Кропивницька “Зірка” вдруге на виїзді поступилася “Сталі”

Фото: ФК "Сталь"

Другий поєдинок поспіль у Лізі Парі-Матч кропивницька «Зірка» проводила на виїзді. В рамках 26-го туру наша команда грала в Дніпрі, де на стадіоні «Метеор» протистояла кам’янській «Сталі». І як це не прикро, але «Зірка», вдруге в цьому сезоні, в гостях поступилася сталеварам – 1:0.

Про це повідомляє прес-служба ФК “Зірка”.

Навесні суперники вже зустрічалися на цій арені, й тоді підопічні Романа Монарьова зазнали болючої поразки з рахунком 0:3. У звітному ж матчі гості, особливо у другому таймі, виглядали значно краще, створили більше гольових моментів, але знову поступилися через дуже суперечливе вилучення Есеоли та випадковий гол Леандро.

У стартовому складі кропивничан було багато змін, порівняно з дуеллю в Луцьку. Ігор Загальський та Дмитро Білоног пропускали тур через дискваліфікацію. Пошкодження завадило зіграти вже у другому матчі Борхі. Не було також і Владислава Лупашка. А от бразильський захисник Наілсон після травми відновився і зіграв свій другий поєдинок у футболці нашої команди. Також зі старту вийшли Павло Полегенько, Микита Жуков, Артем Щедрий та Адерінсола Есеола.

Перші десять хвилин матчу пройшли за рівної боротьби, без явної переваги однієї з команд. Суперники обмінялися подачами до штрафного майданчика, які адресатів там не знайшли. Першим дійсно гострим епізодом можна назвати дальній удар Дмитра Фатєєва, котрому, на жаль, не вдалося викрутити м’яч у площину воріт. Також «пострілом» здалеку відповіла й «Сталь». Романа Карасюк цілив практично в «дев’ятку», але Євген Паст відвів цю загрозу.

Згодом класно проривався до чужого штрафного майданчика, правим флангом, зі своєї половини поля Адерінсола Есеола. Форвард обіграв по ходу кількох опонентів, та от на те, аби виконати акцентований пас, як здалося, сил уже не лишилось. У середині першого тайму, після кутового та виграних підбирань, «Зірка» обклала штрафний майданчик господарів верховими подачами. Остання з них завершилась ударом головою того ж Есеоли, але дуже неточно.

У відповідь кам’янці заробили небезпечний штрафний удар по центру. Його виконав Денис Васін, але пробив надто високо. Після цього у грі було трохи збавлено обертів і суперники знову більше часу проводили в боротьбі у центрі поля, практично не проводячи якихось гострих чи небезпечних атак або контрвипадів. Тож у ці хвилини захист обох колективів переграв атакуючі ланки. На 40-й хвилині у підопічних Романа Монарьова пройшла атака правим флангом, звідки м’яч було переведено на лівий. Там Андрій Бацула, в дотик, навісив до площі воріт суперника, й Артем Сітало головою пробив по воротах. Олександр Бандура зреагував на цей удар, але ще до цього пролунав свисток арбітра, котрий зафіксував фол у атаці. Отож, перший тайм, котрий відверто кажучи, не був багатим на моменти, завершився «сухою» нічиєю.

За п’ять хвилин по перерві, Євген Паст записав на свій рахунок прекрасний сейв. Він у чудовому стрибку витягнув удар Дениса Васіна зі штрафного. Був свій контраргумент і в «Зірки». Після закидання до штрафного майданчика, Артем Сітало головою скинув м’яч під удар Есеолі, але українець нігерійського походження пробив заслабко й удар без проблем відбив Олександр Бандура.

Згодом Адерінсола класним прийомом обіграв захисників. Він прокинув м’яч повз них, але Артем Шабанов і Микола Іщенко взяли нападника в «коробочку». Арбітр призначив штрафний удар і його своїм коронним ударом виконав Андрій Бацула. Але цього разу забити нашому захиснику не вдалося – м’яч у лічених сантиметрах розминувся зі стійкою воріт. Із 52 по 63 хвилину Ігор Пасхал показав шість жовтих карток: п’ять – гравцям «Сталі» й одну – Максимові Драченку за дрібні фоли та симуляцію. Хоча, сказати, що гра була аж занадто грубою – важко. Просто команди діяли досить жорстко, намагаючись переривати атакувальні дії в зародку. Тут потрібно сказати, що до перерви, за досить жорсткий підкат, «гірчичник» отримав Есеола, що згодом зіграє свою роль.

А в середині другого тайму, коли гості діяли більш впевнено, більше комбінували й володіли відчутною ініціативою, Роман Монарьов вирішив іще більше загострити гру, випустивши на поле, замість опорника Микити Жукова, атакуючого півзахисника Олександра Акименка. Леонід Кучук також провів заміну: замість Едгара Малакяна в гру вступив Максим Задерака, який трохи згодом ледь не «вбив» Дмитра Фатєєва, отримавши чергове попередження. І тут, коли здавалося, що «Зірка» таки заб’є цілком логічний перший м’яч, на 70-й хвилині гості залишилися в меншості. Наша команда швидко перейшла від оборони в атаку, й довела м’яч у штрафний майданчик до свого форварда. Адерінсола Есеола втратив мить для того, щоб пробити відразу, але заплутав фінтами відразу трьох захисників, один з яких – Микола Іщенко все ж зачепив стегно Деріна. Від цього дотику нападник упав, але арбітр Ігор Пасхал вирішив, що це була симуляція й «нагородив» Есеолу другим «гірчичником». Тож, саме завдяки неоднозначному рішенню рефері, 20 хвилин матчу кропивничани вимушені були догравати в меншості. Нагадаємо, що в Луцьку, в аналогічній ситуації, другу жовту картку перед собою побачив Дмитро Білоног.

Але, на відміну від поєдинку з «Волинню», цього разу вдесятьох гості зіграли надупевнено, продовжували диктувати суперникам свої умови й мали декілька можливостей для того, щоб повести в рахунку. Спочатку Олександр Акименко, підтримавши атаку другим темпом, здалеку потужно пробив під поперечину – Олександр Бандура перевів цей «постріл» на кутовий. Після подачі від прапорця, голкіпер «сталеварів» помилився на виході, але Федеріко Перейра, що підключився до розіграшу цього стандарту й пробив головою, трохи не влучив у площину воріт.

На 81-й хвилині, на жаль, як і в матчі першого кола, «Сталь» забила випадковий і нелогічний м’яч. Леандро віддав передачу партнеру, рикошетом від якого, м’яч знову опинився в бразильця. Той, як здалося багатьом, тільки не арбітру, підіграв собі рукою, й вирішив пробити в дотик навмання, влучивши прямо в дальню «дев’ятку» воріт Євгена Паста – 1:0.

Незважаючи на прикрий гол, Роман Монарьов надав можливість дебютувати у Прем’єр-лізі молодому півзахиснику Кирилу Дришлюку, котрий замінив Максима Драченка. А «Зірка» продовжила наполегливо йти вперед, сподіваючись врятувати бодай одне очко, хоча заслуговувала значно на більше. Шанс вирвати нічию виник на третій компенсованій хвилині. У нас пройшла масована атака, в ході якої у штрафному майданчику поборовся Акименко, що викликало паніку серед захисників «сталеварів». У результаті, м’яч відскочив до Артема Сітала, який пробив із розвороту, в дотик, але заслабко, що не стало проблемою для Олександра Бандури. Це був останній шанс у матчі, який гравці команди гостей точно можуть занести собі до активу.

Фото: ФК “Сталь”

«Сталь» (Кам’янське) – «Зірка» (Кропивницький) – 1:0 (0:0).

23 квітня 2017 року (неділя). Початок о 14:00. Дніпро. Стадіон «Метеор». 445 глядачів. +12⁰ С. Ліга Парі-Матч, 26-й тур.

Арбітр: Пасхал Ігор (Херсон).

Асистенти арбітра: Козорезов Дмитро (Одеса), Курбанов Заур (Херсон).

Четвертий арбітр: Іванов Олександр (Донецька область).

Спостерігач арбітражу: Грисьо Ярослав (Львів).

Офіцер безпеки ФФУ: Степаненко Максим (Луганськ).

Директор матчу ФФУ: Підкіпний Ігор (Київ).

«Сталь»: 12. Бандура Олександр, 20. Пашаєв Павло, 32. Іщенко Микола, 15. Шабанов Артем, 2. Леандро, 91. Карасюк Роман, 6. Каленчук Максим (к/к), 8. Малакян Гор (13. Стаменковіч Мілош, 74), 9. Малакян Едгар (94. Задерака Максим, 69), 39. Васін Денис, 16. Карікарі Кваме Ампонса (21. Климчук Юрій, 82). Запасні: 79. Паньків Юрій, 4. Кравченко Антон, 17. Кузик Орест, 93. Дебелко Роман. Головний тренер: Кучук Леонід.

«Зірка»: 44. Паст Євген, 4. Перейра Федеріко Ернан (к/к), 5. Наілсон, 7. Драченко Максим (27. Дришлюк Кирило, 83), 9. Щедрий Артем (77. Чичиков Олексій, 70), 10. Есеола Адерінсола Хабіб, 11. Бацула Андрій, 14. Сітало Артем, 20. Фатєєв Дмитро, 28. Полегенько Павло, 99. Жуков Микита (50. Акименко Олександр, 67). Запасні: 41. Льопка Роман, 15. Збунь Олексій, 95. Попов Роман. В. о. головного тренера: Монарьов Роман.

Гол: 1:0, Леандро (82).

Попередження: Перейра Федеріко Ернан (25), Есеола Адерінсола Хабіб (29), Карікарі Кваме Ампонса (45+2), Жуков Микита (49), Драченко Максим (51), Шабанов Артем (55), Васін Денис (58), Каленчук Максим (60), Малакян Едгар (61), Малакян Гор (63), Есеола Адерінсола Хабіб (70), Задерака Максим (77).

Вилучення: Есеола Адерінсола Хабіб (70, друга жовта картка).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар