Кіровоградська «Зірка» стає одноосібним лідером

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Друге коло Першої ліги України «Зірка» відкривала поєдинком у Києві проти місцевої команди «Оболонь-Бровари». У першому турі нинішнього чемпіонату кияни перемогли у Кіровограді з рахунком 1:2.

У звітному поєдинку «Зірці» вдалось забити м’яч уже на 19-й хвилині першого тайму. На куту карного майданчика кіровоградці заробили штрафний удар, який реалізував Андрій Бацула. Одинадцятий номер кіровоградської команди вже не вперше виконує подібний стандарт, але лише у цьому матчі вперше зміг реалізувати його у цьому сезоні. За декілька хвилин «Зірка» ледь сама собі не привезла момент. Паст віддав пас точно в ноги гравцю «Оболоні», який вирішив пробити в дотик і не влучив у порожні ворота.

А от гості покарали господарів за помилку ще одним забитим м’ячем. Костянтин Коваленко зіграв рукою у власному карному майданчику, за що отримав «гірчичника», а «Зірка» право на пробиття пенальті. Олександр Кучеренко у цьому сезоні з точки не хибить — м’яч у дев’ятці і 0:2.

Наступні три хвилини відзначились ще двома гострими епізодами у карному майданчику господарів. Спочатку Чичиков після сольного проходу не влучив у дальній кут воріт, а згодом Деребчинський ударом головою влучив прямо воротарю в руки. Під кінець першого тайму небезпечний момент виник і біля воріт «Зірки». Після подачі з правого флангу Артем Фаворов пробив головою, та у ворота не влучив.

У дебюті другого тайму довести рахунок до розгромного міг Олексій Чичиков, якби більш акцентовано пробив по воротах після пасу з правого флангу. За десять хвилин ще один епізод виник біля воріт «Оболоні». Андрій Мостовий закручував м’яч у кут воріт господарів. Красивий удар — красивий стрибок голкіпера, який виручив свою команду.

Лише з 62-ї хвилини «Оболонь» почала прокидатись і розуміти, що треба рятувати цей матч. Та «Зірка» бездоганно грала в обороні. Удар Артема Фаворова заблокували захисники кіровоградців. Його наступний удар з гострого кута уже відбив Паст. Дальній постріл Коваленка по центру воріт Паст також забрав у руки.

На 84-й хвилині у карному майданчику «Зірки» спалахнула справжня пожежа, яку нашим захисникам таки вдалось загасити. Ще одного удару по воротах наносив Тарас Пінчук, але перекинув ціль.

Проте «Оболоні» таки вдалось забити у цьому матчі. Арбітр компенсував аж шість хвилин і вже на сьомій доданій — подачу з кутового замкнув Костянтин Коваленко. Суддя навіть не дав «Зірці» розвести м’яч з центрального кола, одразу давши фінальний свисток. 1:2 — перемога «Зірки», яка виходить в одноосібні лідери Першої ліги.  

Сергій Цигульський для Першої електронної газети

Поширити:

Залишити коментар:

коментар