“Зірка” сенсаційно поступилася друголіговій “Таврії-Сімферополь” і вилетіла з Кубку України

фото: tavriya.com.ua

Вже на старті чергового розіграшу Кубку України «Зірка» сенсаційно поступається сімферопольський «Таврії» з рахунком – 2:3 та припиняє участь у турнірі. Тож, після двох поразок у чемпіонаті, наша команда зазнає ще й неприємної кубкової поразки від представника другої ліги.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією офіційного сайту “Зірки”.

Склад гостей у звітному протистоянні був досить експериментальним. У футболці першої команди в основі вперше вийшли Назар Маліновський і Глєб Рассадкін. Із перших хвилин грали Вячеслав Панфілов, Бруно й Арман Оганесян, який нарешті відновився після травми. З капітанською пов’язкою своїх партнерів на поле вивів Ігор Загальський.

Уже на старті зустрічі наш бразилець Бруно мав нагоду відзначитись, але вийшовши сам на сам з голкіпером, покотив м’яч повз дальню стійку. А от «Таврія» несподівано вийшла вперед на сьомій хвилині. Арман Оганесян віддав невдалу передачу голкіперу Роману Льопці, й м’яч перехопив нападник сімферопольців. За інерцією наш воротар, котрий вибігав на перехоплення, сфолив на форвардові – це пенальті. Одинадцятиметровий чітко реалізував капітан господарів Максим Логвиненко – 1:0.

Пропустивши, «Зірка» миттєво відповіла дальнім ударом, на який голкіпер суперників зреагував, перевівши м’яч на кутовий. А після подачі від прапорця дебютант кропивничан Глєб Рассадкін, влучним ударом у кут, зрівняв рахунок – 1:1. Обертів матч не збавляв, і вже за п’ять хвилин попереду знову були господарі поля. Швидка контратака лівим флангом продовжилася небезпечним прострілом до штрафного майданчика. А там наші оборонці відверто «загубили» Булата Єлоєва, який із близької відстані «розстріляв» ворота Романа Льопки – 2:1. Але й на цьому гольовий калейдоскоп не завершився. На вісімнадцятій хвилині Бруно наважився на дальній удар, а на шляху до воріт м’яч зачепив Вячеслава Панфілова. Рикошет від нападника дезорієнтував голкіпера Романа Гуріна, й тим самим Вячеслав відзначився дебютним голом у складі «зіркових» -– 2:2.

Загалом же, очікувано, фаворит протистояння – кропивницька «Зірка» грала першим номером. Підопічні ж Сергія Шевченка розраховували на швидкі контрвипади та стандарти. До речі, один із штрафних кримчан завершився небезпечних ударом головою, після подачі до штрафного майданчика. Але, на щастя для нас, м’яч розминувся зі стійкою воріт. Гості ж тим часом проводили позиційні атаки, та ближче до середини тайму гострота біля воріт обох команд зникла.

У першому таймі підопічні Романа Монарьова не виглядали командою еліти, яка може за рахунок класу досягнути перемоги. Господарів же такий хід поєдинку влаштовував, і вони часто затягували час картинними падіннями після фолів гравців «Зірки», внаслідок яких сімферопольцям ще й подовгу надавали медичну допомогу,.

Усе ж, недостатньо зосередженими були кропивничани, особливо під час виходів з оборони в атаку. Бруно на свій половині поля віддав неточну передачу поперек поля, й унаслідок цього нападник «Таврії» Владислав Жавко отримав змогу вийти сам на сам із Романом Льопкою. Добре, що вчасно під удар підставився Олександр Маткобожик і відвів загрозу від воріт. У відповідь, здалеку пильність голкіпера сімферопольців вирішив перевірити Назар Маліновський – Роман Гурін впорався із цією загрозою своїм воротам. А вже в компенсований до першого тайму час, після класного закидання від Арно Геджа, Бруно здорово обробив м’яч першим дотиком, а другим пробив, щоправда, трохи вище воріт. Отож, відпочивати суперники відправилися за нічиєї – 2:2.

Другий тайм розпочався з атак «Зірки». Наша команда одразу ж почала «навантажувати» штрафний майданчик господарів подачами із флангів, але боротьбу захисникам наші нападники програвали. А біля власних воріт Олександр Маткобожик, після навісу зі стандарту з центра поля, програв «другий поверх» Євгенію Соколану, й дозволив тому пробити по воротах. Добре, що Роман Льопка перебував на місці й із легкістю впіймав м’яч. Згодом голкіперу кропивничан знову довелося реагувати на удар головою у ближній кут після кутового, а також грати на виході після ще одного флангового стандарту. Тож, як бачите, дуже багато дозволяли представники еліти своїм мотивованим конкурентам.

Та все ж, свої шанси вийти вперед підопічні Романа Монарьова мали. Спочатку, після швидкої контратаки й подачі від Армана Оганесяна, головою пробивав Вячеслав Панфілов, але цей удар виявився неточним. Згодом стрімка перепасовка між Кирилом Дришлюком, Арно Геджом та Ігорем Загальським вивела на ударну позицію Вячеслава Панфілова. Але нападник «Зірки» «вистрілив» над поперечиною. Супернагоду забити утратив Глєб Рассадкін. Голкіпер «Таврії» невдало зіграв на виході при подачі Ігоря Загальського від прапорця й м’яч опинився в білоруса. Наш нападник перебував у метрі від порожніх воріт, але пробив точно в захисника, що стояв у «рамці». Добивання Максима Драченка, котрий буквально щойно замінив Арно Геджа, виявилося дуже неточним.

У середині другого тайму підопічні Романа Монарьова серйозно притиснули опонентів до їх воріт. В одному з епізодів арбітр не призначив пенальті за те, що оборонець сімферопольців відверто тримав руками Бруно й заважав бразильцю дістатися до м’яча. А після цього швидка контратака кримчан завершилася дуже гострим ударом, під який підставився Олександр Маткобожик – кутовий, який не був небезпечним. Тим часом, для підсилення гри в атаці, Роман Монарьов, замість Бруно, випустив Максима Прядуна. Перед цим Назара Маліновського замінив молодий Олександр Зозуля, прикликаний для підкріплення захисної ланки із дубля.
За десять хвилин до завершення основного часу матчу, підопічні Сергія Шевченка стали помітнішими в атаці. Роману Льопці довелося рятувати свою команду, після подач зі штрафних і ударів головою, а згодом ще й після «пострілу» Вадима Воронченка, котрий намагався поцілити в «дев’ятку». Кропивничани, за такої гри, почали відповідати контрвипадами, але створити по-справжньому серйозної загрози воротам Романа Гуріна ніяк не вдавалося. Тим часом, ледь не «начудив» біля своїх володінь Роман Льопка. Після скидки Марка Кастельса наш голкіпер невдало виніс м’яч, але іспанець підстрахував свого воротаря. Згодом Марк уже відзначився діями біля чужих воріт, пробивши вище цілі, після чергової подачі Ігоря Загальського з кутового.

На останній хвилині основного часу матчу, після помилки оборонців «Таврії» на своїй половині, Вячеслав Панфілов пробив у ближній кут – м’яч розминувся зі стійкою. І тут на полі відбулася неординарна ситуація. До основного часу матчу було компенсовано чотири хвилини, з яких команди зіграли тільки три, й арбітр дав фінальний свисток. Свої претензії суддівській бригаді висловили тренери «Зірки» і гра продовжилася з 90+3 хвилини. У цей час кропивничани ледь не пропустили, але, на щастя, після швидкої контратаки, Віталій Фетісов, із вигідної позиції, головою пробив вище. Отож, на нас чекали додаткові два тайми по 15 хвилин.
В овертаймі малюнок гри не змінювався. «Зірка» все так же грала першим номером, але реальних моментів не створювала. «Таврія» ж очікувала своїх шансів у контрвипадах. Дальні удари наносили Ігор Загальський, Вячеслав Панфілов, але після цих «пострілів» м’яч став легкою здобиччю для воротаря. Також нагоду відзначитися мав і Арман Оганесян. При подачі м’яч зрізався з його ноги, й ледь не залетів під поперечину – Роман Гурін урятував свою команду.

Другий овертайм розпочався для підопічних Романа Монарьова гірше нікуди. Господарі заробили штрафний на правому фланзі. Вадим Воронченко пробив сильно та влучно, відправивши м’яч точно в дальній кут – 3:2. А після цього ще і Дмитро Жиганов дальнім ударом перевірив на міцність стійку воріт кропивничан. Дійсно, третій пропущений гол деморалізував нашу команду, котра після цього часто помилялась у простих ситуаціях. Тож, фінальний свисток зафіксував сенсаційну перемогу «Таврії», яка була наполегливішою, зібранішою і більш налаштованою на серйозне протиборство.

Ось як прокоментував звітну гру головний тренер «Зірки» Роман Монарьов:

“Перед важливим поєдинком у чемпіонаті із «Шахтарем» ми дали можливість відпочити Євгену Пасту, Павлу Полегеньку, Сесе Пепе, Івану Цюпі, Ішему Ель Амдауї та Олексію Чичикову. Натомість вирішили перевірити найближчий резерв. Але більшість виконавців, які вийшли сьогодні на поле, не впоралися з поставленими завданнями та не продемонстрували, що гідні грати в основному складі. Хоча, в мене майже немає претензій до Рассадкіна, Геджа та Драченка. Ще хотів підкреслити, що позначився кадровий дефіцит у центрі захисту, через що вимушені були задіяти на не властивій йому позиції Кастельса та запросити із дублюючого складу Зозулю. Оганесян зіграв у цьому матчі, але, на жаль, знову відчув дискомфорт і вибув зі строю. Але все вищесказане не виправдовує футболістів, які не впорались із командою другої ліги”.

«Таврія» (Сімферополь) – «Зірка» (Кропивницький) – 3:2 (2:2; 0:0; 0:0; 1:0).

20 вересня 2017 року (середа). Початок о 16:00. Берислав. Стадіон «Машинобудівник». 1000 глядачів. +30 С.

Кубок України, третій попередній раунд.

Арбітр: Петренко Євген (Одеса).

Асистенти арбітра: Запороженко Дмитро (Запоріжжя), Рибченко Ігор (Запоріжжя).

Четвертий арбітр: Кузовлєв Дмитро (Запоріжжя).

Спостерігач арбітражу: Буренко Юрій (Київ).

«Таврія»: 41. Гурін Роман, 11. Куксенко Богдан, 10. Масалов Анатолій, 19. Біжко Володимир, 33. Фетісов Віталій, 8. Гриппа Вадим, 20. Жавко Владислав (22. Воронченко Вадим, 67), 3. Тищенко Дмитро, 17. Соколан Євгеній (5. Кушнір Владислав, 83), 27. Логвиненко Максим (к/к), 9. Єлоєв Булат (7. Жиганов Дмитро, 58).

Запасні: 12. Левченко Ігор, 15. Масюткін Данііл, 6. Журавленко Владислав, 18. Павлик Андрій. Головний тренер: Шевченко Сергій.

«Зірка»: 41. Льопка Роман, 6. Кастельс Ортега Марк, 9. Маліновський Назар (13. Зозуля Олександр, 71), 17. Вієйра де Соуза Бруно (29. Прядун Максим, 73), 19. Оганесян Арман, 21. Загальський Ігор (к/к), 22. Гедж Арно (7. Драченко Максим, 61), 23. Маткобожик Олександр, 27. Дришлюк Кирило, 28. Панфілов Вячеслав, 33. Рассадкін Глєб.

Запасні: 44. Паст Євген, 8. Полегенько Павло, 77. Чичиков Олексій, 93. Цюпа Іван.

Головний тренер: Монарьов Роман.

Голи: 1:0, Логвиненко Максим (7, з пенальті); 1:1, Рассадкін Глєб (10); 2:1, Єлоєв Булат (15); 2:2, Панфілов Вячеслав (18), 3:2, Воронченко Вадим (108).

Попередження: Льопка Роман (6), Гриппа Вадим (39), Загальський Ігор (51), Кушнір Владислав (90+3), Драченко Максим (92), Рассадкін Глєб (99).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар