Красу кіровоградських жінок-полісменів презентували в художньому музеї

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

У Кіровоградському обласному художньому музеї учора відкрилася фотовиставка «Жіноче обличчя нової поліції». До виставки увійшли роботи кіровоградських журналістів.

До фотовиставки увійшла 31 світлина, з яких 30 фото – жінок під час складання присяги та одне – під час роботи.

За словами організаторів виставки, таку акцію проводять, аби привернути увагу містян до важливості гендерного балансу в суспільстві.

«Працівники нової поліції відрізняються від попередніх структур тим, що серед патрульних стало більше жінок. Якщо говорити про гендерний баланс в суспільстві, то це дуже важливо з точки зору розкриття певних видів правопорушень. Жінки, що стають жертвами насилля у сім’ї є більш відкритими до жінок поліцейських. Ми дуже хочемо показати, що жінки роблять величезний вклад в розбудову нового суспільства», – розповіла керівник ГО «Турбота» та керівник проекту «Жіноче обличчя нової поліції» Ольга Гріднєва.

“Чесно кажучи, робила фото не спеціально для виставки – фотографувала присягу. Просто патрульні-жінки привертають увагу. Кажуть, слабка стать? Ні, це поєднання тендітності і справжньої сили. Переконалась у цьому і споглядаючи, як наші патрульні-жінки працюють. Вони знають свою справу і зовсім не поступаються чоловікам у виконнанні своїх обов’язків”, – розповіла журналіст Першої електронної Ольга ткаченко, роботи якої увійшли до виставки.

1

В.о. заступника начальника управління патрульної поліції міста Кіровограда Марія Журавель розповіла, що жінкам-полісменам за період роботи зброю застосовувати не доводилось. Силові способи впливу на правопорушників копи жіночої статі застосовують на рівні чоловіків.

«Гарні дівчата проявляють себе, як повноцінні правоохоронці. У Кіровограді та за період моєї служби жінкам не доводилось застосовувати зброю. Фізичну силу вони застосовують часто та на рівні з чоловіками. Як повідомляють правопорушники, затримані жінками-полісменами, що вони не очікували такої спритності від жінок», – розповіла Марія Журавель.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар