Гравці кропивницької “Зірки” розповіли про своє ставлення до змін на тренерському містку

Воротар «Зірки» Євген Паст, а також півзахисник команди Борха Екіса й нападник Джонатан Мойя в інтерв’ю клубній прес-службі розповіли про те, як вони сприйняли зміни на тренерському містку й чого очікують від роботи з новим наставником.

Євген Паст:

– Як ви ставитеся до зміни головного тренера?

– Це робочі моменти. Таке воно футбольне життя. Тренери змінюються, а нам потрібно готуватися до «Волині» вже з новим наставником і налаштовуватися на перемогу.

– Що сказав Даріо Друді на прощання?

– Він подякував нам за роботу, побажав успіхів і сказав, що зустрінемось у Європі. Ми також, у свою чергу, подякували його за співпрацю.

–  Чого чекаєте від роботи з новим головним тренером?

– Виключно позитиву. Наше завдання – працювати далі, тренуватися, виконувати тренерські установки. Треба зрозуміти його бачення футболу і грати в цьому стилі.

– Як тобі перше тренування? Чи є якісь відмінності тренувального процесу Романа Монарьова від Даріо Друді?

– Перед тренуванням на такій короткій своєрідній теорії нам пояснили, що вимагатиме від нас новий головний тренер. Як буде далі, побачимо, адже було всього одне заняття. Я думаю, що зміни, звісно ж, будуть.

 

Борха Екіса:

– Як особисто ти й команда сприйняли інформацію про зміну головного тренера?

– Це був сюрприз, відверто кажучи. Як для мене, так, мабуть, і для всієї команди. Хоча й результати, нібито, були непогані в останніх іграх. Тепер ми всі маємо зрозуміти ідеї нового головного тренера й показати це на футбольному полі. Чим швидше ми це зможемо зробити, тим швидше до нас прийдуть позитивні результати. Зокрема, треба обов’язково перемагати в наступній грі проти луцької «Волині».

– Який настрій у команді після зміни наставника?

– Це великі зміни. Але ми всі професіонали й маємо працювати далі. Безпосередньо до матчу з «Волинню» лишається не так багато часу, тому якнайшвидше потрібно зрозуміти всі тренерські замисли й реалізувати їх у грі.

– Тренувальний процес зазнає змін?

– Кожен фахівець тренує по-різному, адже має своє бачення футболу. Тому, я думаю, безумовно, тренувальний процес зміниться. Наше завдання як футболістів лишається незмінним, виконувати тренерські установки й посилено працювати.

Джонатан Мойя:

– Як сприйняли зміну на тренерському містку?

– Звісно, трішки переживаю. Адже саме Даріо Друді запросив мене й інших легіонерів до команди. Але це футбол. Потрібно поважати рішення керівництва клубу, і ми як професіонали повинні витискати із себе максимум, віддаватися на повну як при Даріо Друді, так і при новому головному тренерові.

– Чи попрощалися з Даріо?

– Ми всією командою зібралися, кожен потиснув руку Даріо та подякував за співпрацю. У свою чергу, він висловив нам слова вдячності за роботу.

– Відбулось уже перше заняття на футбольному полі, теоретичне заняття. Якісь зміни помітно?

– Роман Монарьов і Даріо Друді – два абсолютно різних тренери, кожен із яких має свої ідеї, своє бачення футболу. Наше завдання – виконувати те, що вимагає від нас наставник. Лишається дуже мало часу до наступної гри, але під час тренувань та теоретичних занять, що в нас будуть до неділі, ми маємо зрозуміти його побудову гри і втілювати її в життя. Команда з розумінням ставиться до цього.

– Ваші очікування від роботи з новим наставником?

– Очікуємо, що він на повну віддаватиметься своїй роботі та команді. Також, звісно, очікуємо нових ідей, які допомагатимуть нам вигравати матчі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар