Наступного понеділка у Кропивницькому стартує етап чемпіонату Європи з бейсболу

У понеділок, 23 липня, у Кропивницькому відбудеться унікальна спортивна та культурно-суспільна подія – стартує кваліфікаційний турнір чемпіонату Європи з бейсболу (Група «С»). Змагання рівня чемпіонату Європи для національних збірних в ігрових видах спорту наше місто прийматиме вперше за часи незалежності України. Змагання триватимуть до 28 липня.

До Кропивницького на турнір приїдуть бейсбольні збірні країн: Угорщина, Румунія, Грузія, Естонія. Разом зі збірною України вони боротимуться за одну єдину путівку в дивізіон «B» європейського бейсболу.

Вперше за свою майже 25-річну історію національна збірна України з бейсболу гратиме відповідальні міжнародні матчі у себе вдома, перед своїми уболівальниками.

Лише на початку 1990-х бейсбольна збірна України провела в Україні декілька матчів на турнірі під назвою «Кубок СНГ», але ці змагання були поза сіткою Європейської Конфедерації бейсболу (СЕВ). Потім від свого дебюту на міжнародній арені в 1994 році на чемпіонаті континенту в групі «В» у Словенії та до поточного року національна збірна України з бейсболу виступала на офіційних змаганнях лише за кордоном. Відповідно, прихильники збірної були позбавлені можливості наживо підтримувати команду на трибунах стадіону.

37182527_876341149243412_7106709615336751104_n

Вперше до Кропивницького приїдуть національні збірні чотирьох іноземних держав, а також офіційні представники СЕВ і судді, що представляють Нідерланди, Німеччину, Швейцарію, Фінляндію, Болгарію.

У рамках групового етапу турніру із понеділка по п’ятницю (із 23 по 27 липня) щодня гратимуть по два матчі: початок об 11.00 та о 16.00 за місцевим часом. За традицією турнірів СЕВ домашня команда – в даному випадку збірна України – грає «вечірні» матчі.

Розклад чемпіонату:

  • Понеділок, 23 липня
    11:00 Румунія – Угорщина;
    16:00 Україна – Естонія.
  • Вівторок, 24 липня
    11:00 Естонія – Румунія;
    16:00 Грузія – Угорщина.
  • Середа, 25 липня
    11:00 Угорщина – Естонія;
    16:00 Україна – Грузія.
  • Четвер, 26 липня
    11:00 Грузія – Румунія;
    16:00 Угорщина – Україна.
  • П’ятниця, 27 липня
    11:00 Естонія – Грузія;
    16:00 Румунія – Україна.

У суботу, 28 липня о 14.00 у фіналі чемпіонату дві команди, що посіли перше та друге місце за підсумками групового етапу, розіграють між собою єдину путівку до дивізіону «В».

Інформацію про розклад чемпіонату, результати матчів та інш. можна буде оперативно отримувати на Facebook-сторінці European Baseball Championship C-Pool 2018 at Ukraine.Kropyvnytskyi.

Всі ігри турніру проходитимуть на бейсбольному стадіоні СДЮШОР-2 «Діамант» (район Олексіївки, вулиця Курганна, 64). Вхід на стадіон – вільний.

Збірна України з бейсболу на минулорічному чемпіонаті групи «В» у Польщі

Гравці та тренери збірної України з бейсболу, організатори і оргкомітет турніру запрошують мешканців та гостей міста Кропивницький, а також гостей з інших міст України приходити на стадіон та вболівати за нашу збірну! Навіть якщо ви не дуже обізнані у бейсболі, повірте, вид спорту тут не найголовніше. Головне те, що в нашому місті на європейському турнірі гратиме збірна України. Тому ваша підтримка матиме для збірної України велике значення!

Над організацією та проведенням турніру працюють: Федерація бейсболу та софтболу України; Міністерство молоді та спорту України; Кіровоградська обласна державна адміністрація; управління освіти, науки, молоді та спорту КОДА; управління молоді та спорту міської ради Кропивницького. За підтримки Confederation of European baseball.


 Олександр Виноградов, бейсбольний журналіст

Поширити:

Залишити коментар:

коментар