Кропивницький “Золотой Век” у напруженому поєдинку здолав криворожан

фото kirovogradbasket.com.ua

У домашній зустрічі чемпіонату України у Вищій лізі команда Андрія Бєлозерського в напруженому поєдинку перемогла одного з лідерів Групи 1 криворізький «КДПУ» – 93:89 (20:26, 24:20, 25:24, 24:19).

Про це повідомляє прес-служба ФБКО.

Зазначимо, що протистояння «Золотого Века» з криворізьким клубом могло взагалі не відбутися. Через скрутну фінансову ситуацію в останні дні січня керівництво БК «Кривбас» проінформувало ФБУ про те, що основна і друга команди припиняють свої виступи в Суперлізі Парі-Матч і Вищій лізі. Втім, дещо пізніше стало відомо, що за підтримки Федерації баскетболу України криворізький колектив все ж таки збереже команду і продовжить виступи у Вищій лізі. Змінивши назву з «КДПУ-Кривбас-2» на «КДПУ», криворізька команда все ж таки відправилася на дві гри чемпіонату до Кропивницького. Сьогодні на паркеті факультету фізичного виховання педуніверситету гості дали справжній бій команді Андрія Бєлозерського.

У першій чверті на майданчику точилася фактично рівна гра. На влучні трьохочкові кидки Богдана Сосоя і Євгена Ворніка криворізькі баскетболісти відповідали точними дальніми кидками. Гравцям «КДПУ» вдалося провести декілька вдалих атак, на які у «Золотого Века» не знайшлося відповіді. Стартову десятихвилинку гості програли з різницею в шість очок – 20:26.

Напружена і непоступлива боротьба продовжилася і в другій чверті. На її початку гості відірвалися від кропивничан на 9 очок. Андрій Бєлозерський змушений був взяти тайм-аут і внести певні корективи у гру команди, які, відзначимо, дали результат: за декілька секунд до кінця чверті гравці «Золотого Века» зрівняли рахунок – 44:44. Втім, останнє слово у першій половині гри було все ж таки за гостями, які встигли до великої перерви провести ще одні вдалу атаку – 44:46.

Після перерви команди продовжили йти нога в ногу, що додавало протистоянню неймовірної напруги. На заключну десятихвилинку господарі вийшли, поступаючись в один пункт. Проте в заключному раунді поєдинку кропивницькі баскетболісти зіграли безпомилково, що дозволило їм відірватися у рахунку і втримати переваги до фінальної сирени – 93:89.

Вболівальники «Золотого Века», які несамовито підтримували команду протягом усієї зустрічі, щиро раділи такій кінцівці й не соромилася на компліменти для гравців Андрія Бєлозерського. І справді, хвалити хлопців було за що. Найрезультативнішими гравцями у складі нашої команди стали Олександр Дробязко (15 очок, 11 підбирань), Гліб Бузько (17 очок), Богдан Сосой (20 очок), Євген Ворнік (20 очок, 8 підбирань), Владислав Рижов (8 очок), Андрій Горбатюк (9 очок, 5 підбирань).

Нагадаємо, сьогодні, 12 лютого, команди проведуть повторну гру. Початок о 12:00.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар