У Кіровограді читатиме лекцію видатний музейник з Канади

20 липня, о 14.00 у Кіровоградському обласному художньому музеї відбудеться публічна лекція на тему: «Музеї Торонто: взаємовплив будинку і колекції».


Лектор заходу – Павло Босий, професор сценографії Райєрсонівської школи виконавських мистецтв, Університет імені Е.Райєрсона, Торонто (Онтаріо, Канада).
Вхід вільний.

Довідка

Павло Босий народився 23 січня 1965 року у м. Могилів-Подільський Вінницької області. З 1967 року разом з батьками переїхав в Кіровоград. З 1974 по 1981 роки навчався по класу фортепіано у Кіровоградській дитячій музичній школі №1 ім. Г. Нейгауза. У 1986 році закінчив історичний факультет Кіровоградського державного педагогічного інституту ім. О.С. Пушкіна.

З 1986 по 1995 роках працював у Кіровоградському обласному краєзнавчому музеї на посадах: старшого наукового співробітника, заступника директора з наукової роботи та директора музею. Сфера творчих інтересів була пов’язана з історією мистецтв, історією театру, геральдикою, дизайном музейних експозицій.

1991 рік – перша вистава Павла Босого у Кіровоградському академічному обласному музично-драматичному театрі ім. Марка Кропивницького «Як наші діди парубкували» (постановка М. Барського).

У 2000-2002 роках Павло Босий стажувався в аспірантурі New School University в Нью-Йорку, Огайського університету за спеціальністю «Сценографія». З 2002 по 2004рр. – займався театральним дизайном та технологією – сценографія (стейдж – дизайн, костюм, театральне світло), Огайський університет, у 2004 році Павлу Босому присвоєно ступінь MFA.

Одним із напрямів у творчій діяльності Павла Босого виступає сценографія до мюзиклів та до вистав за творами Шекспіра, Мольєра, Гоголя, Винниченка, Чехова, сучасної драми, класичної оперети, тощо.

Член Всеукраїнської спілки геральдистів і американських театральних професійних спілок SETC та USITT. Associated Designers of Canada (ACD), Міжнародної асоціації лялькарів, American Association of University Professors, а також він є одним із засновників англомовного «The Little Globe Theatre».

Упорядник книг «Кунсткамера Олександра Ільїна», «Іноземні підприємці в Україні», буклету «Вулиці старого Єлисаветграду». Працював із документами меморіального архіву Роберта Ельворті (1999). Роботи Босого експонувалися на персональних виставках в Україні і США.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар