Кропивницька “Зірка” отримала корисний урок від семиразового чемпіона Сербії

фото прес-служби белградського «Партизана»

Черговий поєдинок на навчально-тренувальних зборах на Кіпрі для кропивницької «Зірки» завершився прикрою поразкою з рахунком 0:4 від семиразового чемпіона Сербії, белградського «Партизана».

Про це інформує прес-служба кропивницької “Зірки”.

Хоча початок звітного матчу не передрікав такого розвитку подій на полі. Уже на четвертій хвилині, після подачі від кутового прапорця, був зобов’язаний забивати Олександр Кучеренко, удар котрого на дальній стійці, впритул до воріт, заблокував захисник. Наші суперники відповіли за дев’ять хвилин. І теж гострота біля воріт Романа Льопки виникла після кутового. Щоправда гравець «гробарів» закручував м’яч у ворота, й голкіпер «Зірки» у стрибку перевів м’яч над поперечиною. Загалом, після цього моменту кропивничани, можливо, й більше часу контролювали м’яч, проте створювати моменти їм не вдавалося. А от «чорно-білі» проводили гострі контратаки після перехоплень та похибок гравців команди Романа Монарьова.

Зокрема, на 20-й хвилині Леонардо, зі штрафного, пробив вище. За хвилину Роман Льопка відбив потужний постріл, метрів із 18-ти. На 32-й хвилині молодому українському голкіперу довелося ще раз продемонструвати свою реакцію, рятуючи «Зірку» від пропущеного м’яча, з удару Луіса Евертона у ближній кут. Але на 37-й хвилині вже ніхто не зумів завадити Марко Янковічу, влучним «пострілом» у протихід Романові Льопці, замкнути пас із лівого флангу – 1:0.

Одразу ж після пропущеного голу кропивничани провели непогану атаку лівою бровкою, котра завершилася гострою подачею від Олександра Акименка, але пробити нашому форварду завадили захисники. Після вкидання з-за бокової лінії, Артем Сітало протягнув м’яч до лінії воріт, але не встиг виконати простріл, випустивши м’яч за межі поля.

На початку другого тайму знову в гру довелося вступити голкіперу нашої команди. Роман Льопка врятував «Зірку» від другого взяття воріт, вигравши дуель у форварда у ближньому бою. У відповідь Олександр Акименко, після хорошої передачі з глибини поля, з лінії штрафного майданчика пробив по воротах «Партизана», але слабко й точно в руки Філіпу Кляічу. А на 54-й хвилині той же Акименко віддав класний пас на хід Романові Попову, на простріл якого до штрафного майданчика ніхто з нападників не відгукнувся. А серби провели швидку контратаку, яка увінчалася голом Леонардо – 2:0. За чотири хвилини «обрізка» Олексія Збуня в центрі поля знову призвела до швидкого контрвипаду «чорно-білих» на наші ворота. Цього разу на вістрі атаки був Урош Джюрджевіч, який розібрався з опонентами вже у площі воріт і невідпорно пробив точно в ціль – 3:0.

Після цього момент виник і в підопічних Романа Монарьова. Після скидки від Олексія Чичикова трохи неточно в бік воріт «гробарів» пробив Бруно. Серби ж знову розігнали швидку атаку, і прорив Леонардо лівим флангом завершився гольовим пасом на того-таки Джюрджевіча, який із близької відстані оформив дубль – 4:0.

Не можна сказати, що українці не мали нагод забити бодай гол престижу. Але м’яч уперто не летів у ворота. Артем Сітало, замикаючи головою подачу від Ігоря Загальського з кутового, виграв верхову боротьбу в штрафному майданчику, та не влучив у ближній кут. Ще за чотири хвилини на гостру прострільну передачу Романа Попова вже готовий був відгукнутися Бруно та юного бразильця випередили захисники. А ще пізніше Ігор Загальський зі штрафного поцілив точно в «стінку».
Відтак, мусимо констатувати, що кропивницька «Зірка» поступилася срібному призеру чемпіонату Сербії минулого сезону, белградському «Партизану», з рахунком 0:4.

«Партизан» (Белград, Сербія) – «Зірка» (Кропивницький) – 4:0 (1:0).
6 лютого 2017 року (понеділок). Початок о 16:00. Кіпр. Гермасогея. Муніципальний стадіон. +18 C. 50 глядачів. Міжнародний товариський матч.
Арбітр: Георгос Георгіу (Кіпр).
Асистенти арбітра: Андреон Андреас (Кіпр), Аспріс Грегоріс (Кіпр).
«Партизан»: 12. Кляіч Філіп, 4. Вулічевіч Мірослав (к/к), 26. Мілетіч Неманья, 31. Мілєнковіч Нікола, 23. Остоїч Боян, 25. Евертон Луіс (70. Петров Сава, 80), 27. Косовіч Небойша, 95. Янковіч Марко (17. Марьяновіч Саша), 42. Леонардо (19. Дамняновіч Урош, 74), 91. Стевановіч Ален (3. Тавамба Леандре, 66), 32. Джюрджевіч Урош (б/н. Джилас Владімір, 74). Головний тренер: Ніколіч Марко.
«Зірка»: 41. Льопка Роман (б/н. Солдатенко Вадим, 75), 20. Фатєєв Дмитро, 32. Екіса Імас Борха (24. Стефлюк Дмитро, 46), 18. Кучеренко Олександр, 95. Попов Роман, 8. Лупашко Владислав (к/к) (27. Дришлюк Кирило, 70), 29. Жуков Микита (21. Загальський Ігор, 46), 15. Збунь Олексій, 77. Чичиков Олексій (22. Авер’янов Максим, 75), 14. Сітало Артем, 50. Акименко Олександр (17. Бруно, 60). В. о. головного тренера: Монарьов Роман.
Голи: 1:0, Янковіч Марко (37); 2:0, Леонардо (54); 3:0, Джюрджевіч Урош (58); 4:0, Джюрджевіч Урош (64).
Попередження: Жуков Микита (43), Косовіч Небойша (45).

фото, відео прес-служби белградського «Партизана»
Поширити:

Залишити коментар:

коментар