Півзахисник “Зірки” про путівку на Євро-2018: Бажання та самовіддача зіграли ключову роль

Півзахисник кропивницької “Зірки” Кирило Дришлюк, який разом зі збірною України U-19 завоював путівку на Євро-2018, поділився із клубною прес-службою своїми враженнями від досягнення юнацької команди.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

– Кириле, емоції після того, що ви досягли, уже вгамувалися?

– Це, мабуть, були поки що найкращі відчуття в моїй футбольній кар`єрі. Ми серйозно готувались до еліт-раунду. Наш тренер, Олександр Петраков, говорив, що буде дуже складно. Так воно й сталося, але ми щасливі від того, що змогли продемонструвати характер, волю до перемоги й витягнути два поєдинки, коли, здавалося, удача була не на нашому боці. Скажу так, що всі зіграли практично на максимумі й у дуже важких поєдинках здобути путівку на Євро.

– Як усі три матчі складались особисто для тебе?

– У першій грі я вийшов на заміну відразу по перерві, а в двох наступних поєдинках зіграв у старті до фінального свистка. У матчі проти шведів Олексій Хахльов отримав попередження в першому таймі. У перерві тренер підійшов до мене і сказав, що не хоче ризикувати і щоб я готувався до виходу на поле. Вийшов, відіграв, не скажу, що дуже втомився, але тренер лишився задоволеним, а для мене це був хороший досвід. Й взагалі мою гру нехай оцінюють тренери, спеціалісти та вболівальники. Я ж намагаюся виходити на поле й виконувати те, що вимагають від мене наставники. Ну, а якщо результат позитивний, то, мабуть, непогано впорався зі своїми обов’язками.

– Які в тебе функції в збірній на полі? Чи відрізняються вони від того, що вимагають тренери «Зірки»?

– У збірній ми граємо за схемою 3-4-3, яку раніше застосовували і в «Зірці». Тож я звичний до неї. Граємо в два опорних півзахисники, тож для мене ніяких проблем не виникає. Я вважаю, що я добре адаптований у збірній.

– За рахунок чого збірній удалось переломити хід двох зустрічей і вирвати вольові перемоги?

– Найголовніше, це те, що в нас було величезне бажання та грандіозна самовіддача. Ми з хлопцями після того, як пропускали гол, збирались з силами і грали до останньої хвилини. І в кінцівці отримували винагороду за це. Знаєте, здається, Сергій Бубка сказав: «Поки в тебе є ще одна спроба, то ти не програв». От так і ми вірили в себе до останнього й скористалися тим, що суперники на мить розслабилися, забивши переможні м’ячі сербам і румунам вже у компенсований час.

– Ти впевнений у тому, що отримаєш запрошення на фінальну частину Євро?

– Я буду все для цього робити. Наш наставник слідкує за всіма хлопцями, і якщо його буде влаштовувати моя гра в «Зірці», то я поїду на Євро.

– Які очікування від самого чемпіонату Європи?

– На Євро всі команди дуже сильні. Хотілось би в групу отримати, наприклад збірну Норвегії, хоча гарантувати те, що з ними буде грати просто, ніхто не візьметься. Нам звичайно хочеться підтвердити, що ми недаремно вигравали в еліт-раунді, і ніхто не бажає на ранній стадії залишити турнір. Ми віддамо всі сили, аби боротися за медалі.

– А як у «Зірці» сприйняли те, що ти потрапив на Євро?

– Дуже позитивно. Усі партнери та тренери привітали з цим успіхом, побажали не зупинятися на досягнутому, а здобувати нові перемоги вже безпосередньо у самій фінальній частині.

Нагадаємо, жеребкування фінальної стадії відбудеться 30 травня. Суперниками збірної України в боротьбі за титул чемпіона Європи серед команд U-19, окрім господарів збірної Фінляндії, будуть ровесники з Норвегії, Англії, Італії, Португалії, Франції та Туреччини.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар