоговина).

За матеріалами офіційного сайту ФК “Олександрія”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар