Новоукраїнський міський голова двічі відзначився у переможному матчі проти польських колег

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
19 вересня на одеському стадіоні «Чорноморець» відбувся товариський футбольний матч між збірною українських міських голів та збірною колег польських міст. Українці обіграли команду польських колег з рахунком 5:1. Два з цих голів забив у ворота суперника міський голова Новоукраїнки.

Інформує Перша електронна із посиланням на Асоціацію міст України.
Організатором футбольного змагання виступила Асоціація міст України. Матч проведено у рамках ХІІІ Українського муніципального форуму, що проходить в Одесі 18-20 вересня.

Два голи у ворота суперників забив Олександр Корінний, Новоукраїнський міський голова (Кіровоградська область), ще два – Валерій Римчук, Кам’янський сільський голова (Миколаївська область), п’ятий м’яч – Андрій Ковпак, Деражнянський міський голова (Хмельницька область).

Впродовж усієї гри на стадіоні відчувалася чудова атмосфера, адже вболівати за гравців прийшли їхні колеги – голови громад-членів Асоціації міст України. Заряджені енергетикою вболівальників, мери-футболісти віддячили своїм прихильникам яскравою грою на футбольному полі.

«Ми дякуємо Асоціації міст України і особисто Виконавчому директору АМУ Олександру Слобожану за можливість зустрітися на полі з нашими польським колегами. Польська команда грала в гостях і неповним складом, багато гравців були травмовані. Але, я переконаний, всі – і гравці, і вболівальники отримали задоволення від футболу», – сказав організатор збірної українських мерів Тарас Добрівський. Він зазначив, що матч проводився у рамках підготовки до IV Чемпіонату Європи серед представників місцевого самоврядування, що відбудеться наступного року у Словаччині.
 
  
Коментував матч президент Федерації міні-футболу Одеси, один із засновників та головний тренер одеського ветеранського футбольного клубу «Рішельє», гравець команд «Металург», «Запоріжжя», «СКА» Одеси, «Чорноморець», «Дніпро», учасник кубку європейських чемпіонів Петро Чілібі. Він сказав:
«Для мене було дивно, що мери, і українські, і польські чудово грають у футбол. У кожній команді було чотири-п’ять футболістів, які грали на рівні професіоналів. Тренер збірної українських мерів Сергій Ковалець навчив хлопців грати у футбол на великому полі, а це ціла наука. Чудова гра була!».
«Неймовірні почуття, фантастична підтримка! Дякую своїм найкращим партнерам, тренерові, Тарасу Добрівському та Олександру Слобожану за організацію справжнього футбольного свята. Наша збірна дякує польським колегам за приїзд в Одесу і гарну гру», – поділився своїми враженнями Олександр Корінний.
У перерві між таймами, поки команди відновлювали свою спортивну енергію, на гостей зустрічі чекав ще один сюрприз – подорож у добу Середньовіччя, в час прекрасних дам і справжніх лицарів. На стадіоні відбулося лицарське шоу  від Федерації середньовічного бою. Саме Україна стала абсолютним чемпіоном світу з лицарського бою у 2017 році.
Після завершення матчу Виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан вручив гравцям пам’ятні сувеніри.
 
Довідково:
I Чемпіонат Європи з футболу серед команд мерів відбувся у 2008 році у місті Зальцбург (Австрія). Тоді збірна команда українських мерів посіла третє місце з-поміж 9 команд переважно центрально-європейських країн.
Також українська команда брала участь в ІІ Чемпіонаті Європи з футболу серед команд мерів, що пройшов у 2012 року в міста Тихи (Польща). У змаганнях брали участь команди представників місцевого самоврядування України, Польщі, Італії,  Словаччини, Словенії, Південного Тиролю, Німеччини, Австрії та Чехії. Збірна України тоді потрапила у фінальну частину престижного турніру.
III Чемпіонат Європи з футболу серед міських голів у 2016 році приймало місто Угерське Градіше (Чехія). Українська збірна посіла 4 місце серед команд з 12 країн Європи: Словаччини, Чехії, Хорватії, Польщі, України, Словенії, Італії, Німеччини, Південного Тіролю та Австрії.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар