Кропивницька “Зірка” на виїзді поступилася “Олександрії”

© ФК "Олександрія"

Це був дійсно яскравий та неповторний бій між земляками-суперниками, з усіма ознаками справжнього дербі. Тут були безліч гольових моментів, прагнення суперників до перемоги, суддівські помилки й неабияка інтрига до останніх секунд. На жаль для вболівальників «Зірки», олександрійцям вдалося використати одну із своїх гольових можливостей. Тож, перемогу з рахунком 1:0 святкували господарі поля.

Про це йдеться на сайті ФК “Зірка”, повідомляє Перша електронна газета.

Значення цього матчу для «Зірки» важко було переоцінити. Адже у випадку перемоги кропивничани мали можливість піднятись щонайменше на 9-е місце, убезпечивши себе від прямого вильоту з еліти. Олександрійці ж, за будь-якого результату, зберігали за собою 7-му сходинку. Та, зважаючи на дуже тривалу безвиграшну серію в матчах із земляками, а ще те, що команда Воломира Шарана на другому етапі взагалі не поступалася, то завдання перед підопічними Романа Монарьова стояло надскладне. Ну й нагадаємо, що три попередні протиборства між цими суперниками завершилися без забитих м’ячів.

Якщо ж подивитися на склад гостей, то повернувся до основи Іван Цюпа, який відбув свою другу поспіль дискваліфікацію. А от Ігор Загальський цього разу залишився в запасі.

Цікаво, що на матч «зіркові», за наполяганням арбітра Катерини Монзуль, яка вирішила, що наші жовто-червоні футболки будуть зливатися з олександрійськими, вийшли в чорно-червоних кольорах. У такій кольоровій гамі наша команда грала всього один раз, коли іще за часів тренерства Даріо Друді, у провальному протиборстві поступилася саме «Олександрії».

Початок гри пройшов у боротьбі за ініціативу. При цьому активніше виглядали гості, які пробили не дуже вдалий штрафний, коли Драченко «пальнув» із далекої відстані значно вище поперечини, передачу із правого флангу змарнував Цюпа, повз м’яч махнувши ногою, а простріл Оганесяна нейтралізували захисники. Господарі відповіли дійсно гольовим моментом. Потужний «постріл» Олексія Довгого, метрів із 18-ти, по центру відбив перед собою Євген Паст, а добивання головою, в падінні, від Сітала вийшло не точним і м’яч пройшов повз праву від нашого голкіпера стійку.

Після доволі стрімкого початку, гра трохи заспокоїлась і перейшла в позиційне русло. Суперникам не вистачало останнього точного пасу на форвардів, які чатували на підступах до штрафних, хоча перспективні можливості виникали. Тож доводилося нападникам самим намагатися вийти на ударні позиції, як от Білоногу на 18-й хвилині, коли Дмитро заробив небезпечний штрафний. Цюпа подав на Петрова, але тому пробити завадили захисники й м’яч забрав Юрій Паньків. Підопічні Володимира Шарана зустрічали кропивничан доволі високо, що не давало можливості швидко розпочинати атаки. Але на 21-й хвилині знову взяв ініціативу на себе Білоног, який протягнув м’яч метрів 15 до штрафної та пробив – Паньків знову був насторожі. А от Артемові Сіталові, після класної передачі з лівого флангу, забракло влучності, коли нападник пробив головою, в падінні, з доволі близької відстані – вище. Згодом сольний рейд видав Василь Грицук, який розхитав фінтами опікунів у штрафному і лише в останню мить Цюпа завадив прострілити диспетчеру «Олександрії». Кутовий викликав невелику метушню у штрафній «зіркових», за якою послідував удар головою Сіталом – у руки Пасту. До того ж, у цьому моменті було зафіксовано офсайд.

Отже, до 30-ї хвилини вималювалася невелика ігрова й територіальна перевага господарів поля, які більше тримали м’яч і їх атаки виглядали більш небезпечними. В одному з таких випадів правила поблизу штрафної порушив Цюпа, але удар Запорожана зі стандарту прийшовся вище цілі. «Зірка» відповіла миттєво, коли Чичиков «кинув у прорив» Петрова, а проти того зіграли в доволі жорсткому підкаті. Та цього разу свисток Катерини Монзуль промовчав, а простріл Оганесяна на ближню стійку встигли заблокувати захисники. Кутовий же, який було подано гостями, не був особливо загрозливим.

© ФК “Олександрія”

Тож, гра пішла на зустрічних курсах, коли одна атака змінювала іншу. І вправнішими в цих випадах виявились олександрійці. Після передачі зліва Грицука, пішла скидка від Старенького на Запорожана, а капітан господарів дуже потужно, сходу, в дотик, пробив, метрів із 17-ти. Євген Паст встиг зреагувати на цей «постріл», але м’яч від рук нашого голкіпера таки опинився в сітці – 1:0. Тож, тривалу безгольову серію в дербі було перервано на 37-й хвилині четвертого поєдинку. Олексадрійці мали змогу збільшити перевагу двічі, але Сітало та Старенький своїми шансами не скористалися. А далі Катерина Монзуль вирішила й поготів остудити атакувальний порив кропивничан, коли в дуже суперечливому епізоді, метрах у 4-х від штрафного, вирішила покарати за симуляцію жовтою карткою Дмитра Білонога. Хоча все це виглядало саме як порушення правил з боку господарів. А в компенсований до першого тайму час Сергій Петров «кинув у прорив» Білонога по правому флангу, а Дмитро зряче закидав м’яч у дальній кут «за комірець» Юрію Паньківу – до голу не вистачило трішки влучності – м’яч торкнувся штанги та вилетів за межі поля. Отже, дуже динамічний, цікавий та насичений подіями перший тайм завершився за мінімальної переваги підопічних Володимира Шарана – 1:0.

У дебюті другого тайму господарі піймали гостей на помилці в центрі поля й провели відмінну атаку. Грицук скинув п’ятою м’яч на хід у вільну зону Сіталові, а той просунувся вперед і навісив на дальній кут воротарського майданчика на Старенького, який у дотик не влучив у незахищений кут воріт суперників.

Далі «Зірка» перейшла до рішучих дій. І от уже отримав класний пас п’ятою на хід Чичиков, який мав шанс вийти сам на сам із Паньківом, але в останню мить завадив Гітченко. А в наступній атаці небезпечно пробивав той-таки Чичиков – зовсім поруч зі стійкою. Згодом у штрафну олександрійців зліва на самоті увірвався Білоног, але пробив із перспективної позиції значно вище поперечини. Далі Сергій Старенький заробив стандарт поруч із правим кутом штрафної, але з подачею впоралися наші оборонці, а удар через себе Цурікова прийшовся значно вище цілі. Ну а після нашого штрафного олександрійці миттєво перейшли в контрнаступ і чисто вивели один на один із Пастом Цурікова. Та Андрій дуже зблизився з голкіпером, який ногами удар суперника відбив. Тут же «зіркові» мали можливість відновити рівновагу, коли Петров вивів на ворота Білонога. Дмитро залишив не при справах захисника та Паньківа, але з порожніх воріт м’яч таки винесли. А за мить помилився Гафаіті й знову наодинці на наші ворота помчав Цуріков, та й цього разу блискуче зіграв Євген Паст. Обмін «уколами» продовжувався й уже Гедж із далекої відстані намагався захопити зненацька Паньківа, але – вище. А на передачу Білонога, коли Петров м’яч розумно пропустив, відгукнувся Чичиков, якому знову не вистачило влучності при ударі з близької відстані.

Чим ближче до завершення матчу, тим потужніше атакували гості. І тут знову своє вагоме слово сказала Катерина Монзуль, яка не помітила відверте порушення у штрафному Паньківа, який врізався в Петрова, а м’яч пройшов у лічених сантиметрах біля дальньої стійки. А потім іще рефері вилучила з лави запасних старшого тренера «Зірки» Віталія Розгона, який висловив незгоду з таким арбітражем. Ну а Роман Монарьов пішов ва-банк, випустивши на поле молодих Кондракова з Ходаковським, замість Геджа та Чичикова. А трохи раніше Полегенька замінив Ямполь. Олександрійці ж мали змогу знімати всі питання щодо переможця, коли на полі лежав Оганесян, який отримав ушкодження. Та Сітало не зумів приборкати м’яч у штрафному, знаходячись метрах у 8-ми від воріт. І хоч в компенсований час господарі, усілякими способами, затягували час, та все ж, гості встигли провести заключний штурм і Паньків потягнув із-під поперечини потужний удар Цюпи. Тож, олександрійці таки виграли цей дуже напружений матч, із рахунком 1:0, і не тільки продовжили свою безпрограшну серію в поєдинках із «Зіркою», але й практично забезпечили собі 7 місце.

ФК «Олександрія» – «Зірка» (Кропивницький) – 1:0 (1:0).

6 травня 2018 року (неділя). Початок о 19:30. Олександрія. Стадіон «Ніка». 1850 глядачів. + 27 С. Чемпіонат УПЛ, 2-е етап, 2 коло, 30-й тур.

Арбітр: Монзуль Катерина (Харків).

Асистенти арбітра: Найко Олег (Чернівці), Нижник Віктор (Вінниця).

Четвертий арбітр: Балакін Микола (Київ).

Спостерігач арбітражу: Коваленко Геннадій (Київ).

Делегат ФФУ: Іщенко В’ячеслав (Запоріжжя).

«Олександрія»: 79. Паньків Юрій, 5. Бондаренко Валерій, 8. Довгий Олексій, 11. Цуріков Андрій, 15. Запорожан Андрій (к/к), 17. Гітченко Андрій, 18. Сітало Артем (26. Шендрік Антон, 90+2), 20. Пашаєв Павло, 22. Грицук Василь (7. Протасов Євген, 83), 27. Старенький Сергій (9. Пономар Віталій, 76), 29. Бацула Андрій. Запасні: 24. Леванідов Владислав, 2. Чеботаєв Сергій, 10. Кольцов Віталій, 97. Зінкевич Олексій. Головний тренер: Шаран Володимир.

«Зірка»: 44. Паст Євген, 5. Братков Антон, 7. Драченко Максим (к/к), 8. Полегенько Павло (90. Ямполь Ярослав, 55), 10. Білоног Дмитро, 16. Гафаіті Адель, 19. Оганесян Арман, 22. Гедж Арно (14. Ходаковський Микита, 84), 38. Петров Сергій, 77. Чичиков Олексій (31. Кондраков Данііл, 84), 93. Цюпа Іван. Запасні: 41.Льопка Роман, 15. Збунь Олексій, 20. Фатєєв Дмитро, 21. Загальський Ігор. Головний тренер: Монарьов Роман.

Гол: 1:0, Запорожан Андрій (37).

Попередження: Білоног Дмитро (42), Довгий Олексій (45), Ходаковський Микита (85), Петров Серій (90).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар