Вихованці “Зірки” отримали дві путівки до плей-офф ДЮФЛ

У черговому турі чемпіонату ДЮФЛ України вихованці Академії ФК «Зірка» зустрічалися з однолітками із одеської «ДЮСШ-11-Чорноморець». Старші хлопці, які вже не вирішували турнірних завдань, вдома поступилися одеситам, а от надважливі виїзні протиборства підопічних Вадима Даренка та Вадима Бондаря вийшли цікавими та драматичними.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт ФК “Зірка”.

Для «Зірки» U-14 матч з «моряками» став справжнім випробуванням характеру. Адже грати довелося із найближчими конкурентами, яким перемога також була потрібна, як повітря. Це була напружена та бойова битва під палаючим сонцем, де шанси забити мали обидві команди. Зрозуміло, що господарям, як водиться у домашніх матчах, ще й трохи симпатизували арбітри. Але підопічні Вадима Даренка вистояли під натиском суперників, відбили всі атаки, навіть вибивали м’яч із власних порожніх воріт й відповідали своїми швидкими контрвипадами. Перший тайм завершився нульовою нічиєю. А по перерві кропивничани провели класну атаку. Максим Головко розпочав комбінацію пасом в центр на Віктора Цуканова, який вивів на ударну позицію Захара Дзядика. І той дуже грамотно розпорядився своїм шансом, забивши єдиний переможний гол. Як не намагалися одесити відновити рівновагу, але пройти нашу оборону й пробити голкіпера Лєва Нікітчука їм не вдалося. Тож, хлопці Вадима Даренка здобули три очка, які за тур до завершення групового турніру гарантували «Зірці» U-14 місце в плей-офф.

Але для того, щоб отримати ще більшу впевненість та отримати шанс фінішувати першими, нашим наймолодшим представникам у Вищій лізі ДЮФЛ України потрібно в останньому турі в рідних стінах здолати конкурентів із маріупольської «Азовсталі». Наразі, юні «зіркові» займають друге місце, поступаючись лише за різницею забитих та пропущених м’ячів одноліткам із «Металіста 1925».

b9f84f5ab1175d9a62f8d12111f28e53.jpg

А ось підопічні Вадима Бондаря змусили своїх уболівальників похвилюватися. Наші 15-ти річні футболісті пропустили від одеситів чи не в найпершій атаці суперників. І потім на полі точилася в цілому рівна боротьба з обопільними шансами. Та все ж кропивничани вперто йшли вперед, але господарі поля зберегли переможний рахунок. Але за «зіркових» в цьому турі зіграли їх майбутні суперники із маріупольської «Азовсталі», які здолали харківський «Металіст 1925». Тож, незважаючи на мінімальну поразку, хлопці Вадима Бондаря, які зараз посідають третє місце в своїй групі, також вибороли право продовжити боротьбу за нагороди. Нагадаємо, що право зіграти в плей-офф отримають по чотири кращих команди з кожної групи.

041a9a9946d360524a31108ad583e782.jpg

Що стосується двох старших команд Академії ФК «Зірка», то вони проводили з одеситами свої останні поєдинки в чемпіонаті. Оскільки особливих турнірних завдань не було, то наші тренери дали пограти своїм хлопцям, які мали менше ігрової практики. Протистояти потужним одеситам, у складі яких грали декілька представників збірної свого віку, підопічним Дмитра Донченка було важко. Тож, гості забили по голу в кожному з таймів і відсвяткували заслужену перемогу – 0:2. «Зірка» U-16 завершила чемпіонат на останньому місці.

А підопічні Дмитра Кононченка, навіть вийшли вперед, після помилки голкіпера суперника. Та втримати перевагу до перерви кропивничани не змогли. Уже в компенсований до першого тайму час одесити відігралися. А на початку другої половини зустрічі «моряки» забили вдруге потужним ударом із меж штрафної в ближню «дев’ятку». А коли «зіркові» побігли відіграватися всією командою, то пропустили швидкий контрвипад й нападник суперників реалізував вихід сам на сам – 1:3. «Зірка» U-17 вище 9-го місця вже не підніметься.

Читайте також: “Зірка” переграла “Локомотив СВТ” у своїй першій грі обласного чемпіонату

Поширити:

Залишити коментар:

коментар