У Кропивницькому відбувся волейбольний турнір пам’яті тренера-викладача кафедри фізвиховання ЦНТУ

Минулої неділі у спортивному залі ЦНТУ пройшов четвертий волейбольний турнір пам’яті тренера-викладача кафедри фізичного виховання ЦНТУ Миколи Шевченка.

Участь у турнірі взяли шість команд, які були поділені на дві групи, пише SportРепортер. У першій – виявляли кращого команди «ФФВолей», «КНТУ» та «Оникієво». Інше тріо склали кременчуцький «Нафтохімік», збірна команда міста Олександрія та ВК «КНТУ».

У групі «А» студенти факультету фізичного виховання, які були головними фаворитами, несподівано отримали серйозний супротив із боку представників технічного університету, команда яких складалась із випускників та діючих студентів цього Вузу. Обмінявшись перемогами в партіях з однаковим рахунком 25:20, суперники перейшли до вирішального сету, де все ж сильнішими виявилися гравці «ФФВОЛЕЙ» – 15:10.

Друге ж місце в цьому тріо зайняли саме «технарі», які впевнено здолали оникіївців – 2:0 (25:16; 25:22).

В іншій групі найсильнішою виявилася команда із Кременчука, яка в боротьбі за перше місце, з невеликою перевагою в кожній із двох партій, перемогла кропивницьке «Обленерго» – 2:0 ( 25:23; 25:21). Втім, третя команда групи – збірна міста Олександрія не зуміла скласти конкуренцію своїм суперникам, а тому в бронзовому фіналі мали боротися саме кропивницькі «енергетики», яким протистояв ВК «КНТУ». Досвідчені гравці «Обленерго», вирвавшись уперед на старті першої партії, спокійно довели її до логічного завершення – 25:21. А в другому сеті “енергетики” взагалі нокаутували суперника з рахунком 25:16. Відтак, бронзові нагороди дісталися гравцям «Енерго».

А далі на всіх глядачів чекав головний двобій: «ФФВОЛЕЙ» – «Нафтохімік».

“У нашій команді грає вихованець Миколи Шевченка – Володимир Тикул, за запрошенням якого ми й приїхали на цей турнір. Зараз у нас відбувається побудова нової команди й тому ми намагаємося награвати склад через ось такі турніри, дивлячись на тутешні таланти. Нещодавно ми організовували свій, місцевий, турнір. Хочу відзначити прекрасний рівень ваших волейболістів і, думаю, в фіналі проти команди «ФФВОЛЕЙ» нам буде непросто. Молоді, швидкі й амбіційні хлопці, які, гадаю, створять нам певні проблеми. Втім, ми налаштовуємося лише на перемогу”, – розповів перед початком фіналу капітан «Нафтохіміка» Денис Хрокало.

А тепер про головний двобій. Наші хлопці почали фінальну зустріч надупевнено й одразу відірвалися в рахунку. За палкої підтримки глядачів, підопічні Сергія Руденка постійно збільшували перевагу. Здавалося, що вже нічого не завадить кропивничанам “взяти” стартовий сет, але сталося щось зовсім незрозуміле. За рахунку 15:10 на користь фізвоспівців, кременчуцька команда виконала стрік, який і в професійному волейболі не часто зустрінеш. Гості не лише нівелювали відставання, а ще й вийшли вперед уже з комфортною для них перевагою – 19:15. Як не намагалися кропивницькі волейболісти, серед яких особливо яскраво виглядали Богдан Зіненко та Владислав Валіхновський, врятувати втрачену партію, але досвідчені “нафтохіміки” все ж втримали перевагу – 25:23. Напевно, саме така образлива поразка в партії психологічно зламала наших гравців і другий сет пройшов за явної переваги кременчужан – 25:16. Відтак, на турнірі пам’яті прекрасного тренера, педагога, наставника Миколи Шевченка тріумфує команда «Нафтохімік».

Далі було нагородження, де заслужені медалі та пам’ятні подарунки від організаторів отримали команди-призери. Також були відзначені кращі гравці в різних номінаціях. Так, найкращим розігруючим став В’ячеслав Сошенко з команди ««Енерго», кращим захисником – Владислав Фалєєв із «ФФВолей», а серед нападників відзначили Сергія Борця з “Ніфтохіміка”.

“Прекрасний турнір в пам’ять про чудову людину. Микола Іванович виховав цілу плеяду талановитих волейболістів. І, може, не всі вони заграли на високому рівні, але незабутні уроки й настанови Миколи Шевченка дозволили реалізувати свої вміння в повсякденному житті. Сьогодні майже в кожній команді були його колишні учні, які приїхали на цей турнір не лише заради перемоги, а ще й разом згадати ті чудові миттєвості, які провели разом зі своїм наставником у спорті та житті. Хочу подякувати сину Миколи Шевченка – Андрію, керівникам компанії «Екселент» Андрію та Олександру Кролевцям, Ігору Ярощуку, ректорату ЦНТУ, міськспорткомітету та багатьом іншим, які допомогли організувати та провести таке чудове спортивне дійство”, – розповів президент федерації волейболу Кіровоградської області Дмитро Янчук після церемонії закриття.

Віктор Гайдаренко, «Спортревю New»

Поширити:

Залишити коментар:

коментар