«УкрАгроКом» готується святкувати 16-річний ювілей (ФОТО)

У першому місяці року, багатому на новорічні та різдвяні свята, група компаній «УкрАгроКом» готується до відзначення чергової річниці з дня заснування, яке припадає на 27 січня. І вже за доброю традицією цій даті приурочують спартакіаду на приз товариства. Цього року  спортивні змагання присвятили 16-ї річниці з дня заснування компанії. У програму зимової спартакіади традиційно включені волейбол, настільний теніс, баскетбол, шашки та шахи, перетягування каната, міні-футбол, армреслінг, спортивна естафета, в яких беруть участь представники із різних підприємств потужного агрохолдингу. І вже незабаром стануть відомі колективи переможців цьогорічних зимових баталій.

Слід зазначити, що підтримка здорового способу життя є доброю традицією в «УкрАгроКомі». Керівництво компанії приділяє особливу увагу не лише професійному спорту, а й масовому, у якому беруть участь працівники компанії. Ініціатором відродження спартакіади свого часу став генеральний директор Анатолій Кузьменко. І нині керівництво компанії продовжує започатковану традицію,  цим самим стверджуючи просту істину: не тільки хлібом єдиним живе людина.

“Впродовж багатьох років група компаній стабільно входить у число лідерів – аграріїв України, – зазначає директор з виробництва ТОВ «УкрАгроКом» Віталій Згама. – А наші працівники – це могутній працьовитий дружній колектив, якому під силу трудові та спортивні здобутки. Завдяки плідній праці колективу компанія розвивається, долає все нові горизонти, втілює в життя соціальні проекти. І в той же час такими спортивними заходами, таким прикладом ми показуємо, що можна і працювати добре, і проводити час із користю для здоров’я. Наші земляки своїми здобутками доводять, що ми сильний, непереможний народ”.

Смак спортивної перемоги, як ніхто інший, відчув Віталій Миколайович на собі. Адже минулого року за підсумками аналогічної спартакіади її абсолютним чемпіоном і володарем Кубка ТОВ «УкрАгроКом» стала команда Головківки, капітаном якої був саме він. І це не перша його життєва і спортивна перемога. Віталій Згама не раз очолював команди, з якими святкував перемогу і був в числі перших у спортивних змаганнях державних службовців, у чемпіонаті України серед ветеранів.

Можна сказати, що спорт супроводжує все його свідоме життя. Ще з дитинства він любив поганяти у футбол і мріяв стати, як і тодішні хлопчаки,  справжнім футболістом. Він і нині з ветеранами – аграріями любить пограти у цю гру, навіть кілька років тому виграли першість області. Йому до душі й гра в теніс. Словом, спорт – це частина його життя, життя досвідченого аграрія, сучасного демократичного керівника, у якого на першому плані – успіхи рідного для нього товариства.

У сільському господарстві Віталій Миколайович працює з  1991 року. Розпочинав агрономом у Бобринецькому районі. А з 2001 року майже десять років працював заступником генерального директора з виробництва ТОВ «УкрАгроКом». За цей час він отримав неоціненний досвід, який став йому в нагоді коли працював заступником голови, а потім і головою  райдержадміністрації, і тоді, коли знову в листопаді 2014 року повернувся в свою рідну стихію вже директором з виробництва групи компаній «УкрАгроКом».

Працюючи на керівних посадах, Віталій Миколайович зрозумів головну істину життя: кожна людина – це особистість, і до неї потрібно ставитися так, як би ти хотів, щоб ставилися до тебе. Ніби й нескладна наука, але оволодіння нею дозволяє завжди бути на висоті, мати повагу в колективі і, як результат, успішно виконувати виробничі завдання. Велика відповідальність лягає на нього та колег – однодумців, аби і надалі не здавати отих лідерських позицій, до яких товариство йшло чимало років.

До свого життєвого успіху Віталій Миколайович теж йшов впевнено, розміреним кроком. Кажуть, що діти, які ростуть та виховуються у селі, – особливі, адже вони змалечку привчаються багато працювати, допомагати батькам по господарству, а ще вони завжди відповідально ставляться до виконання дорученої справи. Сільський хлопчина з Кетрисанівки, що в Бобринецькому районі, Віталій Згама також завжди намагався бути кращим і встигати не лише допомагати батькам та зразково вчитись, але й залишати час для занять спортом. Цьому сприяли природна дисциплінованість та цілеспрямований характер.

Та й тоді, коли ступив на професійну стежину, юнак зрозумів, наскільки відповідальною є професія агронома, який  має правильно спланувати проведення сільськогосподарських робіт з врахуванням безлічі чинників. Адже земля віддячує лише працьовитим: якщо сьогодні ти не посіяв, не обробив поле, то й на гарний врожай можеш не сподіватися. І з цим у молодого аграрія проблем не було, тому на роботі до нього завжди дослухалися, його поважали. Він і сьогодні працює, як кажуть, не покладаючи рук.  Бо ж, на його  думку, робота сільських трударів — це як робота художника: яку картину намалюєш, таку і матимеш в кінцевому результаті.

“Коли навесні виходиш в поле, а озимина перед тобою лежить синювато-зеленим оксамитом, і коли влітку розливається золотаво-жовтим морем, і коли вже хліб важким колосом від подиху вітру колишеться, ніби хвиля, – яка це радість, яке задоволення, яке це щастя! – щиро ділиться станом своєї душі Віталій Миколайович. – Минулий хліборобський рік був напружений, сповнений клопотами, він переконливо довів спроможність і вміння трудівників села гідно виходити зі складних, почасти непередбачуваних ситуацій. Суть успіху в аграрному бізнесі завжди одна: забезпеченість кадрами, хорошими фахівцями, технікою, насінням, добривами, паливно-мастильними матеріалами. Усе це ми маємо. І вже за звичним ритмом ми протягом року ростили хліб, працювали на фермах, виробляли цукор, дбали про продовольчу безпеку держави у неспокійні часи, коли на Сході країни точилися бойові дії. Та сьогодні нам не соромно, бо разом склали іще один іспит: виростили й зібрали вагомий ужинок, покращили показники у тваринництві, стверджуючи істину: якщо є урожай, то буде мир і добробут! Напередодні чергової річниці групи компаній щиро вітаю всіх наших працівників і зичу здоров’я міцного навік, щоб кожен наш задум ряснів урожаєм, а веснам натхненним невпинний був вік. Щоб кожен рік був радісним і світлим, щасливим, без турбот і без проблем, щоб успіхами ваші будні квітли, добром, удачею та сонячним дощем”.

Віталій Згама – керівник нової формації, який черпає сили з рідної землі, знання, де тільки може. Міцний, надійний господарник. Керівниками не народжуються, – кажуть у народі. Але тільки невеликий відсоток людей може ними стати – справжніми, звичайно. Бо це також від Бога. З таким, як Віталій Миколайович, можна долати будь-які труднощі, бо планує масштабно, мислить по-державному, сучасно, з перспективою. Він завжди готовий поділитися досвідом, надати консультацію з фахових питань, якими сам прагне досконало володіти, ідучи в ногу з часом. Віталій Згама вважає, що наше життя буде таким, яким ми зробимо його самі. А тому впевнений, як один із керівників потужного агрохолдингу, що й найближчі плани, і далекосяжні проекти, спрямовані на забезпечення життєвих потреб населення, будуть успішно реалізовані спільними зусиллями.

А ще він із задоволенням повертається до теми зимової спартакіади, організованої для своїх працівників.

“Зимова пора – пора перепочинку для аграріїв, – зазначає Віталій Згама. – Тож саме час показати свої спортивні здібності, силу духу, гарту. Можна із впевненістю сказати, що свято спортивне переросло у свято дружби, бо хоч усіх нас розділяють кілометри, та разом ми дружна украгрокомівська родина, яка вміє не тільки результативно працювати, а й чудово відпочивати. Гідних всім нам перемог: спортивних, життєвих, професійних”.

Прес-центр  групи компаній «УкрАгроКом».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар