Новий тренер “Зірки”: гравці будуть викладатися на 200%

Андрій Горбань дав перше інтерв’ю журналісту FootBoom після свого призначення на посаду головного тренера ФК “Зірка”.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

– Андрію Павловичу, тренерського досвіду у вас обмаль. Не бентежить перед стартом в першій лізі, де працюють зубри тренерським цеху?

– Можливо, досвіду і замало, якщо брати до уваги роботу з професійними командами. Але загалом я займаюся тренерським ремеслом вже 9 років. Працював з командами ДЮФЛ, а останній рік очолював команду U-19 в структурі нашого клубу. При цьому, коли підходила до завершення кар’єра футболіста, вже цікавила тренерська діяльність. Також у мене були хороші друзі і наставники, такі як Юрій Григорович Коваль, які були готові допомогти порадою.

– Довго роздумували над пропозицією Максима Березкіна?

– Ні. Сам я – вихованець харківського футболу. Але так склалося життя, що 22 роки тому приїхав захищати кольори “Зірки”. Із тих пір вірою і правдою служив цього клубу. Тому, коли надійшла пропозиція від президента клубу стати головним тренером команди, ні секунди не роздумував над відповіддю. Як тільки встав на цей шлях, однією з цілей, поставлених перед собою, було очолити рідну команду.

Читайте також: У стартовому матчі Першої ліги кропивницька “Зірка” вдома прийматиме луцьку “Волинь”

– У Кропивницького будується нова команда, часу в обріз. Не лякає це?

– Ми працюємо в тих умовах, які у нас є. На жаль, у зв’язку з проведенням на стадіоні змагань з легкої атлетики ми змушені були почати збір на тиждень пізніше. Але це вже історія і ми на цьому не зациклюємось, а працюємо за планом підготовки, складеним від моменту початку зборів і до першої календарної гри. Також займаємося укомплектуванням команди – з урахуванням наших можливостей і тих термінів, які залишилися до початку чемпіонату.

– Скільки гравців потрібно добре, щоб не бути в першій лізі хлопчиками для биття?

– У нас дуже молода команда, складена в основному з команд U-19 і U-21, а також тих хлопців, які були задіяні в Прем’єр-лізі в попередніх сезонах. Ми прекрасно розуміємо, що перша ліга – зовсім інший рівень, тому активно працюємо над комплектацією складу. Скоріше, мова йде про якісне підсилення, ніж кількісне.

Читайте також: Півзахисник “Зірки” у складі збірної України готується до молодіжного Євро

– Що показали перші контрольні матчі з “Гірником” та “Кременем“? Які недоліки побачили у грі своєї команди?

– У першу чергу, в цих спарингах важливо було подивитися на хлопців і визначитися, з ким нам по дорозі, а з ким треба розлучитися. На результаті не зациклювалися, тим більше в кожному з таймів обох матчів грали абсолютно різні склади. За результатами спарингів зробили висновки, рухаємося далі.

– У завданнях на сезон з керівництвом клубу ще не говорили?

– Все буде залежати від того, ким ми підсилимося. Однозначне завдання – брати очки у кожному матчі і показувати якісну гру, щоб наші вболівальники пишалися “Зіркою”. Одне можу сказати точно: байдужих в команді не побачите, всі будуть викладатися на футбольному полі на 200%.

Нагадаємо, ФК“Зірка” призначив виконувачем обов’язків головного тренера команди Андрія Горбаня. До тренерського штабу наразі також увійшли тренер Олександр Кочура, тренер воротарів Артем Коледа та тренер-селекціонер Олександр Ромашев.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар