Такі різні тайми: кропивницька “Зірка” розписала мирову з “Дніпром”

Сьогодні, 7 травня, відбувся останній матч 28-го туру у нижній частині української Прем’єр-ліги між “Зіркою” та “Дніпром”. Обмінявшись голами у кожному з таймів, команди закінчили гру з рахунком – 1:1.

Обидва колективи зараз знаходяться у непоганій формі, і обидва в своїх матчах в попередньому турі святкували перемоги – “Зірка” вдома у вольовому матчі обіграла “Карпати”, а “Дніпро” в Луцьку на останніх хвилинах дотиснув “Волинь”.

Гру з “Зіркою” команда Михайленка розпочала досить впевнено. Майже одразу “Дніпро” втілив свою територіальну перевагу у забитий гол – Чеберко пройшов по центру та вколотив м’яч у  нижній кут воріт. Паст виявився безсилим. Повівши у рахунку, дніпряни грамотно відійшли в захист і зробили ставку на контратакуючу гру. При цьому гості агресивно пресингували і багато фолили.

Відверто кажучи, у першому таймі “Дніпро” тактично переграв “Зірку”. Наша команда мала небагато гольових моментів, але щохвилини нагнітала ситуацію і відчувалося, що гол зрів.

Завдяки тактичним багатоходівкам від Романа Монарьова, гра у другому таймі кардинально змінилася. Тренер кропивничан посадив на лавку Попова і випустив на ліву бровку Збуня, а а пізніше Сітало замінив Білонога. Це допомогло “Зірці” перелаштуватися із тактики з 2-ма форвардами на гру з одним нападаючим, якому з глибини допомагали два атакуючі півзахисники – Сітало і Загальський.

Як тільки кропивницька команда збільшила тиск на ворота гостей на початку другого тайму, відразу вдалося зрівняти рахунок. Загальський із правого флангу подав до штрафного майданчику, а Федеріко Перейра чітко направив м’яч під стійку воріт – 1:1. Згодом на 61-й хвилині “Зірка” вже мала шанс вийти вперед. Невтомний Загальський наніс удар із-за меж карного майданчика, проте молодий Лунін встиг зреагувати, а захисники “Дніпра” завадили Есеолі добити м’яч у ворота.

“Зірка” і “Дніпро” мали ще декілька непоганих моментів, однак жодній з команд так і не вдалося пробити голкіперів до кінця зустрічі. Гра у Кропивницькому закінчилася бойовою нічиєю.

Із урахуванням очок за цей матч, клуби залишаються на своїх позиціях у турнірній таблиці: “Зірка” на дев’ятому з 30 пунктами в активі, а “Дніпро” на одинадцятому, маючи 19 залікових пунктів.

“Зірка”: Паст – Перейра, Кучеренко, Фатєєв – Полегенько, Загальський, Драченко, Попов (Збунь 46) – Дришлюк (Жуков 73) – Білоног (Сітало 46), Есеола
Тренер: Роман Монарьов

“Дніпро”: Лунін – Адамюк, Сваток, Лопирьонок, Влад – Вакулко – Нагієв (Когут 76), Кочергін, Чеберко, Луньов – Довбик (Кожушко 71)

Голи: Перейра 48 – Чеберко 7

Поширити:

Залишити коментар:

коментар