Плеймейкер «Зірки» Артем Фаворов: Вісім очок – не провалля, яке неможливо ліквідувати

на фото: герой матчу "Зірка - Волинь" Артем Фаворов готується віддати гольовий пас

Плеймейкер «Зірки»  Артем Фаворов хоче перервати багаторічну серію невдач у «дербі Кіровоградщини».

— Артеме, цього сезону головна особливість гри «Зірки» та Вашої зокрема — нестабільність. Окрім молодості та браку досвіду виступу в еліті, які ще причини цього?

— Мабуть, збоку видніше. Якщо орієнтуватися на результати — так, нестабільність наявна. Якщо брати загальну ігрову картинку — можна посперечатись. У нас, футболістів, одне завдання — виходити на поле й боротись. А про те, виходить чи ні, можна сперечатися.

— Впродовж поточного чемпіонату тренерський штаб кропивничан двічі зазнавав змін. Наскільки такий ритм комфортний для гравців?

— Це запитання більше до нашого керівництва. Зі свого боку скажу, що поява нового тренера має вплив на команду, бо гравцям доводиться пристосовуватися до іншого бачення гри. Тобто виникає потреба адаптації, яка вимагає часу.

— На початку осені керівництво «Зірки» оголосило ціль на сезон — пробитись у першу шістку Ліги Парі-Матч. Чи актуальне воно сьогодні, з огляду на відстань до «Чорноморця»?

— Ніякого коригування завдань не було. Більше того: вважаю, що вісім очок — не провалля, яке неможливо ліквідувати. Ми не збираємося здаватись і поки є хоча би теоретичні шанси потрапити в шістку найкращих, боротимемося за це.

— Одне з ключових протистоянь 17 туру Ліги Парі-Матч — «дербі Кіровоградщини», в якому ваша команда не вигравала вже 12 років!

— Знаю про цю неприємну тенденцію. Визнаю: підготовка до поєдинку особлива — для нас це один із ключових моментів усього сезону. Хочемо цього разу виграти й сподобатися нашим прихильникам (жаль, що не зіграємо вдома…), проте як вийде в реальності, побачимо.

— У грі першого кола, яка завершилась із рахунком 4:0 на користь «Олександрії», Ви не брали участь, утім, як сторонній спостерігач, мали запам’ятати невдачу.

— Дивився гру по телевізору. Порівняно з тим періодом, сьогодні у нас новий наставник, інший підхід до справи. Вірю, ми всі зробили висновки з того, що тоді сталося, — для нас то був психологічно складний момент.

Артем Фаворов у матчі проти "Карпат"
Артем Фаворов у матчі проти “Карпат”

— У зустрічі з «Волинню» Ви фрагментами показували гру дуже високого класу. Причому граєте на «дефіцитній» для футболу України позиції розігруючого. Коли «плануєте» дебютувати за національну збірну?

— Я вже багато разів казав, що намагаюся завжди прогресувати — як футболіст, як людина. Торік я виступав у першій лізі, тепер — у найвищому дивізіоні. Виступ за головну команду країни — вершина кар’єри, і я сподіваюся… що все у мене складеться.

за матеріалами прес-служби “Зірки”
Поширити:

Залишити коментар:

коментар