“Олександрія” у рідних стінах поступилася донецькому “Олімпіку”

Фото: "Моя Олександрія"

Учора, 16 липня, в Олександрії місцевий футбольний клуб приймав у рамках Ліги Парі-Матч донецький “Олімпік”. Матч закінчився із рахунком 2:0 на користь гостей.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на ua-football.

Гришко, Гошкодеря, Гринь, Сергійчук, Поступаленко, Матяж – це список тих футболістів, які здобували для “Олімпіка” путівку в Лігу Європи в минулому сезоні, проте влітку вирішили шукати кращої долі. На матч проти “Олександрії” – команди, яка видається головним конкурентом в цьому сезоні – не вдалось навіть повністю закрити заявку. І при цьому доводиться тримати в голові історичний старт на міжнародній арені, де жереб визначив у суперники грізний ПАОК.

Абсолютно нова лінія оборони (з минулого сезону залишився лише Немчанінов та Махарадзе), 21-річний Цимбалюк на відповідальній позиції опорного півзахисника, при цьому більш досвідчений Брікнер залишився в запасі, 19-річний Хомутов на позиції центрального атакуючого хавбека та 18-річний нападник Біленький. Вся ця компанія завітала у гості до команди, яка влітку готувалась через матчі з “Брюгге”, “Стяуа”, АЗ та “Панатінаїкосом”, а також розширила глибину свого складу настільки, що серйозно розглядається в якості претендента на бронзу.

Здавалось, з такої ситуації Роман Санжар вже не виплутається. Але тренер “Олімпіка” вкотре доводить, що він є одним з найсильніших спеціалістів вітчизняного чемпіонату. Спокійно відреагувавши на стартову активність господарів, “Олімпік” створив перший небезпечний момент – Шестаков вивів на удар Моху, проте марокканцю зовсім трохи не вистачило точності.

“Олександрія”, здається, на епізод не звернула ніякої уваги, зібравшись задавити суперника масою. На лівому фланзі насідав Цуріков, в центрі шукав варіанти Грицук, Банада вривався в штрафний майданчик з глибини поля, а Сітало невпинно нав’язував боротьбу Шабанову та Кравченку. Проте захопившись атакою, команда Володимира Шарана забула про захист. Точніше намагання зіграти з високою лінією оборони призвело до того, що Біленький вискочив на побачення з Паньківим. Переграти воротаря молодому форварду не вдалось, проте олімпійці зберегли у себе м’яч та другим темпом таки відправили круглого в сітку – Моха виконав подачу на лінію воротарського, звідки забутий усіма Хомутов головою пробив під стійку.

Миттєвою відповіддю “Олександрії” став удар Грицука після зміщення з флангу в центр – Махарадзе врятував. Неабияких зусиль Заурі довелось докласти для того, щоб не дати відзначитись Сіталу, який бив в падінні через себе. А скільки разів на себе м’яча приймали Кравченко та Шабанов! І все це заради того, щоб на 36-й хвилині вибухнув лівий фланг. Моха, дочекавшись поки Немчанінов набере максимальну швидкість, віддав своєчасний пас на хід Дмитру. Лівий бек увірвався в штрафний майданчик “Олександрії” та потужно пробив низом під дальню стійку – Паньків врятувати команду шансів не мав.

Хтозна, як би повернулась гра, якби перед самою перервою Сітало таки замкнув простріл від Цурікова. Але форвард влучив у Махарадзе, що дозволило “Олімпіку” виходити на другий тайм з комфортною впевненістю у власних силах. Володимир Шаран в перерві зняв Запорожана та випустив більш різностороннього в атаці Каленчука. А потім взагалі перейшов на тактику з трьома форвардами, кинувши почергового в бій Пономаря та Куліша. Проте “Олімпік” цього вечора був неприступний – захист працював як годинник, а якщо й вдавалось господарям завдати удару чи виконати подачу, на варті стояв Махарадзе.

В підсумку 0:2, які демонструють, що “Олімпік” зарано хоронити у протистоянні з греками. А ось “Олександрії” слід задуматись на творчою складовою своєї атаки, адже з такою відвертою прямолінійністю важко буде претендувати на позитивний результат в поєдинках з румунською “Астрою”, яка, нагадаємо, майже гарантувала собі вихід до третього раунду, перемігши азербайджанську “Зіру” 3:1.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар