Кропивницький “Золотой Век” у першій грі впевнено переграв “Дніпро-2”

© Александр Сухонос

Команда Георгія Ступенчука без особливих проблем розібралася з юними дніпрянами – 103:81 (28:29, 20:19, 32:22, 23:11), а Олександр Дробязко вперше після отриманої ще 13 січня травми вийшов на майданчик. Сьогодні, 1 квітня, команди проведуть заключний матч у регулярному чемпіонаті. Місце зустрічі незмінне – спортзал факультету фізичного виховання ЦДПУ ім. В. Винниченка. Початок гри о 14:00. Вхід вільний.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на прес-службу БК «Золотой Век».

Гості, як і прогнозував напередодні поєдинку наставник кропивничан Георгій Ступенчук, з перших секунд суботнього матчу почали діяти на досить високих швидкостях. Однак досвідчені гравці «Золотого Века» раз-за-разом встигали накривати дніпрян, а на результативні атаки останніх відповідали своїми не менш вдалими діями в нападі. Варто відзначити, вже на старті зустрічі вперше з 13 січня на майданчику з’явився лідер команди Олександр Дробязко. Саша залікував серйозну травму, отриману у першому домашньому матчі року проти «Маріуполя» і також у підсумку зробив вагомий внесок у суботній загальнокомандний успіх «золотих».

Протягом першої десятихвилинки гравці «Дніпра-2» ні на мить не переставали тиснути. На останній хвилині періоду гості провели декілька швидких атак і вийшли вперед на шість очок. У цей момент, за 34 секунди до кінця чверті Володимир Цибін заробив для кропивничан важливі три пункти, влучивши здалеку. А вже у наступній атаці «золотих», яку, до слова, розпочав вдалим підбором під власним щитом саме Олександр Дробязко, Максим Козловець скоротив відставання господарів до мінімуму – 28:29.

Друга чверть пройшла майже за ідентичним сценарієм. Дніпряни грали швидко і агресивно, у той час як кропивничани діяли на майданчику впевнено та спокійно. Незважаючи на те, що в середині чверті гостям вдався черговий ривок – гравець «Дніпра-2» Ігор Дубоненко влучив здалеку і забезпечив своїй команді вісім очок переваги – господарі досить швидко вирівняли своє становище і завдяки «трьошкам» Влада Унгуряна і Богдана Сосоя наприкінці чверті пішли на велику перерву за нічийного рахунку – 48:48.

Читайте також: Кропивницькі журналісти зіграли в баскетбол із гравцями “Золотого Века”

Друга половина зустрічі пройшла вже під диктовку команди Георгія Ступенчука. І хоч юним дніпрянам тривалий час вдавалося гідно протистояти більш досвідченим суперникам, наприкінці третьої чверті «золоті» серйозно підтиснули баскетболістів «Дніпра-2» і вмить забезпечили собі комфортну перевагу в рахунку. «Пішли» дальні кидки у Дмитра Антонця і нестримного в суботу Максима Козловця, які наприкінці чверті принесли команді +10 очок – 80:70. Заключна чверть остаточно розставила всі крапки над «і». Гравці «Золотого Века» «обстрілювали» суперників здалеку, вдало діяли під своїм та чужим щитом. Дніпрянам все складніше було проходити оборонні редути кропивничан. У декількох епізодах гості витрачали увесь відведений на атаку час, так і не зумівши доправити м’яч у напрямку кошика «Золотого Века».

А «трьошки» Володимира Цибіна і Олексія Масальського, чергові два дальніх точних кидки Дмитра Антонця, а також не менш ефектний трьохочковий Олександра Дробязка забезпечили команді понад 20 очок переваги, розвіявши останні сподівання дніпрян зачепитися за позитивний результат у першій грі туру – 103:81 (28:29, 20:19, 32:22, 23:11).

У суботу найрезультативнішими гравцями у складі «Золотого Века» стали капітан команди Богдан Сосой, який оформив дабл-дабл (13 очок, 16 результативних передач), Максим Козловець (30 очок), Владислав Унгурян (17 очок, 9 підбирань), Дмитро Антонець (15 очок) і Сергій Юрченко (10 очок).

Кропивницькі журналісти зіграли в баскетбол із гравцями “Золотого Века”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар