Аrt-терапія у Кіровограді: “Це моя мама створила, поки я жив у неї під серцем”

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Як не боятись того, що на світ скоро з’явиться маленьке диво, яке ви носите під серцем? Як спрямувати енергію у корисне та приємне русло? Аrt-терапія для вагітних жінок “Разом у світ прекрасного” виплеснулась у виставку творчих робіт майбутніх матусь.

Учора, 2 червня, фінішував проект  “Разом у світ прекрасного”, який реалізував Кіровоградський художній музей за підтримки Британської Ради та громадських організацій міста. Протягом 12 занять 10 майбутніх мам (відібраних психологом) під наглядом досвідченого майстра, старшого викладача кафедри дизайну Ірини Зантарії, створювали творчі доробки.

Майстриня навчала вагітних жінок азам творчого світу: малювання, штампування, створення колажу, мандали, графіки, розмальовування дерев’яних дошок пальцями у стилі Петриківського розпису, малюнки аквареллю в техніці “по сирому”, малювання автопортрету.

“Такий проект у нас проходить вперше, тож бажаючих взяти у ньому участь було багато. Ми обирали для нього жінок при надії, які мають певний психологічний дисбаланс: тривожність, страхи перед пологами. Створювався проект для того, щоб жінки за допомогою творчої роботи могли подолати свої страхи, покращити емоційний стан перед пологами. І, звісно, позбавилися негативних емоцій”, – розповідає практичний психолог Інна Омельницька.

DSC_0002

Учасниця проекту Марина носить під серцем хлопчика. У житті вона також має творчу професію – хореограф. Проте з графічною магією зіткнулась на проекті вперше:

“Чому пішла на проект? Захотіла навчитись чомусь новому. Нехай маля уже зараз бачить прекрасне. Ми з ним разом створили не одну роботу – я все намагалась відтворити – все, що бачила”.

Викладачі кажуть, що Марина – відмінниця на “курсі”, адже старанно повторювала уроки майстра та виконувала домашні завдання.

DSC_0030

“Матуся” проекту, співробітник художнього музею Олена Степанок розповіла, що задоволена результатами проекту. І подякувала тим, без кого цього проекту не існувало б: майстрині Ірині Зантарії, психологу  Інні Омельницькій, майбутнім матусям та громадським організаціям, які допомогли втілити у життя проект.

Майбутні мами, які брали участь у проекті, отримали від організаторів пам’ятні подяки та солодкі подарунки від ГО “Спільна дія”.

DSC_0114

Організатори кажуть, що це був тільки старт – на цьому проект не закінчується. Будуть приходити інші майбутні мами, які створюватимуть все нові й нові роботи. А потім їх дітки підростуть. Будуть приходити до музею своїми ніжками, дивитись на ці малюнки і казати: “А це моя мама зробила, поки я жив у неї під серцем”…

Поширити:

Залишити коментар:

коментар