Вірменський новачок “Зірки”: “Сподіваюся, у неділю вболівальники заповнять трибуни”

Вірменський новачок кропивницької «Зірки», захисник Арман Оганесян дав своє перше інтерв’ю клубній прес-службі.

– Армане, вітаємо тебе в «Зірці». Скажи, чи пристосувався вже до нового колективу?

–  У цьому плані я не відчуваю ніяких проблем, у мене все добре. Коли я тільки прибув до команди, хлопці мене дуже тепло зустріли. Є ще певні проблеми з адаптацією до нового рівня чемпіонату, адже українська Прем’єр-ліга сильніша за чемпіонат Вірменії. Тут набагато більші швидкості й менше часу на те, аби прийняти правильне рішення. До того ж, така гра вимагає дуже гарної фізичної форми. Вважаю, що у порівняні з тим, яким я сюди приїхав, суттєво додав. Сподіваюся, що й у майбутньому від гри до гри ставатиму ще краще.

– Чи цікавився українським чемпіонатом раніше?

– Звичайно, адже чемпіонат України, на мою думку, досить сильний. Недаремно тут є команди, котрі здатні претендувати на перемогу в Лізі Європи та дати справжній бій фаворитам у Лізі Чемпіонів. До того ж, мої друзі Гор та Едгар Малакяни, котрі виступають у «Сталі», багато чого мені розповідали про український футбол.

–  А що знав про нашу команду?

–  Чесно кажучи, нічого не чув. Проте, коли прийшов сюди, то побачив, що у «Зірці» надзвичайно хороший колектив, і я дуже радий своєму переходу. Вважаю, що це, безумовно, крок вперед у моїй кар’єрі.

–  Як оцінюєш свій дебют?

–  Думаю, як для першого разу, то зіграв непогано, та втім, то була не найкраща моя гра. Сподіваюся, що від матчу до матчу додаватиму та приноситиму більшу користь команді.

–  Саме після твоєї подачі «Зірка» заробила пенальті…

– У тому епізоді мало в чому можна знайти мою заслугу. Я просто виконав подачу до штрафного майданчика на нашого нападника та так сталося, що м’яч улучив у руку захисникові й арбітр призначив пенальті. Добре, що ми змогли скористатися цією можливістю і зрівняли рахунок.

– Узагалі, наскільки складним видався матч проти «Карпат»?

–  У львів’ян – хороша мобільна команда. Помітно, що вони добре підготувалися до чемпіонату. Протистояти їм було нелегко, та все ж, ми бажали перемогти. Але й нічия на виїзді, виходячи з того, як складався поєдинок – також непоганий результат.

–  Ти граєш на полі лівого латераля. Чи звичною для тебе є ця позиція?

–  Так, у Вірменії, у «Шираку» та в «Алашкерті», я діяв саме на лівій бровці, тому нічого незвичного для мене немає. Я знайомий із тим, як потрібно грати латералю, а також зі схемою гри у три центральних захисники.

–   Що можеш сказати про майбутнього суперника «Зірки» – донецький «Олімпік»?

–  Я бачив кілька фрагментів з їх матчу проти «Олександрії». Це дуже хороша команда. Вони вміють проводити разючі контратаки і швидко переходити із захисту в напад. Та ми добре вивчимо гру конкурентів і будемо намагатися здобути першу перемогу в сезоні. Знаю, що після «Зірки» донеччанам грати в Лізі Європи, проте, я не думаю, що «Олімпік» берегтиме сили в поєдинку з нами. Чемпіонат тільки-но розпочався й усім необхідно здобувати очки.

–  Тож підтримка вболівальників у неділю вам дуже потрібна…

–  Так. Це наш дванадцятий гравець, тому сподіваюся, що в неділю трибуни заповняться вщент і за допомогою наших прихильників ми покажемо яскраву, а головне – переможну гру.

Нагадаємо, першим поповненням у складі нашого клубу став саме вірменський захисник Арман Оганесян.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар