Кропивницька “Зірка” поступилася у стартовому матчі Першої ліги

Учора, 22 липня, у Кропивницькому “Зірка” приймала луцьку “Волинь”. Завдяки голу Кожанова з пенальті та точному удару Козьбана гості святкували перемогу з рахунком 0:2.

Початку нового футбольного сезону кропивницькі вболівальники чекали з певним хвилюванням. Адже «Зірка» майже повністю змінила склад основних виконавців та оновила тренерський штаб. Тож, цікаво було подивитися, як молоді виконавці зможуть проявити себе на більш серйозному рівні, ніж матчі молодіжної та юнацької першості, де більшість з наших гравців грали до цього, пише офіційний сайт ФК “Зірка”.

Тим більше, що вже в першому матчі «зірковим» протистояла луцька «Волинь», яка за своїм складом може претендувати на підвищення в класі. Адже маючи таких футболістів, як Денис Кожанов, Дмитро Козьбан, Богдан Когут та Івана Цюпу, який ще не давно був основним у «Зірці» лучани виглядали явними фаворитами протиборства.

Матч розпочався без розвідки. Гості більше володіли м’ячем, а господарі намагалися вибігати в швидкі контратаки. Й декілька разів це в підопічних Андрія Горбаня непогано виходило, але не вистачало останньої точної передачі. Перший небезпечний момент виник біля наших воріт, коли головою після кутового пробивав Сергій Петько. М’яч пройшов вище та й гравець волинян зазнав ушкодження й знадобилася допомога лікарів. На щастя, все обійшлося й півзахисник лучан продовжив гру. Потрібно визнати, що господарі поля, хоча й більше концентрувалися на захисті, діяли доволі впевнено й не давали суперникам особливо розгулятися. Тож, до 19-ї хвилини, небезпечних моментів біля обох воріт не виникало. На 23-й хвилині лучани заробили штрафний метрах в 20-ти по центру. Стандарт виконував Іван Цюпа – поруч зі стійкою воріт, хоча Марк Медведєв контролював ситуацію. Згодом з середньої відстані «стріляв» Денис Кожанов – наш голкіпер зіграв дуже впевнено. Поступово атаки лучан виглядали все небезпечнішими, а кропивничани більше притискалися до власних воріт. Та, все ж, в штрафний майданчик господарі суперників не пускали. Ось і намагалися підопічні Андрія Тлумака бити здалеку, але в ціль не влучали.

На 31-й хвилині сьогоднішній іменинник Максим Авер’янов заробив штрафний на лівому фланзі й сам же його виконав – гості вибили м’яч на кутовий. Після подачі корнера в штрафному «Волині» виникла метушня та удар «зіркових» захисники заблокували. В наступній атаці лучан жорстко врізався в нашого голкіпера Володимир Коробка, але арбітр жовту картку порушнику не показав. Хоча фол тягнув на попередження. В ці хвилини «Зірка» трохи відсунула гру від своїх воріт й все частіше примушувала працювати оборонців конкурентів. Пройшло в нас декілька класних передач в штрафну, але тут надійно зіграв Богдан Когут. Та й в протилежних воротах Марк Медведєв на виходах був бездоганним. Намагався за рахунок індивідуальних дій вирішити долю епізоду на 40-й хвилині Денис Кожанов, але й тут на заваді стали наші оборонці. Через дві хвилини на межі штрафної порушив правила Філіп Хамільтон й заробив жовтку картку. Удар Івана Цюпи метрів із 17-ти був по центру й Марк Медведєв свою команду врятував, а кутовий дивідендів гостям не приніс. А ось наступний корнер був доволі небезпечним, але й тут подвійна спроба лучан пробити не увінчалася успіхом.

До основного часу першого тайму арбітр компенсував 4 хвилині. Гості влаштували справжній штурм, подали декілька кутових й таки випросили в арбітра пенальті. Фол з боку Хамільтона виглядав дуже-дуже сумнівним. Та арбітр Володимир Новохатній не вагаючись вказав на «позначку». Марк Медведєв вгадав напрямок удару Кожанова, але врятувати команду не зміг. Отже, на перерву суперники пішли зі мінімальної переваги гостей – 0:1.

У дебюті другого тайму характер протиборства особливо не змінився. Лучани йшли вперед великими силами, сподіваючись закріпити хитку перевагу, а господарі намагалися вибігати в швидкі контратаки. Гра в більшості своїй проходила між штрафними майданчиками без особливого загострення. На 60-й хвилині у нас пройшла атака лівим флангом, яку суперники перервали ціною порушення правил метрах в 5-ти від кутового прапорця. Максим Авер’янов не став навішувати, а пробив по воротах й Богдан Когут не без труднощів м’яч відбив, а повторний навіс вже з іншого флангу прийшовся в руки воротареві. Згодом активний Ярослав Поплавка заробив кутовий, після якого оборонці м’яч із штрафної вибили, а удар другим темпом вийшов заслабким. Намагаючись пришвидшити дії попереду, наш тренерський штаб змінив Артема Сьомку на юного нападника Станіслава Писарєва. І майже миттєво гості забили вдруге. Після удару головою Марк Медвєдев не втримав м’яч й Дмитро Козьбан із руками нашого воротаря проштовхнув м’яч в сітку – 0:2.

Здавалося, що «Волинь» без проблем доведе матч до перемоги. Але гостроту наприкінці матчу вніс Іван Цюпа, який на 78-й хвилині отримав свою «традиційну» червону картку, вже у складі «Волині». Маючи попередження, Іван вирішив «намалювати» пенальті в нашій штрафній й був вилучений за другий «гірчичник». Тренери обох команд провели тактичні заміни, які були направлені на вирішення поставлених завдань. Тепер гостям важливо було не дати шансу конкурентам, а кропивничани пішли вперед. В одному з епізодів удару Авер’янова метрів з 19-ти зовсім трохи не вистачило влучності й м’яч пройшов в декількох сантиметрах від дальньої стійки.

На 85-й хвилині Касімов, який щойно вийшов на заміну, заробив штрафний. Рудницький виконав сильну передачу в напрямку воріт й на рикошет від нашого гравця з великими труднощами зреагував Когут. Далі штрафний зліва від Авер’янова пройшов вище поперечини.

В кінцівці гості намагалися збити темп гри. Кропивничани вигравали більшість єдиноборств й тримали в напрузі захисні редути конкурентів. Для того, щоб підтвердити свою перевагу «зірковим» не вистачало лише влучного удару. Незважаючи на поразку з рахунком 0:2, наша команда заслужила схвальних відгуків за самовіддачу та бажання боротися з фаворитами на кожному клаптику поля. Підтвердженням цьому стало й те, що стадіон команду проводжав оплесками, чого вже давно не було. За такої гри результат обов’язково прийде.

На післяматчевій прес-конференції головний тренер «Карпат» Андрій Тлумак віддав належне суперникам, які виглядали гідно, але визнав перемогу своєї команди закономірною. Наставник кропивничан Андрій Горбань подякував уболівальникам за палку підтримку, підкреслив, що хлопці, як він і обіцяв, викладалися на полі на двісті відсотків й не були «хлопчиками для биття» на фоні дуже досвідчених конкурентів. Рішення ж арбітра Андрій Павлович залишив на його совісті. Для наших же молодих та зовсім юних гравців це великий досвід. Адже команда тільки будується й звісно не вистачає досвіду, але ці хлопці б’ються за честь клубу, міста, за своє ім’я, віддаючи усі сили боротьбі. Хоча результат сьогодні негативний, але реакція вболівальників свідчить, що своїми діями футболісти не розчарували шанувальників футболу. Отже, за такого відношення гравців до своєї справи, перемоги ще прийдуть. Завдання ж в команди боротися за очки в кожній зустрічі, набиратися того самого досвіду й поступово рухатися вперед. І, незважаючи на складний календар, тренери готують своїх підопічних до нових важких випробувань – підсумував Андрій Горбань.

«Зірка» (Кропивницький) – «Волинь» (Луцьк) – 0:2 (0:1).

22 липня 2018 року (неділя). Початок о 18:00. Кропивницький. Стадіон «Зірка». +27 С. 1330 глядачів. Чемпіонат України, 1 ліга, 1 коло, 1 тур.

Арбітр: Новохатній Володимир (Київ).

Асистенти арбітра: Лібстер Андрій (Луганськ), Літвінов Геннадій (Луганськ).

4-й арбітр: Кєвліч Єгор (Кропивницький).

Спостерігач арбітражу: Чернишов Віктор (Кременчук).

«Зірка»: 74. Медведєв Марк, 7. Авер’янов Максим, 10. Рудницький Іван (90. Лопушенко Ігор, 88), 11. Збунь Олексій (15. Савіцький Андрій, 90+3), 17. Сьомка Артем (93. Писарєв Станіслав, 69), 23. Маткобожик Олександр, 28. Хамільтон-Роллінгс Філіп, 37. Нерубенко Дмитро, 39. Поплавка Ярослав (77. Касімов Дмитро, 84), 50. Дугієнко Олександр, 85. Ходорченко Микита (5. Хорольський Дмитро, 80). Запасні: 96. Степанцов Богдан, 14. Боздаган’ян Михайло, 24. Павлюк Кирило, 97. Коноваленко Максим. В.о. головного тренера: Горбань Андрій.

«Волинь»: 47. Когут Богдан, 32. Петько Сергій (18. Сухомлинов Рудольф, 64), 4. Болденков Валерій, 5. Горопевшик Міха, 95. Курко Василь, 93. Цюпа Іван, 7. Герасимюк Олег, 8. Хагназарі Сіваш (19. Зінкевич Олексій, 88), 29. Кожанов Денис (23. Кравченко Владислав, 90+1), 11. Коробка Володимир (34. Климець Олександр, 80), 89. Козьбан Дмитро (20. Карпенко Ігор, 76). Запасні: 1. Воробей Олександр, 44. Неплях Євген. Головний тренер: Тлумак Андрій.

Голи: 0:1, Кожанов Денис (45+3, з пенальті); 0:2, Козьбан Дмитро (70).

Попередження: Хамільтон-Роллінгс Філіп, 42 (неспортивна поведінка); Петько Сергій, 60 (неспортивна поведінка); Цюпа Іван, 64 (неспортивна поведінка); Цюпа Іван, 78 (неспортивна поведінка).

Вилучення: Цюпа Іван, 78 (друге попередження).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар