У Кропивницькому відкрили виставку до Дня художника

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

7 жовтняв Кіровоградському обласному художньому музеї відбулося відкриття виставки художніх творів до Дня художника. За останні декілька років проведення даної виставки, що презентує усе розмаїття стилів, напрямків, технік творчої  палітри митців нашого краю, вже стало традиційним.

Основою експозиції стали твори художників – членів Кіровоградської обласної організації Національної спілки художників України. Невипадково саме образи художників відображені в творах заслуженого художника України Андрія Надєждіна, Фелікса Полонського, Юрія Вінтенка, Миколи Фірсова.

Сучасний підхід в традиційних жанрах образотворчого мистецтва продемонстрував в своїх роботах голова Кіровоградської обласної організації Національної спілки художників України Андрій Хворост.

На виставці представлені і твори відомих майстрів портрету, пейзажу та натюрморту – Валерія Давидова, Володимира Плітіна, Віктора Перепічая, Олександра та Людмили Демиденків, що репрезентують реалістичний напрямок в образотворчому мистецтві Кіровоградщини.

IMG_3654 IMG_3478

Декоративний підхід у живописі продемонстрували в своїх роботах Юрій Гончаренко, Ігор Смичек, Ольга Коломієць, Володимир Остроухов.

Графічне мистецтво представлене творами Володимира Кир’янова та Ольги Пунгіної. Скульптура представлена творами Віктора Самійленка та зразками медальєрного мистецтва В’ячеслава Попова.

Мистецтво кераміки презентоване творами родини Фірсових та Лариси Кулініч, що привертають увагу глядачів оригінальністю та різноплановістю.

Молодше покоління спілчан представлене творами Марії Ачкасової, Василя Коваля, Анатолія Кімнатного, Анастасії Плітіної. В експозиції представлені також твори авторів, що готуються вступити до Національної спілки художників України – Оксани Самійленко, Дмитра Тарасенка, та твори викладачів Кіровоградської дитячої художньої школи імені Олександра Осмьоркіна Олександри Кузнєцової та Олексія Лозинського.

В експозиції презентовані полотна різного спрямування та тематичного наповнення. Тут представлені яскрава абстракція Олега Рудого, ліричний пейзаж Ростислава Климишина, патріотична тематика Дмитра Скорейка.

IMG_3658 IMG_3698

До Дня художника обласний художній музей отримав подарунок від мецената Тимура Сидоренка. Це картина Миколи Болюха (Полтава) «Скеля», яка поповнила фондове зібрання музею.

На відкритті виставки голова КООНСХУ Андрій Хворост подарував до фондів музею свою картину «Яблуневий сад».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар