Бувають поразки, як перемоги: кропивницький “Золотой Век-2” припинив боротьбу за медалі Першої ліги

© bk-zolotoyvek.kr.ua

Кропивницький БК «Золотой Век-2» під орудою Андрія Бабенка припиняє свій неймовірний похід за медалями чемпіонату України серед команд Першої ліги, зазнавши поразки на власному майданчику від БК «Старий Луцьк» – 79:81 (25:32, 17:16, 16:13, 21:20). Команда, якій на початку сезону скептики пророкували цілковитий провал, довела, що в наш час, коли у світі спорту дедалі більше успіх та доля чемпіонства залежать від грошей, ще є місце для дива.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби БК «Золотой Век».

Цей сезон у Першій лізі став дебютним для дублю «Золотого Века». Чого чекати від команди, складеної з молоді та декількох досвідчених виконавців – не знав ніхто. Тим паче, що «Золотой Век-2» був фарм-клубом головного колективу «золотих», і баскетболісти другої команди не мали контрактів, граючи виключно за свою честь і за честь свого міста. Втім, особливістю цього колективу Андрія Бабенка стало те, що по ходу сезону, з кожним матчем команда прогресувала, додаючи у власній грі. Додавала вона і ментально. У «Золотого Века-2» з’явився характер, про що неодноразово відзначав Андрій Бабенко. Саме завдяки бійцівським якостям кропивничанам вдалося здобути дві надважливі перемоги над «Миколаєвом-2» у заключному турі регулярного чемпіонату, без яких не було б плей-оф турніру. Завдяки тому-таки характеру вдалося пройти харківський «Універбаскет» в 1/8 фіналу.

Після важкої першої поразки у Луцьку – 90:74, учора, 15 квітня, підопічним Андрія Бабенка будь-що потрібно було перемагати. І, варто сказати, кропивницька команда знову продемонструвала неймовірну жагу до перемоги, зупинившись у двох пунктах від омріяного камбеку в серії.

Матч-відповідь у Кропивницькому став справжнім випробуванням для гравців «Золотого Века-2», які все ж таки фізично остаточно не відновилися після складного вояжу до Луцька. Втім, відступати вже не було куди. Переїзд Кропивницький-Луцьк-Кропивницький серйозно позначився на діях господарів після першої половини стартової десятихвилинки, коли нестаріючі лідери гостей Олег Салтовець та Едуард Федчук забезпечили лучанам сім очок переваги. Перший вдало боровся під щитом кропивничан, а другий декілька разів був точним здалеку – 25:32. Протягом другої чверті команди фактично на рівних протистояли одна одній, що й засвідчив рахунок на табло – 42:48 – гості продовжували бути попереду.

На стартових секундах третьої чверті лучани провели дві трьохочкові атаки, збільшивши свою перевагу до загрозливих 13 пунктів – 42:55. У цей момент Андрій Бабенко взяв тайм-аут, який буквально «повернув» команду у гру. Після хвилинної перерви господарі заграли впевненіше і зусиллями невтомних Петрова і Мизя, а також провівшого, мабуть, найкращий свій матч у цьому сезоні в складі «Золотого Века-2» Руслана Фортуни, до кінця чверті повернули у протистояння неймовірну інтригу – 58:61.

На початку заключного періоду гри суперники обмінялися штрафними кидками, а згодом той-таки Руслан Фортуна влучною трьошкою змусив місцевих вболівальників просто шаленіти від щастя – 62:62! Гості відповіли двома швидкими атаками і знову вийшли вперед на чотири пункти – 62:66 – тайм-аут від Андрія Бабенка. Командам залишалося відіграти трохи більше п’яти хвилин четвертої чверті. І це, без перебільшення, були найінтригуючі для хлопців «Золотого Века-2» миттєвості в сезоні. Господарі продовжували йти вперед і за дві хвилини до кінця зустрічі до мінімуму скоротили відставання в рахунку. Спочатку чергову трьошку у матчі поклав Олександр Петров, на яку, втім, гості відразу відповіли своїм дальнім точним кидком. А вже у наступній атаці Руслан Фортуна своїм надважливим дальнім трьохочковим за півтори хвилини до кінця гри змусив вкотре несамовито радіти місцевих уболівальників – 73:76 – лучани беруть тайм-аут. Протягом останніх секунд протистояння як кропивничани, так і їхні суперники були в кроці від тріумфу/провалу. Усе вирішила доля, а точніше – дальній точний кидок Едуарда Федчука – 76:80. Часу було обмаль, Олександр Петров атакував у відповідь із незручного становища. Як наслідок, м’яч зрадницьки вистрибнув із кільця гостей у найвідповідальніший момент. На підборі першим був Олег Салтовець, на якому відразу сфолив Євген Мутель, аби залишити шанс для своєї команди врятувати гру. Після одного влучання зі штрафного досвідченого лідера «Старого Луцька» у «золотих» майже не залишилося часу. Однак іншої думки знову був Олександр Петров, який за долі секунди вийшов на зручну позицію і влучив здалеку, скоротивши, але, на жаль, не зрівнявши рахунок матчу – 79:81.

Найрезультативнішими гравцями у складі «Золотого Века-2» сьогодні були Руслан Фортуна (20 очок), Олександр Петров (30 очок), Микита Мизь (10 очок), Владислав Лукінський і Олександр Хапун (по 7 пунктів).

Після фінальної сирени глядачі стоячи аплодували своїм «п’яти гладіаторам». Кожен із хлопців Андрія Бабенка, які з’являлися у цьому матчі, які виходили на майданчик у жовто-блакитних кольорах протягом усього сезону, заслужили ці овації. Своєю грою, своїм бажанням, своєю душею. Дякуємо за неймовірні емоції, Командо!

Після гри тренер «Золотого Века-2» Андій Бабенко подякував команді за характер.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар