Кропивничанин із паралімпійською збірною України став чемпіоном світу з футболу

Фото: Валерій Сушкевич

Збірна України з футболу з кропивничанином Євгеном Зінов’євим у складі пробилася виграла чемпіонат світу серед спортсменів з наслідками дитячого церебрального паралічу. У фіналі вона перемогла команду Ірану з рахунком 1:0. Єдиний гол на рахунку Дмитра Молодцова.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на “ТСН“.

“Вірив, що українські паралімпійські футболісти знову стануть чемпіонами світу. Тільки що з рахунком 1:0 українські паралімпійці вибороли для України перше місце у світовому футболі. Гордий від того, що ми робимо для української держави, для українського народу в цей нелегкий час в історії нашої держави. З перемогою України! Слава Україні!”, – написав у Facebook керівник Національного паралімпійського комітету України Валерій Сушкевич.

Загалом, на ЧС-2017, який, до слова, проходить в Аргентині, Україна забила 25 голів та пропустила лише 2. Це вже п’ята перемога паралімпійської збірної на Чемпіонаті світу – до цього українці перемагали на турнірі у 2001, 2003, 2009 та 2013 роках.

Нагадаємо, до фіналу збірна України потрапила завдяки перемозі над командою Росії з рахунком 4:2.

Крім того, збірна України разом із Євгеном Зінов’євим стала чемпіоном паралімпіади у Ріо. Спортсмен займається у секції футболу Кіровоградського обласного центру «Інваспорт».

Відео з фінальним матчем можна подивитися за посиланням.

Фото зі сторінки Євгена Зінов’єва у Facebook

Поширити:

Залишити коментар:

коментар