Кропивничанки більше не лякаються квітів і посмішок, які їм дарують у День жіночності

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Аромат квітів та радісний гомін кропивничанок заполонив площу перед обласною радою у День жіночності. Кілька десятків кропивничанок вийшли у центр міста, аби привітати представниць прекрасної статі із їх “професійним” святом,  подарувати квіти та посмішки.

Акція до дня жіночності має не українське коріння, її давно називають міжнародною. Вісім років поспіль акція розширює свої географічні рамки. Наразі вже приєднались: Франція, Італія, Республіка Білорусь, Великобританія та багато інших. Серед міст України – Одеса, Запоріжжя, Кривий Ріг, Харків. Кропивницький приєднався до цієї акції завдяки прекрасній жінці Наталії Гончар. Незважаючи на те, Наталя пересувається на інвалідному візочку, вона не втомлюється другий рік поспіль дарувати квіти і радість оточуючим.

“Побачила в соцмережах, що у баготьох країнах та навіть містах України проводять таку акцію. Подумала: “А чому у нас немає?”. Кажуть, що у Кропивницькому – найкрасивіші дівчата в Україні. То чому б нам не вийти і не показати цього?”, – розповіла Першій електронній Наталя.

Зробила паблік, запросила подруг, ті – своїх подруг. Минулого року боялась, що люди не прийдуть. Сьогодні жінка уже не хвилюється:

“Ми прийшли сюди з добром. Будемо дарувати посмішки”

DSC_0035

Кропивничанка Оксана Федорівна другий рік поспіль приходить з квітами на площу:

“Минулого року ми нам було трошки лячно. На нас дивились трохи скоса: “Що вони тут стоять, кучкуються”. Цього року ми вже не боїмось, що нас не зрозуміють. Ми й тоді йшли по Дворцовій, дарували квіти, посмішки. Навіть жалкували, що взяли мало букетиків. То цього року я всю дачу “обнесла”, аби нарвати побільше квітів і подарувати більше радості. Завдання жінки – дарувати радість”.

Основною метою акції є дарувати радість разом із квітами. Варто зауважити, що організаторам це вдається:

“Запам’яталась жінка, яка йшла по Дворцовій сумна-сумна така. Коли Наталка під’їхала до неї на колясці й подарувала квітку – жінка заплакала. Сказала: “Якби ви знали, як це мені потрібно зараз”. Печаль така на душі була в неї. І вона спочатку плакала, потім обняла Наталочку, посміхнулась, пригорнула ту квітку”, – додає Оксана.

DSC_0021

І справді, кропивничанки тільки посміхались, коли учасниці акції дарували їм квіти і бажали багато хорошого:

“Як промінчик світла ця квітка. Поставлю її вдома. Думаю, довго простоїть”, – подякувала за чорнобривець кропивничанка Олена.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар