Протест на протест: легкоатлетка з Кіровоградщини втратила бронзу чемпіонату світу

© сторінка Тетяни Мельник у соцмережі Facebook

Вихованка Олександрівської районної ДЮСШ Тетяна Мельник, разом з партнерками по збірній України, втратили бронзові медалі у естафеті 4 по 400 метрів на чемпіонаті світу з легкої атлетики у Бірмінгемі. Українки деякий час були володарками бронзи, але у підсумку, після дискваліфікацій та подачі протесту британців на протест українців, вони опинилися на четвертому місці.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Федерації легкої атлетики України.

Жіноча естафетна команда 4х400 метрів бігла у складі Тетяни Мельник, Катерини Климюк, Анни Рижикової і Анастасії Бризгіної. Українки фінішували п’ятими, проте через дискваліфікацію ямайської команди, яка перетнула фінішну лінію другою, піднялися на четверте місце – 3.31,32 хв.

Передача естафети / © AFP

Британки посіли на третю сходинку, але їхній біг був також не безгрішним. На передачі з першого на другий етап Ханна Вільямс наступила на п’ятку Катерині Климюк і «зняла» з неї шиповок. Тренерський штаб збірної України відразу після фінішу естафет подав протест, який задовольнили.

Тетяна Мельник, Катерина Климюк, Анна Рижикової і Анастасія Бризгіна / © uaf.org.ua

На якийсь час саме українки були третіми, але британці з таким рішенням не погодилися і подали протест на український протест. Цього разу рішення було вже на користь господарів змагань. Українки – четверті, а у команди Великої Британії – бронзові медалі.

Перемогли з рекордом чемпіонатів світу у приміщенні американки (3.23,85 хв). Польки з національним рекордом у приміщенні виграли срібні медалі (3.26,09 хв).

5 березня українська команда повернулася з Бірмінгема до України. Відразу після прильоту дівчата разом з головним тренером зі спринту Іриною Ольховніковою прокоментували свій виступ.

Перший етап бігла саме Тетяна Мельник. Вже з перших метрів дистанції вона кинула виклик не кому-небудь, а команді США.

Тетяна Мельник / © uaf.org.ua

“Насправді, біглося дуже легко, – пригадує Тетяна Мельник. – Дуже хотілося наздогнати американку і зайняти хорошу позицію зі старту, адже знала, що дівчат розставлятимуть по тих позиціях, які ми займатимемо на позначці 300 метрів. Трішки не вистачило на фініші. Значить, ще є над чим працювати.

– Якби зараз дали шанс пробігти естафету ще раз, все одно побігли б разом з американкою?

Однозначно! Так само кинулась би за нею”.

28424645_1333809720058789_8386354607390186142_o
© сторінка Тетяни Мельник у соцмережі Facebook

Нагадаємо, у серпні 2016 року Тетяна Мельник, разом з партнерками по збірній України, посіли 5-те місце у фіналі естафети 4 по 400 метрів на Олімпіаді-2016 у Ріо-де-Жанейро. А у березні 2017 року спортсменка з Олександрівки виборола бронзу на чемпіонаті Європи з легкої атлетики в Белграді.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар