“Зірка” звертається з проханням переглянути арбітраж матчу в Одесі

Матч 16-го туру Ліги Парі-Матч між одеським «Чорноморцем» та кропивницькою «Зіркою» запам’ятався вболівальникам не тільки безкомпромісною грою, але й неоднозначним арбітражем Дмитра Кутакова.

Повідомляє прес-служба ФК «Зірка».

Дії арбітра, протягом усього поєдинку, викликали подив не тільки вболівальників, а навіть коментатора матчу . Перелік моментів доволі великий, а ми наведемо лише декілька прикладів:

на 14-й хвилині біля штрафного майданчика «Чорноморця» збили Дмитра Білонога – свисток арбітра промовчав;

на 27-й хвилині Максим Ковальов за правилами перехопив м’яч у Дмитра Коркішка – Дмитро Кутаков призначив штрафний удар, з якого той-таки Коркішко поцілив у стійку воріт;

на 31-й хвилині Артем Фаворов чисто виграв боротьбу в опонента – фол на користь «Чорноморця», а на 68-й хвилині подібний епізод за участі Андрія Бацули – знову ж таки штрафний удар у бік воріт «Зірки»;

на 48-й хвилині Федеріко Перейра перехопив м’яч біля свого штрафного майданчика – Дмитро Кутаков зафіксував небезпечну гру та призначив стандарт у ворота «Зірки», а на 63-й хвилині знову трапився ідентичний епізод.

Але головними все-таки були рішення Дмитра Кутакова, що безпосередньо вплинули на результат гри.

На 76-й хвилині Руслан Зубков виграв боротьбу на другому поверсі, але арбітр у звичайному ігровому епізоді зафіксував фол і показав Зубкову жовту картку.

На 78-й хвилині, коли Олександр Андрієвський забивав другий м’яч у ворота «Зірки», Євген Смірнов спочатку в межах площі воріт атакував Євгена Паста (арбітр порушення правил не зафіксував), а потім активно заважав голкіперу, завадивши тому своєчасно зреагувати на влучний удар. І при цьому Смірнов перебував у метровому положенні «поза грою» разом ще з двома футболістами одеситів.

І нарешті, на 84-й хвилині Дмитро Кутаков, у досить спірному епізоді, знову зафіксував порушення правил з боку Зубкова, пред’явивши гравцеві другу жовту картку. Як наслідок, «Зірка», котра поступається в рахунку, через рішення арбітра залишається в меншості.

Наостанок зазначимо, що за весь матч із боку гравців «Зірки» було зафіксовано 25 фолів, а в «Чорноморця» – 12, хоча наша команда не була аж настільки грубішою за суперника.

Зважаючи на вищезазначені обставини, Футбольний клуб «Зірка» направив відповідного листа до Прем’єр-ліги із проханням звернутися до Комітету арбітрів України, аби там детально й неупереджено проаналізували арбітраж поєдинку «Чорноморець» – «Зірка» та зробили відповідні висновки. Ми впевнені, що офіційну відповідь представників вітчизняної футбольної Феміди щодо дивного трактування правил цікаво буде послухати не тільки вболівальникам, а й фахівцям.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар