У Кропивницькому розпочався Чемпіонат України з легкої атлетики

Cьогодні, 5 липня, у Кропивницькому розпочався чемпіонат України з легкої атлетики серед дорослих. На стадіоні “Зірка” вже чекають на свій виступ спортсмени з усієї України.

Із 24 областей у Кропивницький приїхало 534 учасники. Найчисельніший склад збірної має Дніпропетровська область – 50 спортсменів.

Легкоатлети змагатимуться в таких категоріях: біг на 100/110/400/1500 м, стрибки у висоту, стрибки у довжину, метання диску.

Спортсмени розуміють відповідальність змагань, адже саме тут вони можуть отримати омріяну путівку до збірної України на Чемпіонаті світу: хтось впевнений у власних силах, а хтось помітно хвилюється перед стартом.

Марина Черкас із Вінниці пройшла жорсткий відбір у своїй області, перш ніж приїхати у Кропивницький.

“І хоча ще невідомо, чи зможу вибороти призове місце на чемпіонаті України, однак, те, що я тут – уже велика перемога для мене”, – розповіла Першій електронній Марина.

Черкас Марина

За підсумком Чемпіонату медалі отримають 40 спортсменів, які борються за першість у різних категоріях. Проте до збірної потраплять лише ті, хто виконає норматив Міжнародної федерації. Адже кількість місць у команді не визначена, як, наприклад,  у футбольній команді. Переможців визначатимуть за такими критеріями: виконання нормативу міжнародної федерації, а також золото чи срібло Чемпіонату України. З однієї дисципліни на міжнародні змагання можуть вийти не більше трьох спортсменів.

Чемпіонат триватиме протягом наступних трьох днів. За виступами легкоатлетів можна спостерігати на стадіоні “Зірка” або у прямому ефірі на офіційному каналі ФЛАУ у YouТube, а також на каналі “XSPORT”.

  

Надія Ухаліна, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар