“Зірка” вдома поступилася СК “Дніпро-1”

© fczirka.com.ua

У своєму другому домашньому матчі кропивницька «Зірка» знову зустрічалася з головними претендентами на підвищення у класі. І «легкою прогулянкою» для футболістів СК «Дніпро-1» цей матч не став. Хоча двічі гості скористалися помилками наших футболістів у захисті – 0:2.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби «Зірки».

«Зірка» та «Дніпро-1» виходили на протистояння у Кропивницькому в різних статусах. Дніпровці – явні фаворити Першої ліги, які впевнено розпочали чемпіонат, здобувши на старті дві надпереконливі перемоги. Ну а підопічні Андрія Горбаня лише набираються досвіду. Додаткової цікавості матчу додавало те, що у складі гостей в старті вийшли відразу два лідери минулорічної «Зірки» – Чичиков та Загальський, а от Артем Щедрий, який виступав за нашу команду в золотому сезоні Першої ліги, з’явився на полі відразу по перерві.

Зрозуміло, що досвідчені фаворити з перших хвилин взяли м’яч під свій контроль і повели позиційний наступ на ворота Марка Медведєва. Господарі ж сподівалася на швидкі контратаки. На 15-й хвилині такий випад «зірковим» вдався й Валерію Юрчуку довелося виходити далеко за межі штрафної для того, щоб випередити Олексія Збуня. Після введення м’яча з-за бокової господарі нанесли перший удар по воротах дніпровців – Юрчук вірно обрав позицію і м’яч забрав. Згодом Логінов не дозволив тому ж Збуню увірватися до штрафної. В ці хвилини підопічні Андрія Горбаня стали діяти сміливіше й частіше переходили на половину поля суперників. Ну а гості, як досвідчений боксер, вичікували, придивляючись: на що здатні конкуренти?

Справедливості заради, потрібно сказати, що гра вирівнялася й великої переваги дніпровців не відчувалося. Перший небезпечний момент вони створили після флангової подачі та удару головою свого капітана Сергія Кравченка – Медведєв зіграв упевнено. Згодом Чичиков відгукнувся на передачу з глибини поля й заробив штрафний. Удар Загальського зі стандарту метрів із 19-ти був дуже небезпечним, але Медведєв знову зіграв класно, перевівши м’яч на кутовий. Після подачі корнеру в нашій штрафній виникла метушня, але захисники «Зірки» заблокували «постріл» метрів із 14-ти. Так що доволі потужний натиск господарі поля відбили й провели свою контратаку й передачу Хорольського перервав Юрчук на виході. А після наступного кутового біля наших воріт із вигідної позиції метрів із 12-ти не влучив у ворота Логінов. Господарі відповіли проривом у штрафну Поплавки, який заробив кутовий. На подачу з кута поля відгукнувся Дугієнко, але головою пробив трохи вище поперечини. На 38-й хвилині за жорсткий підкат у середині поля попередження отримав Логінов. А на 42-й хвилині мав можливість забити Назаренко, який бив головою метрів із 12-ти – поруч зі стійкою. В кінцівці першого тайму гості активізувались і свого досягли. Вже в компенсований час після ауту наші захисники не встигли за Загальським, якого партнери вивели сам на сам із голкіпером, й Ігор вразив ворота своєї колишньої команди. Отже, кропивничан, як і в матчі з «Волинню», знову підвела концентрація на останній хвилині й перший тайм завершився з рахунком – 0:1.

У дебюті другого тайму активний Ярослав Поплавка заробив штрафний біля лівого кута карної зони, але скористатися стандартом господарі, як належить, не змогли. Згодом Олексій Збунь після швидкісного ривка заробив кутовий. І після подачі корнеру прекрасний шанс зрівняти рахунок втратив Хамільтон, удар у якого із близької відстані відверто не вийшов і м’яч забрав Юрчук. Далі сам на сам із Медведєвим виривавася Куліш, але трохи раніше лайнсмен зафіксував офсайд у нападника дніпровців. Наступну небезпеку біля власних воріт ліквідував прекрасним підкатом Маткобожик, який завадив пробити Загальському після зрячої передачі з правого флангу Чичикова. І знову потрібно відзначити, що кропивничани діяли доволі сміливо й за першої-ліпшої можливості намагалися відповідати своїми контрвипадами фаворитам.

Та гості таки дочекалися банальної помилки конкурентів. На 70-й хвилині після прострілу в штрафну Поплавка намагався вибити м’яч п’ятою, а першим на підбиранні був Станіслав Куліш. Форвард із розвороту пробив влучно, а Медведєв, який був закритий своїми та чужими гравцями, зреагувати на удар не встиг – 0:2.

Через 8 хвилин Куліш мав можливість оформити дубль та на удар бомбардира суперників майже впритул зреагував Медведєв. І чи не відразу Дмитро Михайленко зняв із гри свого форварда, випустивши на поле Олега Кожушка. А перед цим Ігоря Загальського замінив Олександр Сніжко. Та й після змін у складі гості продовжували контролювати ситуацію на полі й шли вперед. А ось у кропивничан контратакувальні дії розладилися, незважаючи на вихід на поле юних Писарєва та Лопушенка й більш досвідченого Сьомки. Далі обидва тренери зняли із гри своїх провідних виконавців, надавши шанс проявити себе молоді. В заключні хвилині підопічні Дмитра Михайленка контролювали м’яч, не надаючи можливість конкурентам наблизитися до своїх воріт. Хоча все ж таки після пресингу Ярослав Поплавка змусив захисників порушити на собі правила, але штрафний був виконаний невдало. Тож, фінальний свисток зафіксував перемогу гостей – 0:2.

На післяматчевій прес-конференції наставник «Дніпра-1» Дмитро Михайленко зазначив, що обіграти кропивничан було дуже непросто. Господарі поля доволі впевнено захищалися й багато що вирішив перший гол, забитий після вдалого вкидання м’яча з ауту, коли вдалося вивести на ударну позицію Ігоря Загальського. Саме на умілий розіграш стандартів тренери «Дніпра-1» й налаштовували своїх підопічних, розуміючи, що суперники будуть дуже компактно оборонятися. У другому таймі дніпровці вже грали по рахунку, виманюючи суперників на власну половину, але кропивничани свого тактичного плану не змінили й довелося шукати другого шансу. На щастя, вдалося скористатися помилкою захисників і після цього гості мали декілька шансів збільшити свою перевагу. Результатом та змістом гри Дмитро Михайленко залишився задовлений, а відповідаючи на запитання про колишніх гравців «Зірки», головний тренер наших суперників зазначив, що ці досвідчені виконавці значно підсилили команду й додали впевненості в атакуючій лінії.

Виконуючий обов’язки головного тренера «Зірки» Андрій Горбань підкреслив, що суперник переважав наших футболістів у досвіді та класі. Тим не менш, у першому таймі кропивничани виглядали дуже гідно, не дозволяючи особливо конкурентам розгулятися. На жаль, знову не вистачило концентрації, але це особливості психології молодих виконавців, які змушені зараз вчитися на власних помилках. Але «хлопчиками для биття» господарі поля точно не виглядали й знову продемонстрували свій хороший потенціал. Андрій Горбань вчергове звернувся до відданих уболівальників із проханням бути виваженими та розуміти, що команда продовжує будуватися й сьогодні обігрувати конкурентів, які знаходяться в іншій ваговій категорії, просто неможливо. Але ніхто не опускає руки, розуміючи, що наполеглива праця на тренуваннях, гранична самовіддача в грі, терпіння та труд обов’язково принесуть свої плоди.

«Зірка» (Кропивницький) – СК «Дніпро-1» (Дніпро) – 0:2 (0:1).

4 вересня 2018 року (субота). Початок о 18:00. Кропивницький. Стадіон «Зірка». Оцінка поля – 4. +29 С. 1193 глядача. Чемпіонат України, перша ліга, 1 коло, 3 тур.

Арбітр: Блавацький Роман (Львів).

Асистенти арбітра: Шевчук Андрій (Рівне), Поважний Ярослав (Харків).

4-й арбітр: Попельницький Дмитро (Кропивницький).

Спостерігач арбітражу: Лисакевич Валерій (Харків).

«Зірка»: 74. Медведєв Марк, 5. Хорольський Дмитро, 7. Авер’янов Максим (90. Лопушенко Ігор, 83), 10. Рудницький Іван (к/к) (93. Писарєв Станіслав, 76), 11. Збунь Олексій (77. Касімов Дмитро, 90), 23. Маткобожик Олександр, 28. Хамільтон-Роллінгс Філіп (17. Сьомка Артем, 84), 37. Нерубенко Дмитро, 39. Поплавка Ярослав, 50. Дугієнко Олександр, 85. Ходорченко Микита. Запасні: 96. Зеленський Микита, 14. Боздаган’ян Михайло, 15. Савіцький Андрій, 24. Павлюк Кирило, 97. Коноваленко Максим. В.о. головного тренера: Горбань Андрій.

СК «Дніпро-1»: 33. Юрчук Валерій, 22. Чеботаєв Сергій, 71. Лопирьонок Максим, 15. Логінов Сергій, 8. Польовий Володимир, 4. Кравченко Сергій (к/к), 21. Загальський Ігор (18. Сніжко Олександр, 78), 25. Когут Ігор (23. Панасенко Сергій, 88), 77. Чичиков Олексій (10, Бровченко Юрій, 90), 29. Назаренко Олександр (9. Щедрий Артем, 46), 20. Куліш Станіслав (87. Кожушко Олег, 81). Запасні: 31. Кліщук Андрій, 2. Башлай Дмитро. Головний тренер: Михайленко Дмитро.

Голи: 0:1, Загальський Ігор (45+1); 0:2, Куліш Станіслав (70).

Попередження: Назаренко Олександр (29, за неспортивну поведінку), Логінов Сергій (39, за неспортивну поведінку).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар