У Кропивницькому понад дві сотні юних легкоатлетів змагаються за приз турніру пам’яті видатного тренера

Сьогодні, 14 квітня, на головній легкоатлетичній арені Кіровоградщини – стадіоні “Зірка” у Кропивницькому стартував відкритий чемпіонат області з легкої атлетики серед юнаків і дівчат пам’яті Заслуженого тренера України Володимира Костянтиновича Іванця. У змаганнях беруть участь 220 юних спортсменів з різних районів Кіровоградщини.

На відкриття чемпіонату завітали почесні гості змагань та члени оргкомітету: президент Федерації легкої атлетики області Ігор Андрощук, начальник Кіровоградського обласного відділення комітету фізичного виховання та спорту Міністерства освіти та науки України Олександр Шевченко, голова відділення Національного олімпійського комітету Кіровоградської області Олександр Кузьмін, державний тренер з легкої атлетики в Кіровоградській області Валерій Заботкін та інші.

“У нас чудовий стадіон, один з найкращих в Україні, а звідси віжразу і результати – у нас по 12-14 турнірів та чемпіонатів було за рік. На цьому фоні у нас з’явилося багато спортсменів, тренери зараз на підйомі, з’явились члени збірної України, учасники Олімпійських ігор”, – зазначив голова відділення Національного олімпійського комітету Кіровоградської області Олександр Кузьмін.

У турнірі беруть участь 220 юних спортсменів з різних районів області. Змагатимуться легкоатлети у двох вікових групах:  2000-2001 р.н. і 2002 р.н. та молодше. Змагання триватимуть протягом усього дня. О 16.00 відбудеться закриття турніру.

Для довідки: Володимир Костянтинович Іванець (8.06.1943-3.05.2006)

Народився 8 червня 1943 року в м. Мурманск (Росія). Навчався в Ленінградському інституті фізичного виховання імені Лезгафта. Дружина-Віра Максимівна Іванець, батько двох синів. Працював в Фізкультурно-спортивних товариствах Авангард, Зірка, Колос., КДПУ імені В. Винниченка.

З 1994р-Заслужений тренер України з легкої атлетики.
З 1996-1998 тренер олімпійської юніорської збірної КНР(Китай).
З 2003р.-Заслужений працівник фізичної культури і спорту України.
З 2005р.-тренер легкоатлетичної збірної України з витривалості.

За тренерську кар’єру підготував 2 майстри спорту міжнародного класу, 17 майстрів спорту, рекордсмена України, та більше 30 кандидатів в майстри спорту. Помер 3.05.2006р.

Іванець Володимир Костянтинович усе своє життя присвятив тренерсько-викладацькій роботі з легкої атлетики. Після закінчення Ленінградського інституту фізичного виховання імені Лезгафта та Вінницького державного педагогічного інституту у 1964 році та служби в армії, з 1965 року працював тренером-викладачем з легкої атлетики дитячо-юнацької спортивної школи спортивного клубу «Зірка» кіровоградського заводу «Червона Зірка», «Авангард», «Колос». За час роботи Володимир Костянтинович зарекомендував себе здібним і талановитим тренером.

Його вихованці постійно входили до складу збірних команд області та України і посідали у них провідні позиції, а найталановитіші заявляли про себе на змаганнях як на всеукраїнській, так і на міжнародній аренах. Так, Володимир Білоконь у 1993 році став фіналістом чемпіонату світу, Наталія Вітряк у 1994 році була призером змагань чемпіонату СНД з легкої атлетики, Наталія Євдокімова у 1995 та 1997 роках ставала переможницею юніорської першості Європи, Володимир Рибалко у 2001 році став срібним призером Всесвітньої універсіади, а Андрій Томилін фіналіст Кубку Європи.

За час своєї діяльності Володимиром Іванцем підготовлено 17 майстрів спорту України та 2 майстри спорту України міжнародного класу з легкої атлетики. Високі професійні та ділові якості Іванця В. К. були помічені не тільки в Україні. З 1996-го по 1998 рік він за контрактом працював тренером юніорської збірної команди з легкої атлетики Китайської Народної Республіки.

З 1998 року працював тренером-викладачем дитячо-юнацької спортивної школи Кіровоградської обласної організації Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» агропромислового комплексу України, де кращими його спортсменами стали Андрій Томилін, Ігор Шостак, Руслан Гасанов, Кирило Євдокимов. Зусилля Іванця В. К. та його здобутки були високо оцінені спортивною громадськістю. Він неодноразово нагороджувався грамотами та відзнаками Держкомспорту України, у 1984 році нагороджений знаком «Відмінник фізичної культури і спорту СРСР», у 1989-му – знаком ЦК ВЛКСМ «Активному організатору дитячого спорту», а у 1993 році Міністерством у справах молоді і спорту України йому було присвоєно звання заслуженого тренера України.

Протягом 1980-2006 року Володимир Костянтинович постійно входив до десятки кращих тренерів Кіровоградської області, а під час відзначення 100-річчя вітчизняної легкої атлетики визнаний Федерацією легкої атлетики України кращим тренером Кіровоградської області за всі роки. У 2001 році його робота була відзначена Почесною грамотою Державного комітету молодіжної політики, спорту і туризму України.

У 2003 році наказом Державного комітету України з питань фізичної культури і спорту Володимиру Костянтиновичу присвоєно почесне звання «Заслужений працівник фізичної культури і спорту».
З 2005р.-тренер легкоатлетичної збірної України з витривалості.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар