Кропивницька “Зірка” на виїзді поступилася “Чорноморцю”

© ФК "Чорноморець"

На заключний поєдинок чемпіонату в українській Прем’єр-Лізі сезону 2017-18 років «Чорноморець» і кропивницька «Зірка» виходили із завданням – перемогти. Адже в разі перемоги «Сталі» над «Карпатами» у Львові та власної вікторії над одеситами, підопічні Романа Монарьова посідали 9-те місце і зберігали прописку в еліті. Та все сталось із точністю до навпаки: виграли «Карпати» та «Чорноморець», який виглядав більш мотивованим і своєї мети досяг. Гра в Одесі закінчилася з рахунком 1:0.

Про це йдеться на сайті ФК “Зірка”, повідомляє Перша електронна газета.

Перший небезпечний момент створили господарі поля на 7-й хвилині, коли, після кутового та не дуже впевненої гри Євгена Паста на виході, головою пробивав Жуніч – на щастя, вище поперечини. Але це був лише фрагмент, адже в дебюті суперники діяли дуже обережно, майже не створюючи загострення біля воріт обох команд.

© ФК “Чорноморець”

Ще одного разу в нашій штрафній було тривожно після подачі зі стандарту, але м’яч нікого не торкнувся та пішов за межі поля, а на газоні залишилися лежати відразу два одесити, які зіштовхнулися, намагаючись замкнути передачу.

Далі «зіркові» стали діяти більш рішуче, виконали декілька кутових, а потім здалеку «пальнув» Білоног, який змусив серйозно попрацювати Новака. Андрій врятував команду. Та захопившись атакувальними діями, кропивничани проґавили випад «моряків» правим флангом із передачею у штрафну, де Ковалець фінтом прибрав захисника і пробив, але Паст зреагував. Та м’яч відскочив до Третьякова, але й цей «постріл» голкіпер «Зірки» відбив, цього разу – ногами.

© ФК “Чорноморець”

Натиск одеситів продовжувався: спочатку після флангової передачі ледь не відправив м’яч у власні ворота Гафаіті, а потім вже, після кутового, трохи вище поперечини головою пробив Гладкий. Ну й таку наполегливість господарів легко можна пояснити тим, що в паралельному матчі, який проходив за великої переваги «Карпат» над «сталеварами», також зберігалася нічия. А це «Чорноморець» ніяк не влаштовувало.

© ФК “Чорноморець”

Хоча, відбивши дуже потужний штурм, гості провели свій контрвипад, у ході якого Люлька, ціною жовтої картки, зупинив прорив Чичикова. Сам Олексій подав зі штрафного дуже небезпечно, але арбітр зафіксував фол з боку когось із наших гравців. І саме в цей час у Львові «Карпати» вийшли вперед, завдяки голу Лебеденка, що до мінімуму зменшило шанси підопічних Романа Монарьова уникнути перехідних матчів. А от уболівальники «моряків» поки що видихнули з полегшенням.

© ФК “Чорноморець”

Та все ж, підопічні Костянтина Фролова розуміли, що цього замало і продовжували йти вперед. На завершення першого тайму пильність Паста ще раз дальнім ударом перевірив Татарков і знову Євген був на висоті, а кутовий дивідендів одеситам не приніс. Тож, перший тайм в Одесі, який пройшов із перевагою «Чорноморця», завершися без забитих м’ячів – 0:0, а от у Львові «Карпати» мінімально перегравали «Сталь» – 1:0.

© ФК “Чорноморець”

Після перерви «зіркові» відсунули гру від своїх воріт, але й створити щось небезпечне нашим футболістам не вдавалось. А ось перша ж у другій половині атака господарів знову змусила Євгена Паста вступити в гру, після того як метрів із 17-ти пробивав Ковалець.

© ФК “Чорноморець”

Ну а далі сталося щось незрозуміле. Після простої передачі в бік нашої штрафної, здавалося б, першим до м’яча повинен встигати Гафаіті. Та французський центрбек чомусь вирішив, що нікого поруч немає і став рухатися в інший бік, а на перехоплення, доволі необачно, побіг Євген Паст. Тож, Третьякову, який отримав несподіваний «подарунок», пробив на техніку – 1:0. І майже одночасно львів’яни вдруге вразили ворота «сталеварів», що практично зняло всі питання в групі аутсайдерів.

© ФК “Чорноморець”

Ну, а в Одесі Роман Монарьов провів подвійну заміну, випустивши на поле, замість Петрова та Чичикова, молодих Кондракова та Ходаковського. Незабаром Геджа замінив сьогоднішній іменинник Ігор Загальський.

© ФК “Чорноморець”

Та наші хлопці чомусь продовжували помилятись у простих ситуаціях і добре, що господарі не карали нас за таку необачну гру, адже моменти в одеситів для цього були. В гостей же атакуючі дії відверто не виходили, а нечисленні стандарти також виглядали не ефективними. І лише на 80-й хвилині «зірковим» вдалося реально загрожувати воротам Новака. Після хорошої взаємодії з партнером на правому фланзі, потужно прострілював у штрафну Полегенько. На жаль, ніхто з наших гравців на цю передачу не встиг. Ще одного разу гості швидко вибігли в перспективну контратаку, але для виходу один на один Кондракова не вистачило точної передачі й першим до м’яча встиг воротар «Чорноморця».

© ФК “Чорноморець”

У заключні хвилини кропивничани більше йшли вперед, але продовжували помилятись і справу до ударів не доводили. Тож, одесити довели матч до необхідної мінімальної перемоги – 1:0.

© ФК “Чорноморець”

А у Львові «Карпати», після класної комбінації та заключного удару Шведа, забили втретє та відправили кам’янську «Сталь» до Першої ліги.

«Чорноморець» (Одеса) – «Зірка» (Кропивницький) – 1:0 (0:0).

19 травня 2018 року (субота). Початок о 17:00. Одеса. Стадіон «Чорноморець». 4355 глядачів. + 21 С. Українська Прем’єр-Ліга, 2 етап, 2 коло, 32-й тур.

Арбітр: Кутаков Дмитро (Бровари).

Асистенти арбітра: Чос Максим (Київ), Клименко Тарас (Київ).

Четвертий арбітр: Козиряцький Максим (Запоріжжя).

Спостерігач арбітражу: Задіран Сергій (Дніпро).

Делегат ФФУ: Калита Михайло (Миколаїв).

«Чорноморець»: 54. Новак Андрій, 27. Люлька Сергій (к/к), 5. Жуніч Івіца, 11. Смірнов Євген, 97. Романюк Юрій, 14. Бобко Іван, 48. Оріховський Павло, 6. Ковалець Кирило (23. Хамелюк Владислав, 86), 75. Третьяков Максим, 17. Татарков Микита (13. Чорній Артем, 71), 24. Гладкий Олександр (26. Штогрін Андрій, 88). Запасні: 71. Безрук Дмитро, 32. Іщенко Микола, 42. Зубейко Євгеній, 22. Матяж Іван. Головний тренер: Фролов Костянтин.

«Зірка»: 44. Паст Євген (к/к), 5. Братков Антон, 8.Полегенько Павло, 10. Білоног Дмитро, 15. Збунь Олексій, 16. Гафаіті Адель, 22. Гедж Арно (21. Загальський Ігор, 75), 27. Дришлюк Кирило, 38. Петров Сергій (31. Кондраков Данііл, 64), 77. Чичиков Олексій (14. Ходаковський Микита,64), 90. Ямполь Ярослав. Запасні: 41. Льопка Роман, 3. Рюльє Джуліан, 24. Авер’янов Максим. Головний тренер: Монарьов Роман.

Гол: 1:0, Третьяков Максим (57).

Попередження: Петров Сергій (12), Люлька Сергій (35), Романюк Юрій (51), Збунь Олексій (67), Гедж Арно (69), Ямполь Ярослав (74), Гафаіті Адель (83).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар