Головний тренер ФК “Олександрія“: У планах два збори в Туреччині

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Головний тренер ФК “Олександрія“ Володимир Шаран підвів підсумки літньо-осінньої частини чемпіонату, а також розповів про плани клубу на зимове міжсезоння.

– Володимире Богдановичу, чи існував перед стартом сезону в “Олександрії” план на перші 16 турів – чи то за очками, чи за місцями?

– З президентом була розмова на цю тему. Він побажав, щоб ми були у десятці і зуміли закріпитись у Прем’єр-лізі. Як бачите, ми виконуємо намічене, намагаючись при цьому ще й красиву гру показати.

– Можна сказати, що план ви навіть перевиконали, і цим можете бути задоволені. А чим ні?

– Незадоволений кількома матчами – це вдома зі “Сталлю”, коли ми програли, і зустріч з “Олімпіком”. Мабуть, ще з “Чорноморцем”. Там команда не показала свого рівня, і це були найбільш неприємні враження. В іншому змогли пройти рівно цю частину змагань.

– І все ж більше половини очок ви набрали в останніх 6-ти турах. Це пов’язано з календарем, чи просто команда встигла вирости?

– З часом ми повірили у свої сили, стали впевненіше грати. Витримали найголовніше – той тиск, який був невідворотнім для дебютантів на старті чемпіонату. У цілому, все зійшлось докупи: і колектив дружній, і президент ставиться до команди так, як і належить – з повагою. Тому зростання результатів є закономірним.

– Тривалий час “Олександрія” не могла виграти у гостях. Це турбувало чи ж не звертали на це уваги?

– Та ні, звертали. Навіть перед контрольною зустріччю проти “Зорі” я наголошував футболістам саме на цьому. Я дуже радий, що і тут зуміли перебороти себе, переламати, здобувши по 3 очки і у Запоріжжі, і в Ужгороді на дуже важкому полі.

– Наскільки задоволені тією інтригою, яка є перед вашою командою?

– Зрозуміло, що для нас кожен поєдинок важливий і цікавий, адже ми щойно вийшли до Прем’єр-ліги. А взагалі у спорті інтрига завжди є і має бути. Нехай особливих завдань перед нами не стоїть, але ж кожен хоче виступати краще, бути вище.

– У попередні роки “Олександрія” відмовлялась від пропозицій підвищитись у класі, відклавши це завдання на попередній сезон. Як гадаєте, такі кроки виправдані?

– Ви самі, мабуть, бачите, що так. Перед цим ще тривав процес об’єднання клубів, і ми не були готові по грі. У мене не було впевненості, що ми вийдемо до ПЛ і там закріпимось. Зайвий рік у Першій лізі допоміг зігратись. Всі знають, що ми особливо склад не змінювали.

– Що чекає на команду у подальшому? Кілька слів про зимові плани та бажання комплектації…

– Я вже розмовляв з президентом на тему підсилення, і цей діалог продовжиться. Почув схвалення таких планів. Тому будемо шукати кандидатів і обговорювати це разом. Колектив вже пішов у відпустку. 25 грудня ми традиційно збираємось на 3 дні. Ми це і раніше практикували, щоб привітати один одного з наступаючими святами. Пограємо у міні-футбол. А потім збираємось 10 січня і працюємо всерйоз. У планах 2 збори у Туреччині.

Офіційний сайт УПЛ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар