Гравці та тренер “Зірки” увійшли до символічних збірних 21 туру Ліги Парі-Матч

Ілюстрація

За підсумками 21-го туру Ліги Парі-Матч, в якому кропивницька «Зірка» здобула сенсаційну та історичну перемогу над чинним чемпіоном країни, київським «Динамо», з рахунком 2:0, одразу декілька гравців нашої команди були включені до різноманітних символічних збірних туру за версією кількох провідних інтернет-сайтів України.

Про це повідомляє прес-служба ФК “Зірка”.

Портал «ua-football.com» до складу своєї символічної «одинадцятки» включив Андрія Бацулу, Дмитра Фатєєва, Павла Полегенька та Адерінсолу Есеолу. А кращим тренером туру назвав наставника «Зірки» Романа Монарьова. Журналісти цього ресурсу відзначають, що в матчі з «Динамо» Андрію Бацулі вдалось виконати головне завдання по нейтралізації лідера киян – Андрія Ярмоленка. У капітана столичного клубу не було жодного моменту вразити ворота «Зірки», лише передачами відзначався Ярмоленко, та й то їх більшу частину Бацула та компанія перехоплювали. Особливо варто відмітити гол лівого захисника кропивничан. Зі штрафного Бацула забив у ворота Рудька й став одним із творців головного сюрпризу туру. Щодо Дмитра Фатєєва кореспонденти сайту «ua-football.com» зазначають, що він був задіяний виключно при захисті своїх воріт і фактично був незамінним у своєму штрафному майданчику. Дмитро успішно закрив Бесєдіна, також виграв більшу частину єдиноборств у Гармаша та Гонзалеса, показав себе як міцний, непоступливий центрбек і тепер має всі шанси закріпитися в основі «Зірки». Про Павла Полегенька колеги говорять, що він відіграв одну з головних ролей в матчі з киянами. Гонзалес нічого не міг удіяти в дуелях проти Павла й був замінений, також Яремчук і Кадар програли правому захиснику кропивничан абсолютну більшість єдиноборств. Як і Бацула, Полегенько забив прекрасний гол зі штрафного. Щодо Адерінсоли Есеоли журналісти відзначають, що про такий дебют за новий клуб, як у Адерінсоли Есеоли може мріяти будь-який форвард. Тим більше, коли в матчі з чинним чемпіоном команда українця нігерійського походження здобула переконливу перемогу, а 25-ти річний форвард заробив два штрафних, після яких і були забиті всі голи, а також продемонстрував активність і націленість на ворота киян. Збивав Есеолу й Рудько в моменті на 28-й хвилині, коли арбітр відверто пожалів голкіпера «Динамо», не призначивши пенальті й не показавши червону картку за «фол останньої надії». Про Романа Монарьова зазначають, що він зумів налаштувати й підготувати своїх підопічних на гру з «Динамо». «Зірка» виглядала тактично грамотно, витримала стартовий натиск суперника й змогла його перемогти. Успіх цей без сумніву історичний, більше двадцяти років кропивничани не обігрували киян.

Напaдник “Зiрки” Есеола стaв нaйкрaщим грaвцем 21 туру Лiги Пaрi-Мaтч

Сайт «football.ua» до символічної збірної туру включив Павла Полегенька, Андрія Бацулу, Владислава Лупашка та Микиту Жукова, а також Адерінсолу Есеолу. Завдання у Павла Полегенька – вихованця «Динамо», котрий грав проти киян на правому фланзі – була непростою. Тим не менше, Павло виключив із гри Гонзалеса, і парагвайця замінили вже в перерві. А в другому таймі в Полегенька було вже менше оборонної роботи, але захисник забив у чужі ворота вирішальний гол у поєдинку – коли рахунок став 2:0, було очевидно, що «Зірка» свого вже не віддасть. В Андрія ж Бацули завдання було найскладнішим – стримати Андрія Ярмоленка. Звичайно, Бацулу регулярно страхував хтось із центральних півзахисників, і підстраховка не дозволяла Ярмоленку звично загострювати гру з флангу і зміщатися в центр на ударні позиції. Але сам Бацула здійснив стільки відборів, перехоплень і в цілому надійно відіграв у захисті. Крім того, відзначився голом. Центрхавам кропивничан Владиславу Лупашці та Микиті Жукову вдалось зв’язати руки та ноги динамівців – за всю гру жодної атаки «Динамо» не провело через центр поля на швидкості – всі зони були перекриті. Загалом, «Динамо» більшість своїх атак починало довгим пасом на Бесєдіна – очевидно, кияни бачили, що за допомогою коротких та середніх передач центр поля не пройти. Також варто звернути увагу, як швидко орієнтувались в ситуації Жуков і Лупашко, коли «Зірці» потрібно було виходити з оборони. Центральний нападник Адерінсола Есеола просто феноменально дебютував у складі нової команди. Для Есеоли «Зірка» – другий шанс закріпитися в клубі Прем’єр-ліги й заявити про себе на найвищому рівні, й те, як він відіграв проти «Динамо», говорить про його високий потенціал. Так, форвард не забив, але заробив два стандарти, після яких забивали його партнери, а ще раз арбітр просто проморгав фол Рудько на Есеолі, й крім того нападник створив багато проблем для Пантіча та Віди, класно граючи корпусом і в більшості випадків виграючи єдиноборства.

Ресурс «sportarena.com» до складу символічної збірної туру включив Павла Полегенька, Андрія Бацулу, Адерінсолу Есеолу, а також Романа Монарьова. Павло Полегенько зіграв проти своєї колишньої команди на великому куражі. Не провалився в оборонних діях, а ще дуже органічно вписався в комбінаційну гру «Зірки». Відмінні сольні проходи старався завершувати загостренням, добре комбінував з Сітало та Есеолою. Найбільш видовищна дія – гол зі штрафного, нехай, здалося, й не без допомоги рикошету. Андрій Бацула на своєму лівому фланзі відпрацював з великим ентузіазмом і настроєм. Як і Полегенько відмінно впорався зі своєю роботою. Був переконливим у ролі лівого захисника, допомагав команді своєчасними підключеннями й переводом м’яча за рахунок довгих прямих і діагональних передач. Забив гол своїм фірмовим виконанням штрафного. Адерінсолі Есеолі випало дебютувати в «Зірці» якраз проти своєї колишньої команди – в юності він грав у дублі «Динамо». І треба ж, цей матч став бенефісом для форварда, більшу частину кар’єру котрий провів у нижчих лігах України та Італії. Адерінсола був сміливим, постійно брав гру на себе, проявив хороші швидкісні якості. Безпосередньо в завершенні атак не виступив, однак заробив два результативних штрафних. Був найскладнішим опонентом для динамівських захисників і новачки-легіонери такий тест провалили. Чи могли бути варіанти при виборі найкращого тренера туру? Молодий тренер Роман Монарьов грамотно вибудував команду, жваво реагував на те, що відбувається, ефективно використав потенціал своїх підопічних, ризикуючи та відважуючись на не банальні рішення. Здорово вибудував оборону, налагодив оперативний вихід зі своєї половини поля в атаку. Угадав з моделлю атакуючих дій. Напевне награвав і штрафні, адже в «Зірки» били тільки ті, хто може це зробити краще за інших.

Сайт «footboom.com» до символічної збірної туру включив Федеріко Перейру, Андрія Бацулу, Павла Полегенька, Адерінсолу Есеолу та Романа Монарьова. Капітан команди Романа Монарьова Федеріко Перейра традиційно впевнено діяв у центрі оборони, керуючи партнерами й не дозволяючи розгулятися форварду динамівців Артему Бесєдіну, котрий уперше в нинішньому футбольному році пішов з поля без забитого голу, а також Денис Гармашу, котрий часто вривався до штрафного. Саме впевненість – ключова характеристика гри аргентинського захисника. Андрій Бацула виконав величезний об’єм роботи, оскільки протистояв зв’язці Ярмоленко-Морозюк. Так, не сам, й обох виключити повністю не зміг, але нав’язав боротьбу лідеру динамівських атак, і все, що лишилось у киян – подачі Морозюка. Вишенькою на торті став гол, забитий Андрієм у першому таймі, котрий став переможним у матчі з чинним чемпіоном. Як і Андрій Бацула, на протилежному фланзі Павло Полегенько і в креативних діях проявив себе найкращим чином, і гол забив, зробивши рахунок менш «слизьким» для «Зірки», й у обороні не дав розвернутися Гонзалесу з Кадаром, а пізніше й Буяльському, котрий змістився на бровку. Адерінсола Есеола в першому ж своєму матчі видав відмінну гру, перегравши зимове придбання «Динамо» – Александара Пантіча. І, звісно, «заробив» обидва гольових штрафних. Роман Монарьов грамотно вибудував гру команди. Як би якісно не відіграли окремі гравці в окремих епізодах, за позиціями загальний рівень футболістів «Динамо» відчутно вищий, і лише командний механізм здатен цю перевагу нівелювати. Сильні сторони киян знають усі, ось тільки далеко не в усіх виходить успішно перекрити всі проблемні точки, так і не пропустивши протягом двох таймів. І не просто втримати свої ворота на замку, але й забити самим. У команди Монарьова – вийшло.

Як “Зірка” перервала 21-річну безвиграшну серію проти “Динамо”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар