Фрі-файтери з усієї України влаштували у Кіровограді вільні бої (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Учора, 14 листопада, Кіровоград приймав спортсменів з усієї України – відбувся чемпіонат України з фрі-файту (розділ «лімітедфайт»).

У цьому молодому виді спорту зібрано максимум кидкових і ударних прийомів і технік, представлених у різних бойових традиціях світу. Тож кожен фрі-файтер має бути готовим до універсальної техніки бою з суперником. До речі, фрі-файт має українське коріння. Його започаткував українець Андрій Старовойт – майстер з Шаоліньського кунг-фу, тай дзицюань і удан фене, почесний монах храму Шаолінь.

Чемпіонат зібрав учасників з 14 областей – загалом на килими вийшли 140 спортсменів. Змагання проходили у трьох категоріях: молодші юнаки (10-12 років), старші юнаки (13-15 років) та юніори (16-18 років). Переможців визначала поважна колегія журі, до складу якої увійшли судді міжнародної категорії з 10 областей України. За результатами боїв у командному заліку тріумфувала команда Київської області.

Боротьба була серйозною. Від тренерів з протилежних боків килиму раз від разу чулось: «Накидай!», «Бий у ніс!», «Сідай зверху!», «Відтягуй голову і сильніше руками!». Але, незважаючи на лють і агресію поєдинків, усі бійці поводили себе коректно і виявляли повагу до супротивників.

Серед учасників чемпіонату були й спортсмени зі Сходу України: представники Луганської області здолали усі блокпости, щоб дістатися на змагання. «Подивіться на цих бійців, – закликав присутніх головний суддя чемпіонату Андрій Корзінов, – перед вами Луцьк і Сєвєродонецьк. Уявіть, яка відстань між цими містами. І мені дуже хочеться вірити, що у майбутньому бої між Заходом і Сходом будуть проходити лише на спортивних майданчиках».

Увагу присутніх привертала єдина жінка-тренер – Олена Рассохіна з Дніпропетровська. «Жінок на фрі-файт не беруть. Тому я лише тренер. Треную вже 4 роки», – сказала кореспонденту Першої електронної жінка. Спортсменка розповіла, що професійно займається ММА (змішані бойові мистецтва). Окрім того, має титули Чемпіонки України з рукопашного бою, кікбоксингу, муай-таю і грепплінгу. Також Олена – Чемпіонка Європи з рукопашного бою і Чемпіонка світу з ММА.

Фріфайтери з Тернопільщини Назар Петрів (15 років, Чортків) і Владислав Ніколайчук (11 років, Тернопіль) розповідають, що 2 місяці напружено готувались до змагань. Не зважаючи на свій юний вік, вони вже досвідчені спортсмени. Хлопці брали участь у змагання в Ірпіні та Тернопільському обласному чемпіонаті, тож мають із чим порівнювати. Змагання у Кіровограді спортсмени називають гарно організованими і «файними».

Організатор чемпіонату – Кіровоградський обласний осередок Всеукраїнської Федерації фрі-файту – висловлює подяку партнерам: ГУ Національної поліції України у Кіровоградській області та ФСТ «Динамо».

«Особливу подяку хотілося б висловити благодійному фонду народного депутата Станіслава Березкіна «Добротвір», за можливість безкоштовного розміщення суддей чемпіонату у прекрасному готелі «Зірка», – сказав організатор змагань голова осередку Всеукраїнської Федерації фрі-файту В’ячеслав Шевченко.

Чемпіонат з фрі-файту у Кіровограді проводиться вперше, проте гості міста відзначають рівень організації. Хоч і найвища нагорода змагань поїхала до столиці, а не лишилась у господарів, але сподіваємось, що надалі фрі-файт у Кіровограді розвиватиметься ще активніше, а наші спортсмени досягатимуть усе нових вершин.

Більше фото тут

Катерина Білоконь, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар